Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 31 Octombrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PONTA PRESEDINTE, sansa României de a merge înainte!

PONTA PRESEDINTE, sansa României de a merge înainte!

• viceprimarul de Piatra Neamt, Aurelia Simionicã, presedintã a PSD Piatra Neamt, este de pãrere cã numai cu un lider social-democrat România va avea acces în competita internationalã a tãrilor care se pot impune • protectia socialã, dezvoltarea unitarã si legãturile economice cu strãinãtatea sînt principalele obiective ale viitorului presedinte Victor Ponta • pentru 2 noiembrie, cetãtenii sînt îndemnati sã vinã la vot si sã îl sustinã pe candidatul PSD - UNPR - PC, Victor Ponta •

Reporter: Doamnã presedintã a Organizatiei Municipale PSD Piatra Neamt, de ce îl sustineti pe Victor Ponta la Presedintia României?
Aurelia Simionicã: Victor Ponta, candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC la alegerile din 2 noiembrie trebuie sustinut pentru cã reprezintã singura sansã realã a României de a avea un presedinte în spiritul Constitutiei, un factor de mediere si de reprezentare pe plan intern si pe plan extern. Avem nevoie de un presedinte care sã restabileascã echilibrul între puterile statului, care sã permitã mecanismului democratiei sã functioneze. Victor Ponta a urmat evolutia fireascã, etapã cu etapã, în viata politicã, a acumulat experientã, diplomatie, dar mai ales cunoaste foarte bine situatia actualã a României. Cred cã din acest punct de vedere este cel mai bun candidat. De cînd este prim ministru s-a confruntat cu problemele românilor si a cãutat permanent solutii în tarã dar si peste granitã.
Rep.: Ce înseamnã social-democratia pentru Piatra Neamt, pentru România, pentru toti românii?
A.S.: În primul rînd înseamnã grija pentru oameni. Din punctul meu de vedere, oricît de greu ar fi în conditiile actuale, cu toatã criza si influentele sale, trebuie sã gãsim solutii pentru problemele concrete ale oamenilor. Social-democratia în Piatra Neamt a fost prezentã si în perioada de opozitie, cînd am strîns semnãturi pe stradã pentru Legea pensiilor si devansarea aplicãrii acesteia si în prezent, cînd aplicãm metodele Guvernãrii Ponta în ceea ce înseamnã protectie socialã. Eu cred cã dezvoltarea României are legãturã directã cu principiile promovate de actuala guvernare si cred cu tãrie cã avîndu-l pe Victor Ponta presedinte, sansele de reusitã a programelor sociale sînt maxime. Asa, vor simti si clasele sociale care au nevoie de protectie cã în România poate creste nivelul de trai si se poate duce o viatã decentã, în care sã disparã, sau mãcar sã scadã grija pentru ziua de mîine.

„Proiectele candidatului Victor Ponta sînt legate de unitate si constructie a tãrii“

Rep.: Cum ati simtit din postura de viceprimar al municipiului Piatra Neamt Guvernarea Ponta?
A.S.: Guvernarea Ponta înseamnã majorarea drepturilor pe asistentã socialã, cresterea alocatiilor si indemnizatiilor celor asistati, dar mai ales înseamnã sustinerea investitiilor în Piatra Neamt, desi primarul apartine unei alte structuri politice. Toate acestea reprezintã un semnal cã se doreste o dezvoltare unitarã la nivel national, pentru cã sprijin din partea Guvernãrii Ponta au avut mai toate administratiile locale si peste tot s-a cãutat rezolvarea problemelor cetãtenilor României, mergînd cu aceste programe de campanie în cursa pentru Presedintie. Proiectele candidatului Victor Ponta sînt legate de unitate si constructie a tãrii. Nu pot fi neglijate nici cresterile de pensii si mai ales grija pentru tineretul din România, în ceea ce însemnã cresterea salariilor, ale cadrelor didactice debutante si medicilor stagiari, precum si numeroasele programe care vin în întîmpinarea celor tineri, ca de exemplu prima casã, prima masinã, prima afacere si aici pot fi enumerate alte si alte exemple din diverse sectoare ale societãtii românesti.
Rep: Care sînt proiectele dumneavoastrã de viitor, ca reprezentant al conducerii Primãriei Piatra Neamt? Ce credeti cã se justificã a se realiza în viitorul apropiat în municipiul resedintã de judet?
A.S.: Sînt mai multe proiecte pe care le consider urgente si care trebuie implementate cît mai repede posibil în municipiul Piatra Neamt, lucru care va fi posibil cu o guvernare social-democratã. Mã gîndesc în primul rînd la tineri si pentru ei trebuie dezvoltat fondul locativ, atît prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte, cît si locuintele sociale, pentru care am demarat discutii la Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice. În acest sens am vorbit direct cu vicepremierul Liviu Dragnea. De asemenea, trebuie avutã în vedere o dezvoltare armonioasã a tuturor zonelor din oras, sã rezolvãm problemele pe cursurile de apã prin întretinere si regularizare si sã rezolvãm consolidarea Masivului Cozla.

„Victor Ponta nu îsi va neglija electoratul si nici nu îsi va trãda partidul! Victor Ponta are o echipã alãturi de care va face treabã. ÃŽn aceastã echipã se regãseste si PSD Piatra Neamt“

Rep.: Peste numai o zi vin alegerile, primul tur. De ce ar vota un pietrean sau nemtenii cu Victor Ponta pe data de 2 noiembrie si de ce sã repete exercitiul pe 16 noiembrie, cînd va avea loc al doilea tur al alegerilor pentru Presedintia României?
A.S.: Pentru cã e singura sansã realã pentru stabilitate, dezvoltare si respectarea prevederilor Constitutiei în ceea ce înseamnã ocuparea functiei de presedinte al României. Ponta a redeschis portile tãrii, zãvorîte ani la rînd de altã conducere. Ponta nu va fi niciodatã ca Bãsescu! Victor Ponta nu îsi va neglija electoratul si nici nu îsi va trãda partidul! Va rãmîne fidel social-democratiei si principiilor sale, cunoscute deja de cîtiva ani, de cînd si-a fãcut un nume în politica româneascã. Victor Ponta are o echipã alãturi de care va face treabã. În aceastã echipã se regãseste si PSD Piatra Neamt, o organizatie puternicã, dedicatã, o organizatie care stie cã doar cu Victor Ponta presedinte vom reusi sã depãsim obstacolele acestor vremuri, vom fi vãzuti cu alti ochi de statele lumii, vom avea respectul care ni se cuvine, pentru cã sîntem un popor cu o istorie frumoasã, cu oameni destepti, cu oameni care nu trãiesc pentru interesul lor, ci pentru binele natiunii! Haideti, oameni buni, sã demonstrãm cã sîntem mîndri cã sîntem români si cã ne dorim sã fim condusi de un român adevãrat!

PONTA meritã sã fie PRESEDINTE pentru cã:

• Din punct de vedere politic si ideologic, în momentul de fatã, consider cã România se aflã în situatia în care are nevoie de un presedinte social-democrat.

• Din punct de vedere politic, îl sustin pentru cã sînt presedintele PSD Piatra Neamt, unicul partid în care activez de circa zece ani.

• Din punct de vedere personal, îl sustin pe Victor Ponta pentru cã îl apreciez deoarece a trecut prin toate etapele care înseamnã evolutie pe scena politicã; face politicã de peste cincisprezece ani, ceea ce înseamnã cã are experienta si maturitatea necesare pentru a fi un bun presedinte al României; este lãudabilã responsabilitatea cu care si-a asumat Guvernul, modul în care a rezolvat numeroase probleme pe care le-a preluat de la guvernarea PDL si bãtãlia permanentã pe care a dus-o pentru a le fi mai bine românilor, indiferent de categoria socialã din care fac parte.

• Existã un set de mãsuri în ceea ce înseamnã o gîndire de perspectivã a dezvoltãrii României si aici discutãm de mãsuri pe plan economic, cum ar fi reducerea TVA la pîine si din 2015 la fructe si carne, reducerea CAS, pãstrarea cotelor unice, a taxelor si impozitelor actuale, precum si deschiderea cooperãrii economice cu state dezvoltate si cu posibili parteneri comerciali la nivel international.

Articol afisat de 1288 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective