Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Amînare în procesul acþionarilor de la Grand Hotel Ceahlãu

• „procesul de astãzi (n.r. - ieri) s-a amînat ºi aceastã amînare mi se pare normalã pentru cã procurorul care a întocmit rechizitoriul ºi urmãrirea penalã a uitat sã treacã în citativ ºi partea responsabilã civilmente“, a declarat avocat Ghiþã Popescu

Magistraþii pietreni au decis, ieri, includerea ca parte responsabilã civilmente a societãþii SC Grand Hotel „Ceahlãul“ SA în dosarul în care personaje principale sînt Gheorghe Tonco, administratorul societãþii amintite, în calitate de acuzat, ºi Ciubotaru Vasile, în calitate de parte vãtãmatã. Avocatul lui Gheorghe Tonco, Ghiþã Popescu, a solicitat ca societatea SC Grand Hotel „Ceahlãul“ SA sã fie admisã ºi ca parte civilã, însã judecãtorul a respins aceastã cerere ºi a decis introducerea în cauzã doar ca parte responsabilã civilmente. ÃŽn consecinþã, în condiþiile în care administratorul societãþii este Gheorghe Tonco, iar acesta nu poate apãrea în dublã calitate în proces (acuzat ºi administrator al societãþii), urmeazã ca în Consiliul de Administraþie al SC Grand Hotel Ceahlãu sã fie desemnat un reprezentant al firmei în cauza care se judecã. Urmãtorul termen al procesului a fost stabilit pe data de 25 octombrie 2005.
„Procesul de astãzi s-a amînat ºi aceastã amînare mi se pare normalã pentru cã procurorul care a întocmit rechizitoriul ºi urmãrirea penalã a uitat sã treacã în citativ ºi partea responsabil civilmente care ar trebui sã rãspundã alãturi de administrator, dacã acesta ar fi sãvîrºit vreo faptã. Urmeazã a fi citat SC Grand Hotel Ceahlãu la termenul viitor“, a declarat avocat Ghiþã Popescu, apãrãtorul lui Gheorghe Tonco, administratorul firmei amintite.
ÃŽn ediþia de ieri a cotidianului Monitorul, se relata cã dosarul în cauzã a fost instrumentat de procurorul Viorica Stoica, de la Parchetul General. Modul în care a efectuat cercetãri în alte cauze penale magistratul bucureºtean a fãcut obiectul unor articole publicate în douã cotidiane centrale, Gardianul ºi Averea, în august 2005. „Sînt acuzat pe nedrept ºi sînt nevinovat. Tot ce s-a desfãºurat pînã la acest moment este o acþiune concertatã de cãtre un grup de interese. Avocatul pãrþii vãtãmate, Meghea Chirata, din cadrul Baroului Bucureºti, este un apãrãtor influent. Dispun de probe certe ºi indubitabile pe care la momentul oportun le voi pune la dispoziþia instanþei ºi prin care voi demonstra cã dosarul a fost instrumentat de cãtre procurorul Viorica Stoica la vila domnului Ciubotaru Vasile“, declara pentru Monitorul de Neamþ Gheorghe Tonco. Acesta a mai susþinut cã are încredere deplinã în justiþia românã, mai ales cã acest dosar a fost instrumentat ºi de procurorii nemþeni ºi s-a dat ca soluþie neînceperea urmãririi penale. Procesul dintre Gheorghe Tonco ºi Vasile Ciubotaru are ca obiect o mãrire de capital social la Grand Hotel Ceahlãu, care a fost contestatã de ultimul.
Pe 24 august 2005, în cotidianul Averea, sub titlul „Rechizitoriu sub presiuni politico-judiciare: Farmec-ele procurorului Viorica Stoica“ era publicat un articol în care se prezenta faptul cã sindicatul societãþii Farmec SA Cluj-Napoca a luat poziþie faþã de trimiterea în judecatã a conducerii societãþii de cãtre procuror Viorica Stoica, din Parchetul ÃŽnaltei Curþi de Casaþie ºi Justiþie, acuzînd de abuz magistratul bucureºtean. Tot pe 24 august 2005, în Gardianul, se titra: „Viorica Stoica, procurorul care a anchetat posibila manevrã electoralã de anul trecut, apare în Dosarul «Riccardi Orlandino»: Fraudarea alegerilor: intrã în joc un mafiot italian“.

Articol afisat de 2411 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMÞU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective