Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Salubritas se pregãteºte de iarnã

• societatea de salubrizare a municipiului are de gînd sã cumpere noi utilaje pentru deszãpezirea ºi mãturarea trotuarelor

Societatea Salubritas se pregãteºte de venirea iernii, iar în acest sens conducerea acestei firme se preocupã de pe acum de utilajele care le va disponibiliza ca în iarna care vine sã se poatã circula corect ºi normal pe strãzile ºi pe trotuarele municipiului. Conform unui contract încheiat cu Primãria Piatra Neamþ, SC Salubritas SA are obligaþia sã asigure curãþarea zãpezii pe scãrile de acces, pe trecerile de pietoni ºi pe trotuarele din domeniul public. Pentru a face faþã sezonului rece, conducerea Salubritas a anunþat cã va achiziþiona material antiderapant, iar, în funcþie de ofertele pe care le vor obþine, ºi una sau douã utilaje de deszãpezit trotuare, care vara pot fi folosite ºi la maturat. Tot în prag de iarnã conducerea societãþii Consiliului Local, Salubritas SA a prezentat, ieri, un raport al activitãþilor desfãºurate în lunile august ºi septembrie ale acestui an. În acest moment, Salubritas efectueazã lucrãri de ridicare a gunoiului menajer de la peste 245 de asociaþii de locatari ºi proprietari din Piatra Neamþ, iar cele peste 400 de containere cu capacitatea de 3 metri cubi din municipiu 80% sînt golite zilnic, în timp ce restul de 20% odatã la douã zile. În acelaºi timp, societatea de salubrizare efectueazã servicii asemãnãtoare ºi la casele particulare dotate cu europubele date cu contract de comodat. Conform graficelor, acestea sînt ridicate odatã pe sãptãmînã, numãrul acestora fiind de peste 3.000 de europubele.
La fel se întîmplã ºi la cei peste 1.800 de agenþi economici care solicitã ridicarea gunoiului la comandã sau în conformitate cu graficele stabilite. „Pentru zilele de sîmbãtã ºi duminicã lucrãm la o capacitate de 60%, la transport ºi pentru asigurarea-pãstrarea curãþeniei pe raza municipiului ºi pentru eliminarea posibilelor focare de infecþie. Tot în aceastã perioadã am efectuat tratament fitosanitar la 11.117 arbori existenþi pe domeniul public, cu substanþe puse la dispoziþie de Direcþia de Sãnãtate Publicã Neamþ. ÃŽn ceea ce priveºte activitatea de curãþat cãi publice, societatea are în efectiv un numãr de 51 de angajaþi, care asigurã mãturatul cãilor publice în schimbul I, de luni pînã vineri, iar la întreþinerea cãilor publice, în schimbul II zilnic, dar ºi sîmbãtã ºi duminica“, a declarat Tatiana Ciucanu, managerul financiar al societãþii Salubritas.
ÃŽn atribuþiunile societãþii intrã ºi capturarea cîinilor vagabonzi, iar în acest sens se colaboreazã ºi cu asociaþia „Prieten Credincios“ care preia cîteva exemplare. ÃŽn perioada menþionatã, angajaþii societãþii au adunat de pe strãzi 240 de exemplare.

Articol afisat de 1465 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective