Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Peþitori“ la Melana IV

„Peþitori“ la Melana IV

• de la anunþul MEC ºi pînã acum s-au ivit doar doi potenþiali cumpãrãtori • primul este Grupul SCR, condus de pietreanul ªtefan Vuza, al doilea - un american, se pare de origine arabã reprezentînd firma Biosin Bucureºti • Biosin a desfãºurat, în luna iulie, chiar în incinta Melanei IV, acþiuni de „recuperare ºi valorificare a deºeurilor metalice“ • Biosin are la Calafat o societate care fabricã stimulatori de creºtere pentru animale •

Din 5 septembrie, de cînd a apãrut anunþul de vînzare a SC Melana IV Sãvineºti ºi pînã acum, au bãtut la porþile unitãþii doar doi potenþiali investitori: Grup SCR ºi Biosin SA, firma unui american de origine arabã care a desfãºurat, în iulie, chiar în incinta Melanei IV, acþiuni de „recuperare ºi valorificare a deºeurilor metalice“. Melana IV deþine un capital social de 190.869.754.000 lei ºi are ca obiect principal de activitate fabricarea ºi comercializarea fibrelor ºi firelor sintetice ºi artificiale. „Sînt douã societãþi interesate de Melana IV. Prima este Serviciile Comerciale Române (SCR), al cãrei patron, ªtefan Vuza, este din Piatra Neamþ. Reprezentanþii SCR au trimis o adresã la Ministerul Economiei ºi Comerþului exprimîndu-ºi intenþia de a vizita Melana IV în data de 16 septembrie, n-au reuºit, ºi au revenit cu un fax prin care au solicitat o nouã întîlnire. Grupul vrea sã efectueze, la Melana IV, un audit prin care sã obþinã informaþii legate de tehnologie, piaþã, calitate, utilaje, - au trecut 14 specialiºti pe lista celor care urmeazã sã facã auditul: 4 economiºti, 7 ingineri, un psiholog, care este ºi ºeful de resurse umane, º.a. Al doilea grup de investitori este condus de un cetãþean amercian de origine - cred - arabã, reprezentînd societatea SC Biosin SA, cu sediul în Bucureºti. A cerut ºi el, printr-o adresã cãtre minister, sã vinã pînã aici. A venit pe 17 septembrie, însoþit de un arab ºi un român, l-am primit, a mers prin instalaþii - vroia sã vadã ce se gãseºte, cum aratã instalaþiile, sã-ºi facã o imagine. S-a arãtat încîntat de ce-a gãsit, ne-a pus cîteva întrebãri generale, prima legatã de piaþã, a doua de totalul investiþiei, apoi s-a interesat dacã mai vine cineva“, a declarat Gheorghe Þepeº Greuruº, directorul SC Melana IV SA Sãvineºti.

Interesat s-a arãtat ºi un investotor din India
Societatea Biosin nu este la prima vizitã la Melana IV. Anul acesta, în iulie, Agenþia de Protecþie a Mediului Neamþ anunþa luarea deciziei de emitere a autorizaþiei de mediu pentru activitatea de „recuperare ºi valorificare a deºeurilor metalice“ desfãºuratã de Biosin în incinta SC Melana IV. Biosin este o societate româno-americanã cu sediul în Bucureºti, dar are un punct de lucru ºi la Calafat, unde persoana de contact este un arab, Khalil Abdelnour Janho. „ÃŽi cunosc pe cei de la Biosin pentru cã au venit la o licitaþie la care au cumpãrat ceva bunuri de la noi - aveau nevoie de niºte utilaje ºi au cumpãrat cîteva - puþine - de ordinul a vreo 600 de milioane lei, la preþuri destul de bune pentru noi pe piaþã. Ei au ºi niºte activitãþi industriale în România - au preluat o societate din Calafat care fabricã stimulatori de creºtere pentru animale. Au ºi experienþã în industria textilã - spunea aici americanul cu voce tare, nu l-am auzit numai eu - cã este de 10 ani acþionar la o unitate textilã din statul Carolina de Nord“, a precizat directorul Þepeº Greuruº.
Pe lîngã aceºtia, cu vreo douã luni în urmã s-au arãtat interesaþi de Melana IV ºi reprezentanþii unei firme din India, a patra ca cifrã de afaceri din þara respectivã, care vroia sã pãtrundã pe piaþa româneascã de textile ºi cãuta inclusiv producãtori de materii prime. Au întrebat pe la Ministerul Economiei ºi Comerþului ºi au aflat cã existã un producãtor de fibre tip PNA gata de privatizare, de la care au ºi primit, de altfel, informaþii ºi fotografii, pentru care au mulþumit. ªi atît. Ministerul Economiei ºi Comerþului, prin Oficiul Participaþiilor Statului ºi Privatizãrii în Industrie (OPSPI), a scos la vînzare pe bazã de oferte finale, îmbunãtãþite ºi irevocabile, SC Melana IV. La negociere vor putea participa numai ofertanþii care vor face dovada îndeplinirii cumulativ a urmãtoarelor criterii de calificare: (1) prezentarea unui plan de afaceri pe o perioadã de 5 ani pentru repornirea instalaþiilor ºi realizarea unei capacitãþi de producþie de 24.000 tone/an fibrã PNA; (2) performanþã în activitate a ofertantului, respectiv desfãºurarea unei activitãþi profitabile în domenii similare cu cel al SC Melana IV SA Sãvineºti; (3) experienþa de minim trei ani în domeniul producþiei textile sau administrãrii unei afaceri din domenii similare. Ofertele finale, în plic închis, se vor putea depune la sediul OPSPI pînã la 12 octombrie 2005, ora 11, urmînd ca ofertanþii acceptaþi sã fie convocaþi de comisia de negociere a instituþiei.

Articol afisat de 2531 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective