Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Corigenþe cu... cîntec la Economic

Corigenþe cu... cîntec la Economic

• se pare cã doi elevi de la Grupul ªcolar Economic Piatra Neamþ au trecut clasa dintr-o greºealã • Inspectoratul a invalidat un examen de corigenþã din cauza unei... hîrtii • înlocuirea unui profesor în comisia de corigenþe nu s-a fãcut prin decizie a conducerii ºcolii •

Invalidarea examenului de corigenþã de la Grupul ªcolar Economic Piatra Neamþ a fost posibilã datoritã unui adevãrat „lanþ al slãbiciunilor“ ai cãrui beneficiari au fost cei doi elevi care au promovat, într-un final, clasa a XI-a. ÃŽn fapt, totul a pornit de la nemulþumirea pãrinþilor ai cãror copii nu reuºeau sã intre în clasa a XII-a din cauza unei discipline socio-umane, mai precis Economia, deºi susþinuserã atît examenul de corigenþã, cît ºi o reexaminare permisã de regulamentul ºcolar.
Povestea a început în iulie, cînd profesorul Liviu Rusu, directorul Grupului ªcolar Economic, a numit membrii ºi preºedintele comisiei de examen pentru corigenþe la disciplinele socio-umane. Unul din membrii comisiei, profesoara Violeta Mihordea, a fost nevoitã sã lipseascã de la examen, fiind prezentã la un alt examen de corigenþã la Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamþ. În aceste condiþii, preºedinta comisiei de corigenþe, fosta directoare adjunctã Gabriela Puºcalãu, a fost nevoitã sã numeascã un înlocuitor în persoana unui alt cadru didactic de specialitate. Pînã aici, toate par în regulã, dat fiind cã regulamentul ºcolar prevede, la articolul 77, cã elevii corigenþi sînt examinaþi de profesorii de la clasã, iar, în absenþa temeinic motivatã a acestuia, de un alt profesor din ºcoalã.
„Eu sînt titularã, dar am ore ºi la Grupul ªcolar Economic, ºi la Colegiul Tehnic. Am anunþat preºedinta comisiei cã nu pot fi prezentã la examenul din 1 septembrie pentru cã tot atunci sînt programate ºi corigenþele la Colegiul Forestier. La colegiul tehnic sîntem doar doi profesori la socio-umane, iar colega mea era înscrisã pentru corectarea tezelor la bacalaureat, astfel cã trebuia sã fiu prezentã la examenul de corigenþã. Nu a fost vorba nici de rea-voinþã, nici de o intenþie de a lãsa repetenþi, dar eleva de la Economic a dat foaia albã ºi la examenul din 1 septembrie ºi la reexaminarea din 8 septembrie, la care am fost ºi eu prezentã“, a declarat profesor Violeta Mihordea de la Grupul ªcolar Economic.
„Cuiul lui Pepelea“ a fost lipsa unei hîrtii, mai precis a unei decizii emisã de directorul ºcolii, prin care locul profesoarei Violeta Mihordea sã fie luat de un alt profesor de specialitate. Inspectoratul ªcolar Neamþ, sesizat de pãrinþii celor doi elevi, a anulat examenul ºi a dispus reluarea lui, cu o comisie de profesori din afara unitãþii. Cei doi elevi au reuºit sã treacã în clasa a XII-a, dar dupã ce au stîrnit o adevãratã furtunã într-un pahar de apã. Directorul liceului susþine cã s-ar fi evitat toatã aceastã tevaturã dacã ar fi fost anunþat din timp de membrii comisiei de examen, dar cã promovarea elevilor este un lucru bun, chiar dacã s-a fãcut în ceasul al doisprezecelea. ÃŽn final, concluzia ar fi cã „Totul e bine cînd se sfîrºeºte cu bine“, mai ales cã elevii au trecut în clasa a XII-a, deºi se pare cã unul avea circa 300 de absenþe în anul ºcolar trecut, iar celãlalt a avut nota 6 la purtare.
„Practic, s-a încãlcat decizia pe care am emis-o în luna iulie, deºi profesoara Violeta Mihordea cunoºtea graficul examenelor de corigenþã ºi faptul cã fãcea parte din comisie, aºa cã ar fi trebuit sã-ºi anunþe din timp absenþa. Acum, cred cã a fost vorba ºi de o lipsã de comunicare pentru cã preºedinta comisiei spunea cã nu a fost anunþatã de lipsa profesoarei, iar doamna Mihordea susþine cã a anunþat comisia. Ne bucurãm cã elevii au trecut clasa, mai ales cã îi aºteaptã bacalaureatul“, a declarat profesor Liviu Rusu, directorul Grupului ºcolar Economic Piatra Neamþ.
Pentru a consemna ºi o pãrere a Inspectoratului ªcolar în legãturã cu acest caz am încercat sã luãm telefonic legãtura cu inspectorul general Dorina Drexler, dar aceasta avea telefonul închis, aflîndu-se la Iaºi la o întrunire pe probleme de învãþãmînt. Purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului nu a putut da vreo relaþie, motivînd cã era la ore. Prezentãm însã o declaraþie datã de inspectorul general Drexler luni, la o conferinþã de presã. „Metodologia prevede ca elevii corigenþi sã fie examinaþi de profesorul de la clasã, iar, dacã acesta lipseºte, trebuie sã aibã un motiv întemeiat. Din verificãri a rezultat cã profesorul a lipsit fãrã o motivaþie concretã, iar elevii respectivi au dat examenul cu o comisie de profesori din ºcoalã. Am decis ca examenul sã fie reluat, dar vor fi fãcute verificãri în continuare pentru a decide ce persoane sînt rãspunzãtoare de apariþia acestei situaþii, cu atît cu cît sînt mai multe nemulþumiri legate de aceastã disciplinã“, a afirmat inspectorul ºcolar general Dorina Drexler.

Articol afisat de 2794 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective