Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Val de viroze respiratorii printre copii

• peste 50 de copii au fost consultaþi în acest week-end la secþia Pediatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ • duminicã, au fost înregistrate 35 de consultaþii ºi au fost efectuate 12 internãri •

Peste 50 de consultaþii au fost înregistrate la Secþia Pediatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ în week-end-ul trecut. Ziua de duminicã a fost extrem de aglomeratã pentru cadrele medicale ale acestei secþii, unde de dimineaþã ºi pînã seara au fost consultaþi 35 de copii, care prezentau simptomele unor infecþii respiratorii. Cei mai mulþi dintre copii au fost diagnosticaþi cu pneumonie, laringitã, faringo-amigdalitã, bronºitã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctorul pediatru Radu Smicalã, care a fost de gardã duminicã, cei mai mulþi dintre micii pacienþi sînt de vîrstã preºcolarã ºi ºcolarã ºi frecventeazã colectivitãþi precum creºa, cãminul, grãdiniþa ºi ºcoala primarã. Deoarece starea a 12 dintre micuþi era mai gravã ºi necesita administrarea unui tratament injectabil cu antibiotice, aceºtia au fost internaþi în spital. Ceilalþi copii erau într-o fazã a bolii mai puþin gravã, drept pentru care li s-a prescris tratamentul adecvat pe care sã îl facã la domiciliu.
„Din cîte am observat, în ultima sãptãmînã s-au înmulþit cazurile de virozã respiratorie în formã mai gravã sau mai puþin gravã. Cei mai mulþi dintre copiii cu astfel de probleme de sãnãtate provin din colectivitãþi, unde gradul de contagiozitate este crescut. ÃŽn afarã de acest factor nu putem neglija factorul vreme, care este atît de capricios în ultima perioadã, avînd în vedere cã dimineaþa ºi seara este frig, iar la prînz este cald. Tot în aceastã perioadã în apartamentele care nu au centralã proprie este foarte frig dimineaþa, seara ºi noaptea, ceea ce afecteazã mai ales sãnãtatea copiilor“, a declarat doctorul Radu Smicalã, din cadrul secþiei Pediatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Potrivit aceleeaºi surse, în perioada imediat urmãtoare numãrul victimelor infecþiilor respiratorii va creºte, pe seama colectivitãþilor. Pentru a evita virozele respiratorii medicii recomandã populaþiei sã consume cît mai multe fructe ºi legume bogate în vitamina C, precum citricele, merele, varza, usturoiul, ceapa, etc. De asemenea, se recomandã ca în cazul apariþiei primelor simptome de boalã, mai ales în cazul copiilor, aceºtia sã fie prezentaþi medicilor de familie sau pecialiºti care sã îi consulte ºi sã le recomande tratamentul cel mai potrivit. Un aspect negativ foarte important care trebuie evitta îl reprezintã automedicaþia bazatã pe antibiotice.

Articol afisat de 3597 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective