Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Octombrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Calvar. Asta a fost înainte   de Ceahlãul - Dunãrea

Calvar. Asta a fost înainte de Ceahlãul - Dunãrea

• echipa a stat în cantonament în frig, în camere nefiind mai mult de 13 grade Celsius • în dimineata meciului, de mîncare a fost ceva adus de Costel Ilie de acasã • la final scorul a fost 0-3 si Ilie si-a dat demisia •

Mai jos de atît e falimentul. Adevãrul despre cum a pregãtit Ceahlãul meciul cu Dunãrea Cãlãrasi este dureros. Scorul final a fost 0-3 si nu trebuie sã mire cu nimic atunci cînd joci din minutul 3 cu om în minus. Dupã meci, chipurile unora spuneau totul. Erau lacrimi în ochi si vorbe care descriu o stare de spirit: „Ãsta nu mai e fotbal, e mascadarã“. ÃŽnainte de joc, la antrenamentul de vineri, mai erau si zîmbete. ÃŽnsã ale unor oameni sfîrsiti. Cei de la Ceahlãul n-au avut de sãptãmîni bune decît o masã pe zi. Si cum salariile nu s-au dat, pentru multi asta a fost tot în conditiile în care minihotelul de la Forestier le este casã de cînd joacã la Ceahlãul. Sãptãmîni la rînd s-a lucrat asa desi s-ar fi dorit si cîte douã antrenamente pe zi. Nu s-au putut efectua pentru cã jucãtorii nu aveau suportul nutritiv necesar. Apã caldã la Forestier nu au, iar cablu TV este neplãtit de sase luni. Despre vitaminizare nu s-a mai vorbit. Dar s-a muncit, iar „iesirile“ unor jucãtorilor sînt de înteles. Numai cã lor nu le-au fãcut bine, iar rezultatul n-a fost decît acela cã au stat acasã. Costel Ilie nici n-a programat cantonament înainte de meci. ÃŽn concluzie, mare parte din lot a trebuit sã rãmînã în minihotel, acolo unde nu este cãldurã si s-a dormit la maxim 13 grade. ÃŽn ziua jocului, echipa a mîncat pîine cu ceva produse din carne si cascaval aduse de antrenorul Costel Ilie. Deci un sandwich. ÃŽn atare conditii cum sã alerge? Au intrat pe teren si în ultima jumãtate de orã abia se mai miscau. Dorintã a existat, dar atît au putut. Ei nu mai sînt de blamat si de judecat. Sînt oameni, sînt tineri, unii dintre ei sînt pãrinti. Si sînt neplãtiti din iarnã. Iar dacã îi întrebi nici mãcar nu mai sperã. Toti vor sã se ia o decizie. Atmosfera nu mai este suportabilã. Vor sã li spunã ceva, pentru a sti pe ce drum o apucã. N-ar fi deloc de mirare dacã juniorii nu vor urca miercuri dimineatã în autocar pentru a face deplasarea la Brãila, în etapa a VII-a. Va fi de vãzut dacã de astãzi se mai antreneazã.

Costel Ilie a demisionat, arbitrii nu si-au primit baremul

Costel Ilie a decis cã este momentul sã renute la a mai antrena pe Ceahlãul si poate cã asa va provoca un soc ce va avea darul unei schimbãri de rezultate. Le-a multumit jucãtorilor pentru colaborare si, înainte sã vorbeascã la conferinta de presã a discutat cîteva minute cu Angelo Massone. Probabil italianul a încercat sã-l facã sã se întoarcã, dar promisiunile sale nu mai au nici un fel de acoperire. Costel Ilie a prins cea mai neagrã perioadã din istoria Ceahlãului în care nici mãcar o fãrîmã de sperantã nu-si mai face loc: „Nimic si nimeni nu mã poate întoarce“. Anuntul l-a fãcut avînd ochii înlãcrimati. Este a doua oarã în carierã cînd nu-si poate duce visul la bun sfîrsit. De echipã rãmîn sã se ocupe Mihai Ionescu si Radu Lefter. Dar pînã cînd? Peste toate, Ceahlãul a jucat fãrã a plãti baremul de arbitraj. Trebuie sã o facã pînã marti pentru a fi programatã în etapa intermediarã de la Brãila.

Pe teren n-a existat decît Dunãrea

ÃŽn fotbal existã un termen utilizat pentru a arãta unuia care n-a vãzut un meci cît de bunã a fost o echipã fatã de alta: „I-a dat cu terenul în cap“. Ceva asemãnãtor s-a vãzut sîmbãtã pe arena pietreanã. Ca în fiecare meci de pînã acum, în primele minute nemtenii au dat adversarului avantaj. La un atac în stînga, Stoica a centrat în careu, iar Stahie l-a faultat din spate pe Popescu în momentul în care acesta se pregãtea sã finalizeze. Penalty si eliminare a fundasului stînga de la Ceahlãul. Tabela nu s-a modificat pentru cã Bus a tras în dreapta lui Calancea, la semiînãltime si moldoveanul a parat. Dacã nu apãrea eliminarea, moralul tuturor era altul. Asa, Dunãrea a fost echipa care a controlat duelul. Margine (10) a trimis în corner de pe linia portii, iar Alexandru (20) a trimis cu capul pe lîngã tintã din 5-6 metri, pentru ca 4 minute mai tîrziu golul sã-i fie refuzat aceluiasi atacant de Calancea. Au fost trei momente aprinse la poarta gazdelor, impresia fiind cã pînã la deschiderea scorului nu mai e mult. Oaspetii au avut si o barã la o centrare deviatã (27), dupã care Massela a degajat în ultimul moment la un contraatac „trei la trei“ al cãlãrãsenilor (30). ÃŽn minutul 38 s-a fãcut 0-1. Dunãrea a dus atacul în dreapta, mingea a fost aruncatã în careu, unde Alexandru si Popescu au reusit un un-doi eficient care l-a lãsat pe primul în pozitie excelentã de finalizare la 8 metri. Atacantul a tras tare si a scuturat plasa. Dupã pauzã, nimic notabil pînã în minutul 58. Atunci, duelul în careul nemtean dintre Tãbãcariu si Saifeddine a fost considerat de arbitru fault. S-a dat penalty, pe care l-a transformat Alexandru: 0-2, min.59. Ceahlãul a avut corner, Dunãrea a respins pentru un contraatac patru contra doi dejucat de Cazan (62). Cinci minute mai tîrziu s-a fãcut 0-3. Tenea a centrat din dreapta pentru Alexandru care, scãpat din marcaj în careu, a finalizat cu o loviturã de cap: 0-3. Pînã la final a mai iesit în evidentã Nedelcu (73), al cãrui sut de la distantã a ratat de putin vinclul si al cãrui gol marcat în prelungiri a fost anulat pe motiv de ofsaid. Alte rezultate în etapa a VI-a au fost: Rapid - Academica Clinceni 1-0, Otelul - SC Bacãu 0-1, ACS Berceni - Rapid Suceava 1-3, CS Balotesti - Bucovina Pojorîta 1-0, Farul - Dacia Brãila 1-1. Gloria Buzãu a stat.

Articol afisat de 1715 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective