Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 3 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ceahlãul: victorie huiduitã

Ceahlãul: victorie huiduitã

• Ceahlãul - Altay 3-2 (2-0) • au marcat T. ªerban ('17 ºi '87 - ambele din penalty), C.Ilie ('26) / Soare ('58) ºi Dodan ('89) • suporterii au fost exasperaþi de ratãrile favoriþilor • portarul pietrenilor, Lucian Covrig, a comis un gest reprobabil, înjurînd un suporter care l-a admonestat pentru cã a greºit la unul dintre golurile primite •

Ceahlãul a trecut cu 3-2 (2-0) de Altay Constanþa în meciul programat în etapa a VII-a a Diviziei B, seria I, însã atmosfera din finalul partidei a lãsat mult de dorit. Spectatorii au fluierat echipa, iar jucãtorii au renunþat sã salute tribunele, singurul care a fãcut acest lucru fiind Mircea Ilie. O atmosferã de neînþeles totuºi, pentru cã Ceahlãul ºi-a adjudecat cele trei puncte, a fãcut un joc bun în prima sa parte, dar pe final a ratat ocazii imense de gol, totul culminînd cu cea a lui Petrache din minutul 90^1, cînd fostul constãnþean a tras în portarul advers din numai cîþiva metri. A fost o atmosferã neplãcutã care s-a declanºat practic în minutul 58, cînd Soare a marcat pentru 2-1 cu un ºut care l-a gãsit nepregãtit pe Covrig. Unii spectatori i-au reproºat acestuia plasamentul la golul primit: „Stai în poartã mã!“. Replica portarului de la Ceahlãul a fost urîtã ºi lipsitã de respect faþã de cei care au plãtit bilete: „Du-te în p.... mãtii!“. Cu toate acestea, Covrig a fost aplaudat în continuare atunci cînd intervenþiile sale au menþinut neschimbatã tabela de marcaj. Ambele pãrþi sînt vinovate pentru acel incident, deoarece cei din tribune ar fi trebuit sã îl încurajeze pe Covrig, iar portarul ar fi trebuit sã se abþinã. „Poate a fost o altercaþie, dar sã nu-l bãgãm pe jucãtor în gura lumii. Nu este nevoie de un conflict jucãtor - public, prin intermediul presei, pentru cã obiectivul nostru ar avea de suferit. Trebuia sã se ierte ºi gafa lui Covrig ºi gafa celor din tribunã. Portarul a greºit la ambele goluri ºi pentru asta îºi asumã rãspunderea“, a declarat Marin Barbu, antrenorul Ceahlãului. Tehnicianul a mai spus cã reacþia spectatorilor din finalul partidei a deranjat, dar cã o ia ca rãspuns la ratãrile din ultimele minute ale jocului. Cu toate acestea cea mai bunã întrebare care a venit pe marginea acestui subiect a venit de la un tînãr: „De ce i-au huiduit cã doar am cîºtigat ºi sîntem pe primul loc?“.
Scorul înregistrat la finalul partidei nu reflectã deloc realitatea din teren. A fost un meci controlat în totalitate de echipa lui Marin Barbu, deºi Ceahlãul a avut evoluþii total opuse în cele douã reprize. În prima, gazdele au jucat exact în defensivã, mijlocaºii pietreni reuºind sã recupereze o sumedenie de baloane la mijlocul terenului, mingi care s-au transformat deseori în atacuri periculoase pentru poarta lui Gheorghe. Deºi dupã desfãºurarea ostilitãþilor în prima reprizã era de aºteaptat ca Ceahlãul sã mai înscrie mãcar o datã fãrã sã primeascã gol, în partea a doua elevii lui Barbu nu au mai avut aceeaºi combativitate.
Ceahlãul putea deschide scorul încã din minutul 4, cînd Tiberiu ªerban a trimis peste poartã de la numai cîþiva metri, dar ºi în minutul 5, cînd Mocanu, singur cu portarul oaspeþilor, a ºutat de la marginea careului mare ºi a trimis pe lîngã. Dupã numai un sfert de orã de joc, Mircea Ilie, Doicaru ºi Mocanu au lucrat o minge la marginea careului advers, primul a rãmas singur cu portarul de la Altay ºi a fost faultat în careu. Penalty-ul a fost executat cu precizie de ªerban, care a deschis scorul în minutul 17. Covrig ºi-a fãcut ºi el datoria la ºuturile lui Marinescu ('14 ºi '24), iar golul de 2-0 a venit în urma unei combinaþii foarte frumoase care i-a inclus pe Mocanu, M.Ilie ºi Doicaru, ultimul gãsindu-l liber pe dreapta pe Costel Ilie, care a tras la colþul scurt.

De nerecunoscut dupã revenirea de la vestiare
Dupã pauzã jocul a fost cu totul altul, oaspeþii avînd parcã mai mult curaj. S-a fãcut 2-1 la o fazã care nu anunþa nimic, în minutul 58, Soare ºutînd de la aproximativ 25 de metri peste Covrig. Moldovenii au mai avut ocazii, prin Mircea Ilie ('67) ºi Iftime ('67), însã portarul oaspeþilor a avut intervenþii excelente. Ceahlãul a profitat de forma bunã arãtatã de M.Ilie. Acesta a mai scos un penalty în minutul 87, iar ªerban a semnat dubla cu un ºut imparabil. Bucuria gazdelor a durat mai puþin de un minut pentru cã Marinescu a ºutat din zonã lateral dreapta, mingea a lovit bara porþii lui Covrig ºi a revenit în teren de unde Dodan a marcat pentru 3-2. Scorul putea fi mai mare ,însã Petrache a ratat o ocazie monumentalã, în minutul 90^1, cînd l-a þintit pe Gheorghe de la numai cîþiva metri. Rezultatele înregistrate în etapa a VII-a a Diviziei B, seria I, sînt: FC Braºov - Dunãrea Galaþi 2-0, Gloria Buzãu - Precizia Sãcele 3-0, Callatis Mangalia - FC Botoºani 1-0, Petrolul Moineºti - Dacia Unirea Brãila 2-2, Cetatea Suceava - FCM Tîrgoviºte 1-1, Midia Nãvodari - Laminorul Roman 0-0, Ceahlãul Piatra Neamþ - FC Altay Constanþa 3-2, Portul Constanþa - Forex Braºov 1-0.

Articol afisat de 1462 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective