Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Carnagiu pe ºosele

Carnagiu pe ºosele

• luna octombrie a debutat cu un val de accidente • trei nemþeni ºi-au pierdut viaþa • cel mai grav accident a avut ca bilanþ un tînãr mort ºi alþi cinci transportaþi la spital •

Luna octombrie a debutat cu numeroase accidente rutiere în urma cãrora trei persoane ºi-au pierdut viaþa, iar alte cîteva au suferit rãni grave, fiind internate în spital. Ca ºi pînã acum principalele cauze ce au stat la baza producerii acestor tragedii au fost consumul de alcool, neatenþia ºi viteza excesivã.
Cel mai grav accident al acestui început de lunã s-a petrecut ieri dimineaþã ºi s-a soldat cu un mort ºi 5 rãniþi grav ajunºi la spital. În jurul orei 4 dimineaþã, douã autoturisme Renault au intrat în coliziune în timp ce se aflau în trafic pe drumul DN 15, în comuna Zãneºti. Un Renault Clio condus de Sidor Mãdãlin din Roznov s-a izbit de autoturismul Renault 16 condus de Romulus Mãdãlin din aceeaºi localitate, iar în urma evenimentului cei 7 ocupanþi ai autoturismelor au rãmas blocaþi pînã la venirea echipajului de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã (ISU) Neamþ.
Poliþiºtii au stabilit cã ºoferul autoturismului Renault Clio se face vinovat de producerea accidentului prin nerespectarea distanþei regulamentare faþã de autoturismul din faþã. Mãdãlin Sidor are mari ºanse sã se aleagã cu un dosar penal, dat fiind cã era bãut, avînd o alcolemie de 0,4 la mie, iar accidentul s-a soldat cu moartea unui pasager al autoturismului Renault 16, Dãnuþ Magdalena, de 22 ani. Cele 7 persoane aflate în cele douã maºini au scãpat dintre fiarele controsionate abia dupã intervenþia echipajului de descarcerare al ISU Neamþ. Alþi trei pasageri ai autoturismului Renault 16, fraþii ºi sora celui decedat, au ajuns la spital în stare foarte gravã, cu rãni serioase la cap ºi coloanã. Astfel, Mihai Magdalena, de 26 ani, a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral acut ºi plãgi în zona umerilor, iar Romulus Magdalena, ºoferul autoturismului izbit, s-a ales cu un traumsatism cranian ºi contuzie la coloana cervicalã. Mai uºor au scãpat Daniel Stan, de 22 ani, ºi Bogdan Teacu, de 17 ani, cu traumatisme ºi contuzii minore.
Primul accident mortal s-a produs în seara zilei de sîmbãtã, 1 octombrie, în jurul orei 20, pe raza localitãþii Gherãieºti. Mihai D., de 27 de ani, din comuna Moþca, judeþul Iaºi, se deplasa prin localitatea Gherãieºti la volanul unui autoturism Mercedes Vito. Ajuns într-o intersecþie cu un drum comunal i-a apãrut brusc în faþã o bicicletã condusã de Iosif C., de 57 de ani, din comuna Mirceºti, judeþul Iaºi, care a pãtruns pe drum cu prioritate fãrã sã se asigure. ªoferul nu l-a mai putut evita ºi l-a lovit în plin, biciclistul decedînd pe loc. Cercetãrile sînt continuate de cãtre Biroul Poliþiei Rutiere Roman. Un alt accident mortal s-a petrecut în noaptea de sîmbãtã spre duminicã, în jurul orei 2, în afara comunei Cordun. Marian V., de 45 de ani, din Bacãu, conducea o autoutilitarã marca Skoda, pe direcþia de mers Suceava-Roman. La ieºire din Cordun l-a surprins ºi accidentat mortal pe Mihai P., de 18 ani, din Roman, care se deplasa neregulamentar pe partea carosabilã, în aceeaºi direcþie de mers cu autoutilitara. Bãcãuanul este cercetat pentru comiterea infracþiunii de ucidere din culpã. Consumul excesiv de alcool a condus la producerea unui grav accident rutier ce a avut loc în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, în comuna Sãbãoani. Petru P., de 19 ani, din Bacãu, conducea un autoturism marca Dacia, pe direcþia de mers Roman-Suceava. La un moment dat a pãtruns, fãrã sã acorde prioritate, de pe un drum judeþean o cãruþã condusã de Ioan D., de 34 de ani, din Mirceºti, judeþul Iaºi. Maºina a lovit în plin atelajul, în urma impactului cãruþaºul a suferit rãni uºoare, iar un pasager din cãruþã, Gheorghe H., de 24 de ani, din oraºul Belceºti, judeþul Iaºi, a fost grav rãnit, fiind internat în Spitalul Roman. Ambele victime erau sub influenþa bãuturilor alcoolice. Un alt accident, de aceastã datã fãrã urmãri grave, s-a petrecut în municipiul Piatra Neamþ, în seara zilei de sîmbãtã, 1 octombrie. Bogdan M., de 27 de ani, din Piatra Neamþ, conducea un autoturism marca Peugeot 206, pe strada Mihai Viteazu. Acesta l-a surprins ºi accidentat uºor pe Dumitru F., de 31 de ani, din municipiu, care, aflîndu-se sub influenþa alcoolului, s-a angajat în traversarea strãzii prin loc nepermis ºi fãrã sã se asigure. Cercetãrile sînt continuate de cãtre Serviciul Poliþiei Rutiere Neamþ.

Articol afisat de 2182 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ, Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective