Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ora adevãrului la... Administraþia Parcului Ceahlãu

Ora adevãrului la... Administraþia Parcului Ceahlãu

• în loc de raport, Ionel Miron a prezentat un CV • din relatãrile ºefilor structurii de administrare a Parcului Naþional Ceahlãu rezultã cã aceastã conducere nu a fãcut ceva concret pînã în acest moment • pentru lipsa tragerii de inimã a angajaþilor au dat vina pe lipsa de bani, iar pentru lipsa de bani au dat vina pe Consiliul Judeþean •

„O administraþie europeanã“, asta crede directorul Direcþiei de Administrare a Parcului Naþional Ceahlãu ºi Salvare în Munþi cã face pentru instituþia pe care o conduce ºi pentru biodiversitatea din Ceahlãu. Cu toate cã pînã în acest moment, toate semnalele transmise de la Garda de Mediu, de la investitorii danezi, turiºti ºi chiar proprii angajaþi contravin acestei afirmaþii fãcutã de profesorul Ionel Miron, el crede în continuare cã ceea ce face sau nu face pentru Masivul Ceahlãu este spre binele „biodiversitãþii“, chiar dacã datele din teren aratã cã în Masivul Ceahlãu este vraiºte. Ieri, pentru a rãspunde mai multor acuzaþii de prost management a instituþiei menþionate, venite din partea preºedintelui Consiliului ªtiinþific sau din partea coordonatorului de proiect Român-Danez, directorul Ionel Miron a prezentat un material de presã în care a enumerat realizãrile sale. Este bine de menþionat cã Ionel Miron, în loc de raport, a prezentat doar CV-ul personal care este impresionant. ÃŽn cele 11 pagini sînt relatate numai realizãri pe care alþi oameni nu le pot face în mai multe vieþi, dar din pãcate nu suflã nici o vorbã despre cum a fost condusã administraþia PNC pînã în acest moment sau ce are de gînd pentru viitorul PNC. Tot ce au putut afirma Ionel Miron ºi Constantin Pîrvulescu despre cum conduc structurile de administrare a fost la timpul viitor - „vom face, vom lua mãsuri, vom propune, vom realiza“, iar asta se întîmplã în momentul în care ei au prealuat de aproape 9 luni frîiele conducerii.
Ionel Miron a þinut pentru început sã rãspundã acuzaþiilor aduse de Jan Streyffert, coordonatorul proiectului realizat în masiv cu banii Guvernului Danez care a semnalat dispariþia unor materiale achiziþionate în cadrul proiectului pentru a ajuta salvamontiºtii sã-ºi facã treaba. „Sîntem acuzaþi cã am luat cei 1,5 milioane de dolari care au fost investiþi în proiect ºi nu este corect. Chiar în acest sens am întocmit cîteva adrese care vor fi trimise ambasadei Danemarcei ºi Ministerului Energiei ºi mediului din aceastã þarã“, a declarat Ionel Miron. Vizavi de acest subiect, ºeful serviciului de administrare, Constantin Pîrvulescu a afirmat cã acele materiale au fost trecute la ei de Consiliul Judeþean, prin inventar. „Este un contract de administrare care are o anexã care cuprinde o serie de obiecte care le-am primit în inventar. Cine le-a luat ºi de unde nu mã intereseazã pe mine“, a afirmat Constantin Pîrvulescu.
Referitor la afirmaþiile profesoului doctor Ion Iordache, preºedintele Consiliului ªtiinþific, care spunea cã în cazul construcþiei Mitropoliei ar trebui format un commando care sã o dãrîme, directorul Ionel Miron a afirmat cã afirmaþia lui Ion Iordache nu este altceva decît o instigare la violenþã.

ªi CJ Neamþ are partea lui de vinã
ÃŽntrebaþi despre cum decurge procesul de finalizare a contractulului de management, care trebuie încheiat pînã în mai 2006, cei doi au rãspuns cã mai este vreme ºi cã îl vor finaliza. Cu toate acestea, referitor la faptul cã în aria de protecþie s-au plantat cartofi de cãtre localnici, cã în parc apar focuri ºi vetre de foc, cã nici pînã acum nu au realizat delimitarea graniþelor PNC, cã rangerii nu-ºi fac treaba ºi ascund sacii cu gunoaie în pãdure sau cã nici unul dintre cei 6 angajaþi nu a fost vãzut pe munte, Constantin Pîrvulescu a rãspuns cã vor lua mãsuri, iar Ionel Miron a declarat cã abia acum a aflat de unele dintre aceste probleme. „Vom organiza un dispecereat permanent ca la salvamont, vom organiza laboratoare ºi puncte de informare pentru cetãþeni. Se vor lua mãsuri“, a adãugat Ionel Miron.
la acelaºi subiect Constantin Pîrvulescu a recunoscut cã sînt probleme cu rangerii care nu-ºi fac treaba ºi cã s-au luat deja mãsuri împotriva acestora.
O altã problemã pe care trebuie sã o rezolve administraþia este legatã de somaþia din partea Ministerului Mediului ºi Gospodãririi Apelor care i-a somat sã intre în legalitate cu actele, în caz contrar contractul de administrare va fi reziliat. Din partea celor doi reprezentanþi ai administraþiei am aflat cã vina aparþine forului tutelar, adicã Consiliului Judeþean. „Parte din cerinþele MMGA le-am dus la îndeplinire, dar ce þine de transmiterea datelor cãtre minister sau de clauzele nerespectate ale contractului aparþine celor de la CJ Neamþ ºi în acest caz întrebaþi-i pe ei“, a declarat Constantin Pîrvulescu. ÃŽn final cei doi au dat vina tot pe Consiliul Judeþean pentru cã nu au bani decît de salarii ºi nu ºi pentru echipament, pentru a plãti sporurile de hranã ale angajaþilor, sume de bani pe care CJ trebuia sã le aprobe obligatoriu deoarece aºa este prevãzut în lege.

Articol afisat de 1761 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective