Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Atenþie la carnea de pasãre pe care o cumpãraþi!

Atenþie la carnea de pasãre pe care o cumpãraþi!

• controalele efectuate de OJPC au arãtat cã mulþi agenþi economici vînd carne de pasãre cu aspect neplãcut, miros de rînced ºi de învechit ºi aripi cu pene • la unele sortimente termenul de valabilitate era depãºit • neregulile au fost sancþionate cu amenzi •

43 de agenþi economici din judeþ care comercializeazã carne de pasãre au fost controlaþi de angajaþii Oficiului Judeþean pentru Protecþia Consumatorilor (OJPC) Neamþ, la începutul acestei luni. Au fost verificate principalele stocuri de carne de pasãre existente la distribuitorii din Piatra Neamþ, modul de comercializare a produselor în unitãþi de desfacere din mediul urban ºi rural, calitatea mãrfii, condiþiile de transport ºi depozitare, precum ºi modalitatea de informare a consumatorilor.
Inspectorii au constatat cã prin magazine se comercializeazã produse de calitate slabã ºi îndoielnicã. La cinci dintre agenþii economici verificaþi s-a gãsit ficat de pui preambalat cu aspect ºi miros neplãcut, aripi de curcã provenite din import care nu erau bine curãþate de pene, carcasã de pui cu miros ºi aspect neplãcut, gîturi de gãinã care prezentau semne de decongelare anterioarã, grãsime cu miros pronunþat de rînced etc. Una dintre unitãþile verificate comercializa pui grill din import cu termenul de valabilitate depãºit, cu un pronunþat miros de învechit. La ºase dintre agenþii economici verificaþi s-au constatat arsuri de congelare la carnea de pasãre carcasã ºi tranºatã, la ficatul de pui, pulpe etc. Toatã marfa care prezenta astfel de modificãri organoleptice a fost retrasã de la comercializare.
Inspectorii OJPC au mai gãsit carne de pasãre cu ambalaje rupte, etichetã deterioratã care nu permitea identificarea lotului. Pe multe dintre ambalaje nu era trecut numele firmei importatoare ºi adresa acesteia ºi nici data exactã a producþiei, fiind înºiruite trei sau patru luni ale anului în curs. De asemenea, la marfa provenitã din import s-a mai constatat lipsa marcãrii în limba românã. În ceea ce priveºte condiþiile de transport ºi depozitare a fost sesizatã nemenþinerea stãrii termice de congelare a produselor pe toatã durata pãstrãrii lor, alãturarea cãrnii de pasãre cu peºte oceanic vrac sau îngheþatã preambalatã.
Neregulile constatate de cãtre angajaþii OJPC au fost sancþionate cu 22 de amenzi în valoare totalã de 56 de milioane de lei.

Articol afisat de 1313 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective