Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 20 Septembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FESTIVISM PENIBIL  ÎN BURICUã' PIETREI

FESTIVISM PENIBIL ÎN BURICUã' PIETREI

• ieri, în parcarea de la TT, s-au înmînat cheile celor 14 microbuze scolare destinate elevilor din rural • desi erau sosite în Neamt de ceva vreme, autovehiculele au fost distribuite dupã începerea scolii • printre altii, au asistat la ceremonie seful PSD Neamt, deputatul Ionel Arsene si prefectul apolitic Vlad Anghelutã • partea bunã a lucrurilor e cã microbuzele sînt de un real folos elevilor •

Cîtiva pesedisti nemteni, în frunte, cum altfel, cu liderul lor, deputatul Ionel Arsene si prefectul apolitic Vlad Anghelutã au împãrtit ieri cheile pentru paisprezece microbuze scolare, care vor deservi elevii din tot atîtea unitãti administrativ-teritoriale. Partea bunã a evenimentului e cã s-au rezolvat unele dintre cele mai strigente probleme ale cîtorva sute de elevi nemteni, care pînã acum mergeau pe jos la scoalã, sau cu niste hîrburi depãsite fizic si moral sau cu ce puteau. Partea mai putin bunã e cã s-a cam ratat startul înmînãrii cheilor, pentru cã elevii merg de o sãptãmînã la cursuri. Dar s-a sperat în venirea premierului Victor Ponta la Piatra Neamt si se voia ca el personal sã le dea cheile primarilor nemteni. N-a fost sã fie, dar în felul acesta candidatul PSD la prezidentiale a evitat un penibil al situatiei, avînd în vedere cã scoala începuse deja si cu toate acestea s-a stat cu masinile „pitite“ în curtea sediului Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã vreme de vreo douã luni. Timp în care pentru trei dintre cei paisprezece au expirat autorizatiile si asigurãrile. Dar cu toate aceste ofuri, primarii erau ieri multumiti la festivitatea de înmînare a cheilor, ce a avut loc în buricuã' tîrgului, în parcarea de la Teatrul Tineretului. Asta ca sã vadã cît mai multã lume mãreata realizare. Prefectul a fost cel care s-a adresat alesilor locali, vorbind în calitate de reprezentant al Guvernului PSD în teritoriu. „Cu bucurie vã anunt cã sîntem la capitolul finalizarea primei etape de atribuire a microbuzelor scolare, asigurate prin intermediul Ministrului Dezvoltãrii Regionale. Meritã apreciat efortul Guvernului de a asigura sanse de studiu egale pentru toti elevii României. Prima etapã a distribuirii de microbuze este prevãzutã de cãtre minister a avea loc în perioada iulie - septembrie si iatã cã ne aflãm în termen. Asteptãm si o altã etapã de primire a microbuzelor scolare“, a declarat prefectul Vlad Anghelutã.
În prezenta prefectului, a deputatului Ionel Arsene, a inspectorului general Viorel Stan si vicepresedintelui CJ Dan Manoliu, primarii sau viceprimarii celor paisprezece comune au semnat documentele de luare în primire a microbuzelor. Au semnat, pe rînd, reprezentantii primãriilor din Bicaz Chei, Borca, Brusturi, Cîndesti, Cordun, Dobreni, Dulcesti, Hangu, Podoleni, Rãzboieni, Timisesti, Trifesti, Tupilati si Urecheni. Alti doi primari, de Boghicea si Grumãzesti, au intrat în posesia microbuzelor în urmã cu cîtevã sãptãmîni, lor fiindu-le înmînate masinile la Bucuresti, acolo unde festivitatea a fost prezidatã de cãtre premierul Victor Ponta.

Primarii bucurosi, dar bãgati la cheltuialã

ÃŽn discursul sãu, prefectul a mai adus o laudã guvernãrii pesediste, fãcînd precizarea cã vor mai ajunge în Neamt, în lunile viitoare, încã 22 de microbuze scolare, pentru tot atîtea comune. „Vã felicit pentru aceste mijloace de transport pe care le-ati luat în primire, sã le stãpîniti sãnãtosi, sã parcurgã multi kilometri si fãrã probleme în trafic“, a mai spus Vlad Anghelutã, reprezentantul Guvernului în Neamt. Deputatul Arsene a precizat cã dacã de aceastã datã s-au dat microbuze doar pentru a fi deserviti elevi din scoli rurale, pe viitor vor fi avuti în vedere si elevii scolilor urbane, care ajung greu la cursuri pentru cã trebuie sã vinã din cartiere îndepãrtate, în care nu existã unitãti de învãtãmînt. Viceprimarul comunei Borca a precizat cã ajutati de noul microbuz, circa o sutã de copii din comunã scapã de parcurs distante foarte mari pînã la scoalã: „Aducem la Sabasa copii din Pîrîul Pîntei, din Soci, Lunca si e vorba de circa o sutã de elevi. Noi avem în dotare un microbuz din 2006, dar e depãsit, are mari probleme de functionare. A si circulat foarte mult, avînd în vedere cã zilnic parcurge distante si de 20 de kilometri din unele cãtune si pînã la Sabasa“. Viceprimarul de la Dobreni, Vasile Ariton, a spus cã în comuna sa ajunge pentru prima datã un microbzu scolar. „Sînt circa 30 de copi care veneau si de la cinci kilometri distatã pînã la scoalã. De acum vor scãpa de aceastã grijã“, a afirmat vicele din localitatea amintitã. Si primarii s-au bucurat pentru microbuzele primite, chiar dacã asta înseamnã sã gãseascã de acum bani în bugetul local pentru combustibil, asigurãri, atestate si sã angajeze sofer. Inspectorul scolar general Viorel Stan a spus cã acum nevoie mare e de microbuze scolare cu capacitate de 32+1, cele distribuite ieri fiind de 16+1 locuri. „Aceste microbuze sînt extrem de importante pentru managementul scolar, numai cã ele satisfac doar o parte din necesarul real din Neamt. Ne mai trebuie vreo 55 si dacã primim 22 lunile viitoare, mai rãmînem cu un necesar de 33-35. Dar ne trebuie mãcar zece microbuze mari, pentru cã sînt zone cu populatie scolarã numeroasã si am evita ori sã se facã mai multe drumuri cu unul mic, ori sã fie elevii nevoiti sã strãbatã distante mari, uneori în conditii extrem de dificile“. ÃŽn judet sînt, în total, 120 de microbuze care functioneazã, la care s-au adãugat cele paisprezece, de ieri.

Articol afisat de 2319 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective