Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 30 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Intrã în vigoare noile condiþii la ieºirea din þarã

• de la 1 octombrie a.c. intrã în vigoare ordinul ministrului administraþiei ºi internelor privind cãlãtoriile în strãinãtate

De la 1 octombrie a.c. intrã în vigoare ordinul ministrului administraþiei ºi internelor privind documentele ºi cuantumul minim în valutã la ieºirea din þarã, a anunþat joi, chestorul principal Nelu Pop, inspector general al Poliþiei de Frontierã.
El a precizat cã, potrivit ordinului menþionat, o persoanã care cãlãtoreºte în statele membre ale Uniunii Europene (UE) trebuie sã posede minimum 150 de euro sau în alte valute convertibile, pentru transport dus-întors, plus 30 de euro pe zi, dar nu mai puþin de 150 de euro, sumã corespunzãtoare unei ºederi de minimum cinci zile. Pentru deplasarea în statele foste socialiste pentru care nu e nevoie de vizã de intrare cãlãtorul trebuie sã posede 20 de euro pe zi, dar nu mai puþin de 100 de euro, sumã corespunzãtoare unui sejur de cinci zile, plus 150 de euro pentru transportul dus-întors.
De asemenea, persoana în cauzã trebuie sã prezinte la controlul de frontierã paºaport valabil, asigurarea medicalã pentru întreaga perioadã de ºedere în statul în care cãlãtoreºte, documente care justificã scopul ºi condiþiile ºederii.
Oficialul Inspectoratului General al Poliþiei de Frontierã (IGPF) a precizat cã dovada deþinerii sumelor în valutã se face prin suma deþinutã efectiv, cecuri de cãlãtorie, carduri cu utilizare internaþionalã, însoþite de extras de cont eliberat cu cel mult 24 de ore înaintea prezentãrii la ieºirea din þarã, sau prin alte garanþii financiare cum ar fi scrisoare de garanþie sau angajament de sponsorizare semnatã de persoana care gãzduieºte cetãþeanul român pe teritoriul statului de destinaþie ºi autentificatã conform legilor statului respectiv, precum ºi prin garanþia legalã din partea unei bãnci sau ordine de platã valabile, dupã caz.
Sînt exceptate de la dovada sumei în valutã minorul sub 14 ani înscris în paºaportul pãrinþilor sau cel care se deplaseazã la rude sau la pãrinþii care lucreazã ori sînt stabiliþi în statul de destinaþie, urmînd ca în aceste situaþii sã fie prezentate documente doveditoare.
Fac excepþie de la dovada sumei destinate sã acopere cheltuielile de întreþinere persoanele care prezintã la controlul de frontierã voucher sau alte documente care atestã plata în avans a serviciilor structurilor de primire turistice din þara de destinaþie, persoanele care cãlãtoresc în scop de studii sau alte forme de pregãtire ºi deþin documente din care rezultã asigurarea financiarã a cãlãtoriei. Sînt scutite de dovada sumei menite sã acopere cheltuielile de întreþinere ºi persoanele care cãlãtoresc în scop turistic ºi au invitaþie din partea persoanei care gãzduieºte cetãþeanul român, din care rezultã asigurarea financiarã a cãlãtoriei, sau persoanele care deþin documente care atestã faptul cã cel care se deplaseazã în strãinãtate participã la simpozioane, conferinþe, manifestãri cultural-sportive sau urmeazã un tratament medical ori este vorba de îmbolnãvirea sau decesul unei rude stabilite în strãinãtate.

Articol afisat de 1740 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective