Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Scandalul evaluãrilor din Neamþ, la Minister

Scandalul evaluãrilor din Neamþ, la Minister

•un grup de inspectori ºi directori au fost ieri în audienþã la un ministru secretar de stat •aceºtia au depus un memoriu prin care au protestat împotriva „managementului abuziv ºi discreþionar din învãþãmîntul nemþean“ •unul dintre inspectorii nemulþumiþi a declarat cã a fost chemat cu mult înainte de evaluãri ºi a fost „sfãtuit“ sã lase locul altuia •acesta a primit la evaluãri calificativul satisfãcãtor •

Scandalul evaluãrii activitãþii inspectorilor ºi directorilor ºcolari din Neamþ a ajuns pe masa ministrului secretar de stat Paloma Petrescu. Ieri, un grup de inspectori ºcolari ºi directori de unitãþi de învãþãmînt au fost în audienþã la ministrul secretar de stat amintit, depunînd un memoriu în care ºi-au exprimat nemulþumirea legatã de modul în care le-a fost evaluatã activitatea depusã, concluzionînd: în învãþãmîntul nemþean se face simþit în prezent un „management abuziv ºi discreþionar“. Dascãlii nemulþumiþi au mai þinut sã precizeze cã modul în care au fost fãcute evaluãrile le-a amintit de „un tribunal al inchiziþiei“, ei fiind chemaþi la Inspectorat doar pentru a li se comunica un „verdict“. „Am fost în audienþã la ministrul secretar de stat Paloma Petrescu, din cadrul Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii. La întîlnire au mai participat ºi un reprezentant al Departamentului de Management, al Departamentului Juridic ºi de Control ºi ºefa de cabinet a doamnei ministru. ÃŽntîlnirea a venit ca urmare a înscrierii în audienþã a unui grup de inspectori ºcolari ºi directori de unitãþi ºcolare. Am fost prezente doar ºapte persoane pentru cã restul directorilor au controale în ºcoli. Vreau sã vã spun cã, începînd de ieri, directorii care au primit calificativul nesatisfãcãtor în urma evaluãrii au controale în ºcoli. Li se cer abia acum documentele justificative dupã care ar fi trebuit sã fie evaluaþi în data de 23 septembrie 2005. Am expus nemulþumirile noastre, cu trimiteri la lege, am prezentat ºi un DVD cu filmarea care a fost fãcutã de un post local de televiziune. Doamna ministru secretar de stat a rãmas puþin intrigatã cã un reporter a pus întrebãri în timpul consiliului de administraþie. Ni s-a spus cã învãþãmîntul nemþean nu va fi lãsat în derivã. Doamna ministru secretar de stat a afirmat cã va veni o comisie de control de la minister. Noi am mai precizat cã fiecare, individual, a depus contestaþii la Departamentul de Management pentru a i se face dreptate în privinþa evaluãrii din 23 septembrie ºi cã astãzi am venit sã o rugãm sã aibã grijã de învãþãmîntul nemþean ºi sã ia act de managementul abuziv ºi discreþionar care se face la aceastã orã în învãþãmîntul nemþean. Noi mai sîntem nemulþumiþi cã fiºele de evaluare nu au fost analizate în cadrul consiliului de administraþie, aºa cum prevãd metodologiile“, a declarat Elena Irimia, inspector de matematicã, care a primit calificativul nesatisfãcãtor.
Un punct de vedere la fel de tranºant l-a avut ºi inspectorul de religie ªtefan Oprea. Mai mult, acesta a fãcut referire la un aspect care, dacã este real, aruncã o luminã mai mult decît „îndoielnicã“ asupra modului în care se înþelege sã se facã „schimbul de ºtafetã“ în învãþãmîntul nemþean. Pe scurt, pãrintele Oprea ar fi fost chemat, cu mult înainte de evaluãri, ºi i s-ar fi spus: „Pãrinte aþi stat destul în funcþia de inspector ºcolar, este timpul sã lãsaþi loc ºi altuia“.: „Noi nu vrem decît ca evaluãrile sã fie fãcute în conformitate cu legile în vigoare. ÃŽn fapt a fost vorba despre un tribunal al inchiziþiei, iar noi am fost chemaþi doar ca sã ni se comunice un verdict. M-am simþit umilit ºi lezat în demnitatea mea de om. Mai mult, consider cã a fost lezatã ºi Biserica, pentru cã orice numire de inspector, profesor de religie etc. se face cu acordul prealabil al Mitropoliei. Nu cred cã Mitropolia îºi putea da acordul pentru o persoanã care sã primeascã apoi doar calificativul satisfãcãtor. Mai vreau sã menþionez cã nu am fãcut ºi nu fac politicã. ªtiu cã nu am fost dorit de la început. Pe 29 august am fost chemat ºi mi s-a spus: «Pãrinte aþi stat destul în funcþia de inspector, e timpul sã lãsaþi ºi pe altcineva»“, a declarat ªtefan Oprea. Dacã încãpãþînarea sa de a nu urma acest sfat a avut vreo pondere sau nu în acordarea ulterioarã doar a calificativului „satisfãcãtor“, nu avem de unde ºti.
Punctul de vedere al inspectorului ºcolar general Dorina Drexler nu a putut fi consemnat, aceasta avînd, ieri dupã-amiazã, la ora documentãrii, telefonul mobil închis, iar la telefonul de la inspectorat rãspunzînd doar... faxul.

Articol afisat de 1457 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective