Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mãsuri severe împotriva celor care construiesc ilegal

Reprezentanþii Primãriei Piatra Neamþ au supus aprobãrii legislativului local o serie de mãsuri suplimentare care îi vizeazã pe cetãþenii, dar ºi firmele care ºi-au ridicat construcþii ilegale pe domeniul public, ori au executat alte lucrãri fãrã a deþine autorizaþii.
În perioada februarie-septembrie, angajaþii Compartimentului de Disciplinã în construcþii au depistat 240 de cazuri de încãlcare a Legii 50/ 1991 privind autorizarea execuþiei lucrãrilor de construcþie, fiind luate în evidenþã 125 de construcþii cu caracter provizoriu, realizate de peste 2 ani, pe domeniul privat al municipalitãþii. De asemenea, 50 de asociaþii de proprietari au fost somate cu privire la construcþiile neautorizate identificate, situate pe strãzile Bistriþei, 9 Mai, Dimitrie Leonida, 1 Decembrie 1918, pe bulevardele Mihai Eminescu, Traian, Decebal, în cartierul Precista. Acestea au fost fotografiate ºi au fost întocmite procese-verbale de constatare. Asociaþiile de proprietari vor trebui sã furnizeze numele persoanelor care au executat, fãrã autorizaþii de construcþie, urmãtoarele lucrãri (ca ºi anul execuþiei lor): modificãrile interioare ºi exterioare ale apartamentelor proprietate personalã; înlocuirea acoperiºurilor de tip terasã cu cele de tip ºarpantã din lemn, cu învelitoare din plãci de azbociment, tablã sau þiglã, care, ca urmare a nemontãrii jgheaburilor ºi burlanelor de scurgere a apelor pluviale, au favorizat infiltraþiile în subsol, la parter ºi pe faþadele de bloc; montarea unor panouri publicitare fãrã autorizaþii de construcþie ºi aprobarea Adunãri Generale a proprietarilor; realizarea, la parterul blocurilor, a balcoanelor ºi extinderii acestora, cu acces dinspre exterior; amplasarea fãrã autorizaþii de construcþie, pe domeniul public sau privat al municipiului, a garajelor, chioºcurilor, rulotelor, coteþelor, þarcurilor, împrejmuirilor, containerelor, beciurilor, barãcilor, panourilor publicitare, copertinelor pentru maºini ºi orice alte construcþii.
În perioada urmãtoare, urmeazã sã fie aprobat un plan de mãsuri, acestea urmînd sã fie puse în aplicare cu sprijinul Poliþiei Comunitare. Mãsurile vor consta în demolarea construcþiilor ilegale ºi aplicarea de amenzi contravenþionale. Mai mult decît atît, va fi finalizat controlul început la firmele situate în zona ºoselei de centurã, urmînd sã fie aplicate mãsuri de sancþionare a agenþilor comerciali care au schimbat destinaþia construcþiilor în termen de doi ani, aceºtia fiind obligaþi sã intre în legalitate. Firmele care au executat lucrãri în urmã cu mai mult de doi ani vor fi obligate sã obþinã autorizaþii de construire în baza unor expertize tehnice la stadiul fizic existent - vibraþii date de circulaþia trenurilor, încãrcãtura datã prin depozitarea materialelor de construcþii ºi a altor mãrfuri, vibraþii date de traficul greu de pe strãzile Bistriþei, 1 Mai, Dimitrie Leonida. De asemenea, acestea vor fi obligate sã solicite construirea unor spaþii corespunzãtoare, în baza regulamentului de urbanism aprobat, cu parcãri de desfacere - aprovizionare, încadrate în noul Plan de Urbanism General. Agenþii economici vor trebui sã îºi desfãºoare activitatea de aprovizionare - desfacere astfel încît sã nu împiedice, ori sã restricþioneze circulaþia rutierã sau pietonalã. Agenþii economici vor fi obligaþi sã îºi amplaseze panouri luminoase, cu denumirile firmelor, pe faþadele spaþiilor comerciale, iar cei care le-au montat fãrã sã solicite autorizaþii de construcþie ºi sã plãteascã taxã de publicitate vor fi obligaþi sã intre în legalitate.

Articol afisat de 1599 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective