Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 28 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trei zile pentru solicitarea burselor pentru liceu

• pãrinþii plecaþi la muncã în strãinãtate trebuie sã trimitã dovada venitului salarial lunar • nu beneficiazã de bursã elevii anului de completare •

Liceenii nemþeni mai pot depune cereri pentru „Bani de liceu“ doar în aceastã sãptãmînã, termenul limitã fiind 1 octombrie. Ei trebuie sã se prezinte la ºcoalã cu adeverinþe de venit pentru membrii familiei, copii dupã actele de identitate, dar ºi adeverinþe medicale în cazul elevilor cu afecþiuni cronice. Vor fi primite doar solicitãrile elevilor ale cãror venituri lunare nu depãºesc 1,5 milioane lei pe membru de familie.
Dosarele vor fi evaluate în ºcoalã pînã la data de 18 octombrie, iar, pînã la 27 octombrie, cererile eligibile vor fi centralizate pe site-ul Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii. Afiºarea listei beneficiarilor este programatã în data de 28 octombrie, iar în perioada 28 octombrie-2 noiembrie se pot depune contestaþii care vor fi rezolvate în perioada 2-4 noiembrie. Elevii înscriºi în anul de completare nu pot primi „Bani de liceu“, în schimb pot primi bursã elevii ºcolilor particulare, cu condiþia sã îndeplineascã legislaþia în vigoare.
O noutate este obligaþia elevilor cu pãrinþi plecaþi la muncã în strãinãtate sã prezinte documente prin care sã ateste veniturile acestora. Astfel, aceºtia trebuie sã aducã de la angajator sau de la firma de plasare dovada venitului pentru pãrinþii cu contract de muncã legal. În caz contrar, ei trebuie sã prezinte o declaraþie pe propria rãspundere autentificatã la notariat prin care atestã cã nu posedã nici un venit.
„Reprezentanþii Ministerului Educaþiei au avut în vedere acele cazuri, destul de numeroase, în care elevi ai cãror pãrinþi sînt plecaþi la muncã în strãinãtate, au primit ajutorul guvernamental. Mai eficiente ar fi, spre exemplu, anchete sociale ale reprezentanþilor primãriilor pentru a nu se mai repeta situaþiile de anul trecut. La fel ca ºi anul trecut, toate solicitãrile eligibile vor intra în baza de date a Ministerului Educaþiei, urmînd sã fie aleºi elevii cu veniturile cele mai mici, în funcþie de fondurile alocate de minister“, a declarat profesor Maria Rusu, inspector adjunct al Inspectoratului ºcolar Neamþ.
Bursa de 1,8 milioane lei se acordã lunar liceenilor provenind din familii sãrace, pe perioada cursurilor ºcolare, inclusiv pe perioada pregãtirii ºi susþinerii examenului de bacalaureat sau de diplomã ºi chiar pe perioada practicii în producþie.

Articol afisat de 1293 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective