Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2015
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 29 Aprilie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Responsabilitate în pregãtirea viitorului profesional

Responsabilitate în pregãtirea viitorului profesional

Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînãtori-Neamþ implementeazã proiectul Responsabilitate în pregãtirea viitorului profesional, în parteneriat cu școlile gimnaziale Moțca, Mironeasa și Miroslovești din județul Iași, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaþional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritarã nr. 2, Domeniul major de intervenție 2.1, având o duratã de 18 luni (01.05.2014 – 30.10.2015).

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea tranziției de la școalã la viața activã a elevilor de clasa a VIII-a, în special a celor proveniți din familii defavorizate din cele patru comune din județele Iași și Neamț, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere și orientare educativ-profesionalã și motivare pentru susținerea traseului educativ-profesional.

Serviciile de consiliere și orientare educativ-profesionalã se concretizeazã în activitãți de consiliere individualã ºi colectivã pe o perioadã de nouã luni, au debutat în decembrie 2014 și se desfãșoarã în Centrele de Informare, Orientare și Consiliere Educativ-Profesionalã (CIOCEPEG). Acestea urmãresc dezvoltarea unui set de competenþe de autoevaluare ºi dezvoltare personalã în vederea devenirii profesionale a elevilor din grupul țintã .

Astfel, în cadrul activitãților de consiliere școlarã și profesionalã, elevii au fost solicitați sã completeze fișe de lucru, chestionare, sã participe activ la discuții individuale, de grup sau dezbateri în legãturã cu urmãtoarele teme:
- autocunoaºterea ºi dezvoltarea personalã,
- autocunoaºterea ºi descoperirea de cãtre grupul þintã a propriilor interese, aspiraþii ºi a particularitãþilor de care dispune pentru a-ºi defini propria identitate,
- formarea unei imagini de sine pozitive a autoacceptãrii ºi a sentimentelor de preþuire socialã,
- formarea capacitãþii de analizã a competenþelor dobândite prin învãþare în vederea orientãrii spre carierã,
- formarea deprinderilor de a avea o atitudine pozitivã care se rãsfrânge asupra comportamentului.

Obiectivele activitãții de consiliere individualã și de grup au fost identificarea calitãților individuale; identificarea intereselor profesionale, a aptitudinilor, a valorilor individuale legate de carierã; identificarea tipului de stimã de sine; formarea ºi consolidarea stimei de sine pozitive; identificarea efectelor unei stime de sine pozitive ºi ale uneia negative; stabilirea unor relaþii armonioase în grup; identificarea rezultatelor ºcolare ºi corelarea lor cu posibilitãþile personale; stabilirea factorilor implicaþi în formarea unei atitudini pozitive; stabilirea relaþiei între atitudinea pozitivã ºi comportament.

ÃŽn urma activitãților de consiliere s-au elaborat trasee educaționale pentru fiecare dintre elevii participanți la proiect și s-au identificat opțiunile profesionale care au determinat destinația ulterioarã a vizitelor la agenți economici ce urmeazã sã se desfãșoare începând din luna mai 2015.

Informații suplimentare cu privire la activitãþile desfãșurate în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului – http://reviprovinatorineamt.ro

Persoanã de contact: Elena Coºofreþ – manager proiect – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînãtori-Neamþ. Telefon: 0754018140, e-mail: [email protected]

Articol afisat de 921 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(publicitate)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective