Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 30 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Politicienii vãd diferit arestarea lui Miron Cozma

Politicienii vãd diferit arestarea lui Miron Cozma

Avocatul lui Miron Cozma, Viorel Dumitrescu, a anunþat cã a depus cererea de eliberare a clientului sãu din arest ºi cã aºteaptã ca în urmãtoarele zile sã afle cînd va lua justiþia în discuþie aceastã solicitare.
Miron Cozma a fost reîncarcerat miercuri, ca urmare a unei sentinþe a Înaltei Curþi de Casaþie ºi Justiþie în dosarul mineriadei de la Costeºti, din 1999. Instanþa supremã a stabilit cã Miron Cozma trebuie sã facã 10 ani de închisoare, iar alþi 5 foºti lideri sindicali - cîte 5 ani de detenþie.
Avocatul lui Miron Cozma spune însã cã actuala sentinþã va fi cumulatã cu anii petrecuþi anterior în închisoare de liderul minerilor.

Reacþii politice
În mediul politic, reacþiile faþã de condamnarea ºi arestarea lui Miron Cozma au fost dintre cele mai diverse. ªef al statului în 1999, Emil Constantinescu a declarat la BBC cã minerii au fost instigaþi ºi susþinuþi de cãtre forþe politice din cadrul opoziþiei de atunci. El a apreciat cã mineriada de la Costeºti a fost unul dintre cele mai grave acte teroriste petrecute într-un stat european.
Teoria lui Emil Constantinescu este confirmatã în parte de fostul premier Radu Vasile, care susþine ºi el cã a fost evident amestecul politicului în manifestãrile sindicale de atunci.
Un alt fost ºef al statului, Ion Iliescu, s-a ferit sã dea un rãspuns concret la acuzaþiile domnului Constantinescu. Însã preºedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a respins categoric acuzaþiile lui Emil Constantinescu, afirmînd cã a depus personal eforturi pentru a preveni degenerarea situaþiei în momentul în care minerii luau decizia de a pleca cãtre Bucureºti.
Corneliu Vadim Tudor mai spune cã membrii PRM care l-au însoþit pe Miron Cozma în tentativa sa de a ajunge la Bucureºti erau chiar mineri.

Reacþia sindicatelor miniere
Liga Sindicatelor Miniere din Valea Jiului afirmã cã a luat act cu surprindere de decizia din 28 septembrie 2005 a Înaltei Curþi de Casaþie ºi Justiþie. Sindicatul apreciazã cã aceastã condamnare reprezintã o atingere a drepturilor la liberã organizare sindicalã ºi la liberã acþiune sindicalã, prevãzute de legile internaþionale.

Miron Cozma - trecut agitat
Asociaþia Victimelor Mineriadelor din România s-a declarat nemulþumitã de activitatea procurorilor care au instrumentant cazul Cozma ºi i-au cerut ministrului justiþiei sã se implice în soluþionarea dosarului mineriadelor. Miron Cozma, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru mineriada din 1991 ºi la 7 ani de închisoare pentru mineriada de la Stoeneºti din 1999, a pãrãsit închisoarea la sfîrºitul anului trecut. El a fost graþiat prin decret de cãtre fostul preºedinte Ion Iliescu. Ulterior decretul a fost revocat, dar justiþia a hotãrît cã revocarea decretului este nelegalã ºi Miron Cozma a fost repus în libertate.

Articol afisat de 1424 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective