Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fonduri suficiente pentru medicamente pînã la sfîrºitul anului

Fondurile destinate medicamentelor gratuite ºi compensate destinate tratamentelor în ambulatoriu sînt suficiente pînã la sfîrºitul anului. Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, preºedinte director general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ, toate farmaciile nemþene aflate în relaþie contractualã cu aceastã instituþie dispun de fonduri suficiente ºi în trimestrul al IV-lea al anului, astfel încît asiguraþii vor putea sã îºi procure medicamentele de care au nevoie pe întreg parcursul lunii calendaristice. Optimismul conducerii CAS Neamþ se bazezã pe recentele aprobãri primite de la Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate în urma demersurilor fãcute pentru suplimentatea fondurilor destinate asistenþei cu medicamente în ambulatoriu. De asemenea, CAS Neamþ monitorizeazã de cîteva luni prescrierea ºi eliberarea medicamentelor pentru a se ºti consumul real al acestora, al redimensionãrii valorii contractelor cu farmaciºtii prin redistribuirea de sume fãcutã pe baza actelor adiþionale încheiate cu aceºtia. Mai mult decît atît, din estimãrile CAS Neamþ reiese cã, în ultimul trimestru, la unele farmacii au fost înregistrate economii care vor fi distribuite conform normelor contractului cadru, în completarea sumelor deja existente contractate pe ultimul trimestru al anului în curs. Drept dovadã cã fondurile pentru medicamente gratuite ºi compensate sînt acum suficiente, dacã în luna martie 2005 existau în judeþ 138 de bolnavi cronic care beneficiau de acele fonduri protejate destinate tratãrii hepatitei virale, poliartritei reumatoide, stãrilor post-transplant ºi bolilor psihice, acum numãrul lor a crescut cu 25 ºi se aºteaptã aprobare de la CNAS pentru încã opt bolnavi.
Pentru a rezolva situaþia formularelor de reþete medicale, CAS Neamþ a apelat la bunãvoinþa instituþiilor omoloage din Bacãu, Braºov ºi Mureº ºi au aduse carnete de reþete care sã satisfacã cererea tuturor medicilor de familie ºi specialiºti din judeþ. Pentru ca medicii prescriptori sã nu rãmînã fãrã reþete, li s-a cerut de la CAS Neamþ situaþia privind numãrul de carnete pe care le au acum în stoc ºi necesarul estimat. Avînd în vedere cã la 17 octombrie se schimbã formularele de reþete compensate ºi gratuite, în cazul în care nu mai au carnete de reþete pot utiliza formularele de reþete compensate în proporþie de 90%, care au fost valabile pînã în aprilie.

Articol afisat de 1372 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective