Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2015
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 10 Iulie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Responsabilitate în pregãtirea viitorului profesional

Responsabilitate în pregãtirea viitorului profesional

Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînãtori-Neamþ implementeazã proiectul Responsabilitate în pregãtirea viitorului profesional ID 138590, în parteneriat cu Școlile Gimnaziale Moțca, Mironeasa și Miroslovești din județul Iași, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaþional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritarã nr. 2, Domeniul major de intervenție 2.1, având o duratã de 18 luni (01.05.2014 – 30.10.2015).

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea tranziției de la școalã la viața activã a elevilor de clasa a VIII-a, în special a celor proveniți din familii defavorizate, din cele patru comune din județele Iași și Neamț, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere și orientare educativ-profesionalã și motivare pentru susținerea traseului educativ-profesional.

ÃŽn urma activitãților de consiliere s-au elaborat trasee educaționale pentru fiecare dintre elevii participanți la proiect și s-au identificat opțiunile profesionale care au determinat destinația vizitelor la agenții economici. Astfel, au fost selectati 20 de agenti economici , câte doi agenți economici din fiecare domeniu de activitate aflat în top-ul preferințelor elevilor, dupã cum urmeazã: Salon de coafurã „Melany Galerii Comerciale” Iași și Restaurant Aristocratis Tîrgu Neamț (domeniul - servicii); Inspectoratul Judetean de Jandarmi Neamt și Unitatea Militarã 01144 Roman (domeniul-militar), Facultatea de Litere - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Liceul Teoretic de Informaticã „Grigore Moisil” Iași (domeniul-educație), Ziarul de Iași și TVR Iași (domeniul-mass-media), DGASPC Neamț și Cabinet de Avocaturã Bacãu (domeniul -ºtiinþe sociale), Școala Postlicealã Sanitarã, Centrul de Studii „Ștefan Cel Mare și Sfânt” Pașcani și Spitalul Municipal de Ugențã Roman (domeniul-medicinã), Harte Hanks Iași și Eon Business Services Iași (domeniul-informaticã), Ferma Petrescu com.Farcasa și Ferma Sandu VE Cristina II - com.Rãucești (domeniul -agriculturã/silviculturã); TRW-airbaguri Roman și Sofiaman Tg Neamț (domeniul-tehnic) precum și Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași și Facultatea de Arte George Enescu Iași (domeniul-vocațional).

Vizitele de studiu s-au desfãșurat începând din luna mai 2015, conform planificãrilor, ajutându-i pe elevi sã-și formeze o imagine realistã asupra pieței muncii, sã adopte deciziile potrivite pentru alegerea profesiei și dezvoltarea viitoarei cariere, conform propriilor abilitãți și competențe.

ÃŽn urmãtoarele douã luni vor continua activitãțile de consiliere și studiile sociologice, în baza rezultatelor obținute, pentru întocmirea studiului „Pas cu pas pentru cariera mea!”. Acesta va prezenta atât abilitãțile și opțiunile inițiale de carierã, identificate la membrii grupului țintã, precum și opțiunile finale rezultate în urma informãrii, consilierii, orientãrii profesionale și vizitelor la agenți economici, cu accent pe soluțiile și propunerile de înlãturare a factorilor ce duc la eșecul în alegerea carierei profesionale.

Informații suplimentare cu privire la activitãþile desfãșurate în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului – http://reviprovinatorineamt.ro

Persoanã de contact: Elena Coºofreþ – manager proiect – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînãtori-Neamþ. Telefon: 0754018140, e-mail: [email protected]

Articol afisat de 1087 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(publicitate)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective