Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 4 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parteneriat pentru noi programe de asistenþã a persoanelor vîrstnice

Cu girul legislativului local, conducerea Primãriei Piatra Neamþ va încheia un protocol de colaborare cu Fundaþia de Îngrijiri Comunitare, în vederea iniþierii a douã programe de asistenþã medico-socialã, acestea urmînd sã rãspundã numeroaselor solicitãri venite de la pensionari. Unul dintre acestea este un program de terapie socio-psihologicã ºi reintegrativã a persoanelor în vîrstã diagnosticate cu demenþã Altzheimer, la nivelul municipiului existînd o incidenþã tot mai mare a cazurilor de acest gen, fãrã a fi, însã, constituitã o reþea care sã ofere servicii de specialitate. Cel de al doilea program vizeazã extinderea capacitãþii de acordare a serviciilor de îngrijiri socio-medicale la domiciliu, existînd tot mai multe solicitãri venite din partea vîrstnicilor dependenþi social ºi cu afecþiuni degenerative. Prin protocolul care urmeazã sã fie încheiat, Primãria Piatra Neamþ va asigura o parte din resursele umane, materiale ºi financiare, dar se va ocupa ºi de monitorizarea activitãþii desfãºurate. Serviciile vor fi asigurate de echipe multidisciplinare: de vîrstnicii dependenþi social se vor ocupa un asistent medical, un kinetoterapeut, un psiholog, un maseur, doi îngrijitori la domiciliu ºi un referent, iar de bolnavii de Altzheimer - un asistent medical, un psiholog ºi doi îngrijitori la domiciliu. Activitãþile vor fi susþinute, lunar, de cãtre Primãria Piatra Neamþ cu materiale sanitare în valoare de 1.000 de RON (10 milioane de lei) ºi cu materiale pentru activitãþile de terapie ocupaþionalã, în valoare de 500 RON (5 milioane de lei).
Recent, la Fundaþia de ÃŽngrijiri Comunitare din Piatra Neamþ s-a finalizat proiectul prin care a fost înfiinþat „Centrul Social Crizantema“, iniþiat ºi implementat printr-un parteneriat încheiat de cãtre aceasta cu Primãria Piatra Neamþ, Fundaþia de ÃŽngrijiri Comunitare Bucureºti ºi Sindicatul Liber al Pensionarilor. Proiectul a fost susþinut de Uniunea Europeanã, sprijinul financiar nerambursabil avînd o valoare de 200 mii de euro. Durata de implementare a proiectului „Centrul Social Crizantema“ a fost de 18 luni, adresîndu-se persoanelor în vîrstã, singure, cu venituri mici, care au diverse afecþiuni ce le cauzeazã dependenþa ºi izolarea la domiciliu, persoanelor care reprezintã cazuri sociale, aflate în situaþii disperate - singure, fãrã venituri, cu familii numeroase ºi care nu se pot întreþine pentru cã au dependenþe socio-medicale, persoanelor cu handicapuri fizice, paralizii sau sclerozã în plãci, izolate la domiciliu în urma dependenþei de boalã ºi care nu sînt incluse în programe de ajutorare, precum ºi altor cazuri sociale aflate în situaþii limitã, pe care nu le pot rezolva singure.

Articol afisat de 1838 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective