Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Contraatacul profesorilor la „evaluãrile“ Inspectoratului

Contraatacul profesorilor la „evaluãrile“ Inspectoratului

• „nu sîntem corigenþii tîrgului“, considerã un profesor de la Liceul Auto, sintetizînd perfect opinia dascãlilor nemþeni faþã de modul de evaluare a directorilor

Evaluarea directorilor rãmîne în atenþia opiniei publice. Sindicaliºtii din învãþãmînt au fãcut primul pas în radicalizarea poziþiei sale. Unii dintre directori au primit sprijin aproape total din partea Consiliilor profesorale ºi nu sînt dispuºi sã renunþe. Un prim exemplu: Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamþ. ÃŽn 27 septembrie, Consiliul de Administraþie analizeazã situaþia rezultatã în urma evaluãrii directoarei Elena Murariu ºi considerã „neavenitã procedura de acordare a calificativului“. Este convocat Consiliul Profesional în aceeaºi zi. Cei 76 de profesori titulari semneazã toþi pentru „susþinerea conducerii ºcolii ºi a doamnei director Elena Morariu în demararea acþiunii de protest ºi contestare a calificativului acordat“. Poziþia unora dintre profesori este extrem de semnificativã. Profesor Florin Alcaz apreciazã calificativul acordat ca fiind „mizerabil“. Profesor Cristinel Secarã: „acest calificativ este acordat numai pe criterii politice, ceea ce este ruºinos“. Profesor Eugen Ghirvu: „acest lucru este un abuz care dãuneazã foarte mult imaginii unitãþii. Consider cã nu este normal sã acceptãm aceastã situaþie. Nu sîntem corigenþii tîrgului“. Profesor Dana Mitrea: „Cine sînt membrii Consiliului de Administraþie ai ISJ ºi cum motiveazã dumnealor acordarea acestor calificative. D-na profesor n-ar vrea sã creadã cã aprecierile sînt de naturã politicã pentru cã ar fi foarte urît ºi considerã normalã toatã acþiunea de protest“. Exemplele pot continua ºi este de remarcat solidaritatea profesorilor ºi dorinþa ca ºcoala lor sã fie apreciatã la adevãrata valoare.
Colegiul Tehnic „Danubiana“ Roman reprezintã un alt exemplu. Consilul Profesoral trimite Inspectoratului ªcolar adresa 3.986 din 26.09.2005 cu urmãtorul conþinut: „Consiliul Profesoral al Colegiului Tehnic Danubiana Roman, întrunit în ºedinþa din 26.09.2005, susþine solicitarea Consiliului de Administraþie de reevaluare a punctajului acordat directorului ºcolii, profesor Leonard Vacaru, pentru anul ºcolar 2004-2005, de Consiliul de Administraþie al ISJ Neamþ. Solicitãm ca aceastã reevaluare sã se realizeze avîndu-se în vedere activitatea desfãºuratã. Considerãm cã prin cele 4 proiecte implementate în ºcoalã în anul ºcolar 2004-2005, în valoare de aproximativ 700.000 de euro pe care le coordoneazã a demonstrat cã desfãºorã o activitate managerialã eficientã, care a favorizat afirmarea ºcolii pe plan local ºi naþional.“
O privire asupra cv-ului directorului de la „Danubiana“ demonstreazã cã este unul dintre cei mai titraþi directori. Douã masterate, coordonator de programe, cãrþi publicate ºi participarea la diferite seminarii creioneazã imaginea unui om implicat în ceea ce face. De aici pînã la imaginea unui rasist e cale lungã care se poate lãsa cu un proces.

„Directorii au fost puºi în faþa unui fapt împlinit!“
Sindicatul Liber din ÃŽnvãþãmînt are o poziþie nuanþatã. Florin Florescu, liderul sindicatului, dupã ce spunea cã nu va mai participa nimeni la evaluãri, revine ºi spune: „Am participat la ºedinþã, directorilor li s-a comunicat punctajul ºi li s-a spus cã au dreptul la contestaþie. Noi vom avea clar o poziþie la contestaþii. Am revenit asupra deciziei de a nu participa la evaluãri, domnul profesor Baroi este cel delegat. El a cerut doamnei Luminiþa Vîrlan ºi domnului inspector Negru care este metodologia ºi i s-a spus cã nu sînt în posesia ei. Poate este la doamna inspector general în fiºet, dar ar trebui sã fie publicã. Domnul Baroi va studia dosarele cu tot ce cuprin ele ºi va vedea dacã solicitatea Inspectoratului de a veni directorii cu toate documentele la ei foloseºte la ceva“.
ÃŽn paralel, în numele biroului executiv, domnul profesor Corneanu are o poziþie mult mai radicalã : „Biroul Executiv crede cã nu s-a respectat cadrul general de evaluare, directorii au fost puºi în faþa unui fapt împlinit, li s-a comunicat un punctaj întocmit arbitrar, nu se ºtie de cãtre cine, li s-a cerut sã aducã o documentaþie pe care n-au folosit-o ºi nu ºtim dacã procesele-verbale de evaluare din ºcoli fac parte integrantã din dosarul de evaluare al Inspectoratului ºcolar“. Din discuþiile purtate cu mai mulþi directori au mai rezultat douã întrebãri care meritã sã fie luate în calcul înainte de contestaþii.
1. Cum este posibil ca un inspector de zonã sã obþinã un punctaj foarte bun, 95 de puncte, spre exemplu ºi aproape toate ºcolile din zona sa, prin directorii cu care se presupune cã a colaborat ºi la altceva în afarã de protocoale, au primit calificativul „nesatisfãcãtor“ sau „satisfãcãtor“?
2. Cum este posibil ca un inspector numit de douã (douã) sãptãmîni în funcþie sã semneze calificative pentru activitatea de anul trecut al unor grupuri ºcolare pe care nu credem cã a avut timp nici sã le viziteze?
Pînã la proba contrarie, avem un rãspuns: „Da, este posibil“. Doar nu s-a încãlcat nici o dispoziþie legalã.

Articol afisat de 1633 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective