Monitorul de Neamt si Roman ziar cotidian din judetul Neamt
 Ultimele StiriStiri azi    Arhiva de stiriArhiva    CĂŁutare articol Ăźn arhivaCĂŁutare    Anunturi de Mica Publicitate NeamtAnunturi    Forum de discutiiForum    Redactia Monitorul de Neamt si RomanRedactia  
AutentificareAutentificare / Înregistrare 
Petitie: Împotriva schimbarii staretului Iustin
Pagina de start a forumului Monitorul de Neamt // Probleme sociale Crează un subiect nou   Răspunde la subiect
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
monitorul
Site Admin


Data înscrierii: 20/Sep/2005
Mesaje: 2
Locație: Piatra Neamt

MesajTrimis: Miercuri, 24 Mai 2006 21:54    Titlul subiectului: Petitie: Împotriva schimbarii staretului Iustin Răspunde cu citat (quote)
Catre Patriarhul Tarii Românesti
Prea Fericite Părinte!
În istoria Bisericii Creștine, de-a lungul secolelor, au existat cohorte de patriarhi și toți au lăsat în urma lor exemple de credință, înțelepciune și virtuți.
Sînteți superiorul Bisericii Ortodoxe Române și trebuie să știți tot ce se întîmplă în sînul ei. Nu se poate să nu fi aflat ce s-a întîmplat la Mănăstirea Petru Vodă. Știe toată țara! Faptele nu s-au petrecut sub obroc, ci preotul Gheorghe Calciu Ie-a făcut cunoscute prin Internet, pe tot mapamondul.
A fost schimbat starețul Mănăstirii Petru Vodă, marele duhovnic protosinghelul Iustin Pîrvu. Cînd se face o schimbare se face cu unul mai bun sau cu unul egal de bun. În toată Țara Românească nu există alt duhovnic mai bun (afirmație făcută de preotul Gheorghe Calciu).
La Mănăstirea Petru Vodă vin credincioși din toată țara și de peste hotare. Faptele demonstrează afirmația. Credem că știți cele întîmplate. Oricum trebuie să le știți. Aveți obligația să le știți. Opriți nelegiuirea! Credem că sînteți conștient că bulgărele de zăpadă rostogolit stîrnește avalanșă. Evitați avalanșa ! Vă stă în putere să o faceți! Aveți obligația să o faceți! Marele duhovnic Iustin Pîrvu a pătruns adînc în sufletele credincioșilor și nu-l mai poate scoate nimeni de acolo. Iar cei ce au comis nelegiuirea vor fi blestemați din neam în neam. Vă rugăm să decideți și să acționați! Aveți în vedere că toate acestea se petrec în Moldova Marelui Ștefan cel Sfînt! Evitați avalanșa! Epicentrul seismului este în Moldova, dar se va resimți în toată țara! Știți că cele mai grave răscoliri sînt cele naționale și cele religioase. Redați odihna sufletelor noastre zbuciumate înlăturînd nelegiuirea.
Părintele Iustin Pîrvu a durat o splendoare de mănăstire și, mai mult decît atît, a durat suflete. Valoarea unui om și a unui neam este dată de puterea de creație. Certificarea părintelui Iustin Pîrvu este puterea sa de creație și de jertfă și sînt mii și peste mii de credincioși care o atestă.
Nu vom afla odihnă sufletelor noastre decît printr-un act de dreptate pe care îl așteptăm din partea Prea Fericirii Voastre Părinte Patriarh.
Numai așa veți intra în rîndul Marilor Patriarhi și în fața lui Dumnezeu!
Cei 2.028 de credincioși care au semnat listele care urmează și cărora li se mai pot adăuga alte mii și zeci de mii!
Prea Fericite Părinte Patriarh,
Dacă vocea poporului este vocea lui Dumnezeu, atunci vă rugăm să țineți cont de glasul tuturor celor care semnează aceste liste, prin care implorăm să se revină asupra hotărîrii de aprobare a demisiei din funcția de stareț, al Sfintei Mănăstiri „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil“ din localitatea Petru Vodă - Neamț, a protosinghelului Iustin Pîrvu.
Socotim că viața duhovnicească a tuturor este lovită
de schimbarea din funcție a părintelui Iustin Pîrvu și că dumneavoastră aveți puterea de a ne apăra de această suferință.
Plecăm genunchii inimilor noastre sărutîndu-vă dreapta și nădăjduim ca Dumnezeu să ne arate prin Prea Fericirea Voastră, că aude glasul rugăciunii noastre.


Vă invitam si pe dvs să semnati petitia online
Lista semnaturilor o puteti gasi la adresa
http://www.petitiononline.com/stiustin/petition.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
publicitate
Pagina de start a forumului Monitorul de Neamt // Probleme sociale Crează un subiect nou   Răspunde la subiect

 
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.