Monitorul de Neamt si Roman ziar cotidian din judetul Neamt
 Ultimele StiriStiri azi    Arhiva de stiriArhiva    CĂŁutare articol Ăźn arhivaCĂŁutare    Anunturi de Mica Publicitate NeamtAnunturi    Forum de discutiiForum    Redactia Monitorul de Neamt si RomanRedactia  
AutentificareAutentificare / Înregistrare 
Credeti ca se va decide aderarea României la 1 ian 2007 ?
Pagina de start a forumului Monitorul de Neamt // Sondaje de opinie Crează un subiect nou   Răspunde la subiect
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
admin
Site Admin


Data înscrierii: 01/Ian/2000
Mesaje: 157
Locație: web

MesajTrimis: Marți, 16 Mai 2006 1:34    Titlul subiectului: Credeti ca se va decide aderarea României la 1 ian 2007 ? Răspunde cu citat (quote)
Credeți că se va decide aderarea necondiționată a României la 1 ianuarie 2007 ?

Sondaj derulat intre 16-05-2006 si 21-05-2006
Rezultatele sondajului:
53% DA, sigur
42% NU, va fi amânată
4% Nu stiu


Asteptăm comentariile dvs. pe această temă
_________________
monitorulneamt.ro


Ultima modificare efectuată admin la Luni, 22 Mai 2006 9:57, modificat de 3 ori în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
admin
Site Admin


Data înscrierii: 01/Ian/2000
Mesaje: 157
Locație: web

MesajTrimis: Marți, 16 Mai 2006 1:44    Titlul subiectului: Adevărul despre aderarea la UE Răspunde cu citat (quote)
Adevărul despre aderarea la UE editorial de Adrian CIOROIANU
_________________
monitorulneamt.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
IoanRData înscrierii: 20/Noi/2005
Mesaje: 14
Locație: Finlanda

MesajTrimis: Marți, 16 Mai 2006 22:00    Titlul subiectului: Re: Adevărul despre aderarea la UE Răspunde cu citat (quote)
Adrian CIOROIANU a scris:
EDITORIAL: Adevărul despre aderarea la Uniunea Europeană
În legătură cu noua noastră aventură națională - aderarea la termen la Uniunea Europeană, aceasta însemnînd ianuarie 2007 - există un lucru pe care puțini politicieni au curajul să-l spună (atunci cînd ajung acasă la sfîrșit de săptămînă, la ei în județe, și țin conferințe de presă). Anume că nu aderarea în sine este marea miză, ci ce anume vom face, ca țară, după 2007, în cadrul acestei Europe care, iată, ne primește.
Sau, ca să fiu mai direct: cea mai mare minciună care poate fi servită acum românilor este aceea că viitorul nostru statut de membru al UE ar fi, în sine, o garanție imediată pentru o viață mai bună. Adevărul e altul. Românilor trebuie să li se spună că, cel puțin la început, cea mai vizibilă consecință a apropierii de UE va fi creșterea prețurilor. A doua consecință va fi creșterea competitivității, la un nivel pe care întreprinzătorii români nu l-au cunoscut pînă acum. Un exemplu: să ne imaginăm o firmă de construcții din Suceava sau din Craiova; din momentul în care România va fi parte din UE, o firmă similară din Polonia sau Italia poate veni în oricare din aceste orașe, poate angaja mînă de lucru locală și, dacă vrea să cucerească piața, va face aceleași lucrări la un preț puțin mai mic. A treia consecință principală va fi avantajarea netă a celor ce vor ști să-și apropie fondurile europene (care, e adevărat, vor veni spre noi). Dar, atenție! Aceste fonduri nu sînt pomeni pentru toată națiunea. Cine vrea să le atingă trebuie să facă proiecte, să găsească co-finanțări și să le folosească potrivit planului asumat. E foarte adevărat că și salariile vor crește - dar nu pentru toată lumea și nu simultan. Din păcate, ceea ce încă puțini dintre concetățeni sînt dispuși să accepte e că nu toate activitățile dintr-o economie au aceeași „greutate“. Este, desigur, rușinos că în România un profesor de liceu în pragul pensiei e mai prost plătit decît un portar de la o bancă privată - dar această realitate (o spun ca unul care încă are cartea de muncă la Universitatea București, și nu la Parlament!) are legătură cu neputința de care, încă o bună bucată de vreme, va da dovadă statul. Aderarea la UE nu va favoriza statul, ci tot inițiativele private. Să nu ne îmbătăm cu apă rece: banii ce vor veni de la Uniunea Europeană vor fi de ajutor statului român - dar nici un guvern, prezent sau viitor, nu-i va putea folosi pentru a mări salariile. Ci va trebui să-i folosească în direcții repede profitabile sau urgent necesare, precum infrastructura, programele de reconversie, modernizare agriculturii etc.
Singura șansă a politicii noastre, în aceste luni care urmează, este să-i trateze pe români ca pe niște adulți - și nu ca pe niște copii care așteaptă povești înainte de culcare. Drept care trebuie spus adevărul, cu orice preț. Tocmai din motivul că acum, ca nicicînd înainte, sîntem mai aproape de Europa.


Cum adica "după 2007, în cadrul acestei Europe care, iată, ne primește." Am fost, santem si vom fi un stat si un popor european indiferent ce o sa fie dupa 01.01.2007. Asa cred ca trebuie abordata orice chestiue de politica internationala.Nu avem dreptul nici obligatiunea sa cerem mila nimanui pentru nimic. Cel mult putem sa spunem ca revenim acolo de unde fortele armate ale URSS ne-au fortat cu arma sa "plecam" in 1948.Asa cred ca orice roman adult ar trebui sa inceapa orice discutie in ceea ce priveste Romania si restul europei.
Poate mai revin.

Ionut
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
publicitate
Pagina de start a forumului Monitorul de Neamt // Sondaje de opinie Crează un subiect nou   Răspunde la subiect

 
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.