Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Evaluare contestatã ºi la Liceul Economic

Evaluare contestatã ºi la Liceul Economic

• profesorii solicitã reevaluarea directorului • dascãlii apreciazã cã punctajul primit de directorul Rusu afecteazã imaginea unitãþii ºcolare •

Un alt colectiv de profesori se solidarizeazã cu directorul lor ºi îºi exprimã surprinderea faþã de calificativul acordat în urma evaluãrii anuale, acesta fiind al treilea caz, dupã cele înregistrate la Colegiul Auto Piatra Neamþ ºi Colegiul Danubiana Roman. Membrii de sindicat din Grupul ªcolar Administrativ Piatra Neamþ s-au întîlnit, marþi, 4 octombrie, în cadrul unei ºedinþe, la sfîrºitul cãreia au conchis cã este necesarã reevaluarea calificativului acordat directorului unitãþii, profesorul Liviu Constantin Rusu, de cãtre Consiliul de Administraþie al Inspectoratului ªcolar Neamþ. Colectivul profesoral a decis sã trimitã scrisori cãtre Inspectoratul ªcolar, Federaþia Sindicatelor Libere din Învãþãmînt (FSLI) filiala Neamþ ºi mass-media pentru a-ºi face cunoscut punctul de vedere.
Primul care a luat cuvîntul în cadrul ºedinþei a fost chiar directorul Liviu Rusu, nemulþumit de faptul cã a primit 50 de puncte, fiind depunctat la capitolul relaþii cu cadrele didactice ºi personalul TESA. Acesta a mai menþionat cã ar fi trebuit sã fie verificat în cadrul unitãþii ºi a apreciat cã evaluarea ISJ nu a þinut cont de rezultatele la examene ºi activitatea din ºcoalã. Profesorul Dumitru Ursache a solicitat ca reprezentanþii Inspectoratului sã justifice evaluarea fãcutã, cu atît mai mult cu cît, „noul regulament ºcolar acordã elevului dreptul de a contesta nota ºi de a i se justifica evaluarea“, iar evaluarea este importantã deoarece cadrele care au primit „nesatisfãcãtor“ nu pot participa la programe de perfecþionare. Profesorul Radu Irimescu a apreciat ca „tendenþioasã“ evaluarea fãcutã, mai ales cã „relaþiile umane sînt un punct forte al directorului Rusu“. Profesoara Cornelia Pancu a menþionat cã existã un proces pe rolul instanþei prin care a contestat rezultatul concursului pentru postul de director desfãºurat în urmã cu doi ani, dar cã nu are nici un conflict cu directorul Liviu Rusu.

„Considerãm necesarã reevaluarea calificativului“
„Atît climatul în care ne-am desfãºurat activitatea, cît ºi relaþiile de conlucrare dintre echipa managerialã a ºcolii, cadrele didactice ºi didactice auxiliare, personalul TESA ºi colectivul de elevi au favorizat afirmarea ºcolii pe plan local ºi naþional. Considerãm necesarã reevaluarea calificativului acordat domnului director Liviu Constantin Rusu de cãtre Consiliul de Administraþie al ISJ Neamþ deoarece afecteazã imaginea unitãþii ºcolare ºi aruncã o umbrã asupra activitãþii fiecãrui angajat al ºcolii“, se menþioneazã în scrisoarea deschisã adresatã cotidianului „Monitorul de Neamþ“. Sindicaliºtii au mai þinut sã menþioneze cã nu existã nici un fel de situaþii conflictuale în unitate.
Acesta este al treilea caz de contestare colectivã a calificativelor acordate directorilor de conducerea ISJ Neamþ. Colectivul profesoral de la Colegiul tehnic Auto Piatra Neamþ s-a solidarizat cu directorarea Elena Murariu ºi ºi-a declarat dezaprobarea faþã de procedura prin care aceasta a fost evaluatã de Consiliul de Administraþie al Inspectoratului ªcolar Neamþ. Cei 76 de profesori titulari au semnat toþi pentru „susþinerea conducerii ºcolii ºi a doamnei director Elena Morariu în demararea acþiunii de protest ºi contestare a calificativului acordat“. Pentru activitatea depusã, directoarea Elena Murariu a fost apreciatã cu un punctaj de 48,5 din 100, deºi nici unul din controalele efectuate în liceu nu a semnalat aspecte negative. Un alt gest de solidarizare s-a petrecut ºi la Colegiul Tehnic „Danubiana“ Roman, unde Consilul Profesoral a trimis Inspectoratului ªcolar o adresã prin care solicitã reevaluarea punctajului acordat directorului ºcolii, profesor Leonard Vacaru, pentru anul ºcolar 2004-2005.

Articol afisat de 3384 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective