Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 7 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Hoþ împuºcat mortal în casa Romaniþei Iovan

Hoþ împuºcat mortal în casa Romaniþei Iovan

• conform declaraþiilor creatoarei de modã, mortul era un hoþ care tocmai cotrobãia prin casã • Bogdan Florin Iancu avea 27 de ani ºi mai multe condamnãri • poliþiºtii spun cã în acest caz este vorba de legitimã apãrare •

Un bãrbat a fost împuºcat mortal, în noaptea de miercuri spre joi, de cãtre soþul Romaniþei Iovan. Creatoarea de modã Romaniþa Ivan afirmã cã hoþul surprins în locuinþa sa a fost împuºcat în momentul în care soþul ei - care l-a urmãrit pe rãufãcãtor prin casã - a încercat sã-l loveascã cu arma, iar aceasta s-a descãrcat.
Surse din Poliþie au precizat cã bãrbatul împuºcat este bucureºteanul Bogdan Florin Iancu, în vîrstã de 27 de ani. Potrivit unor surse medico-legale, hoþul a fost împuºcat în partea stîngã a capului. Cartuºul încãrcat cu alice a provocat o ranã de mari dimeniuni în craniu.
Romaniþa Iovan a declarat presei, joi, cã hoþul a intrat în casã printr-o fereastrã de la subsolul imobilului, pe care proprietarii casei au lãsat-o întredeschisã pentru încãperea trebuia aerisitã, din cauza mucegaiului apãrut în urma ploilor care au dus la inundarea subsolului.
Creatoarea de modã a spus cã hoþul apucase sã ia cîteva bijuterii ºi un ceas din living, dupã care a vrut sã intre în dormitorul în care se aflau cei doi soþi, situat la etajul doi al imobilului. În acel moment, ea s-a trezit ºi a vãzut o siluetã în uºa camerei ºi a început sã þipe. Hoþul a fugit, iar soþul ei a sunat la Poliþie, dupã care a luat puºca de vînãtoare ºi s-a dus dupã acesta.
„O siluetã în noapte, în uºã, cam atît pot sã-mi imaginez. O chestie micã, slabã, fãrã mascã pe faþã, a apucat sã fure ceva obiecte personale care au fost gãsite asupra lui“, a precizat Romaniþa Iovan.
Romaniþa Iovan a mai spus cã, în timp ce hoþul încerca sã iasã din casã spre pe tereasa situatã la etajul doi, soþul ei a vrut sã-l loveascã cu arma, care în acel moment s-a descãrcat. Necunoscutul a fost împuºcat în cap ºi a murit pe loc, cãzînd de la etaj în faþa garajului locuinþei.
Potrivit unor surse din Poliþie, în acest caz se poate vorbi despre legitimã apãrare, conform articolului 44, alineatul 2 al Codului Penal. Articolul 44 prevede cã „nu constituie infracþiune fapta prevãzutã de legea penalã (care în condiþii normale constituie infracþiune - în speþã vãtãmarea corporalã - articolul181/182 Cod Penal) sãvîrºitã în stare de legitimã apãrare“. Alineatul 2 prevede cã „este în stare de legitimã apãrare acela care sãvîrºeºte fapta pentru a înlãtura un atac material, direct, imediat ºi injust îndreptat împotriva sa, a altuia sau a unui interes public ºi care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public“.
Adrian Iovan - soþul creatoarei - are permis de port-armã.
Romaniþa Iovan s-a cãsãtorit, în anul 2003, cu pilotul Adrian Iovan la vîrsta de 38 de ani. Este una dintre cele mai bogate femei din România, cu o avere estimatã la cinci-ºase milioane de dolari, ocupînd locul 19 în Top 100 femei de succes, realizat de revista Capital. ªi-a început cariera ca manechin în 1986, iar dupã Revoluþie a decis sã înceapã o afacere bazatã pe producþia de confecþii de lux ºi import de produse ºi accesorii de lux.
În 1994, ºi-a deschis primul magazin Romanitza, în incinta unui hotel. Ulterior, a obþinut franciza de retail pentru Escada Couture, deschizînd un magazin al acestei firme pe Calea Victoriei. Romaniþa Ivan a fãcut ºi investiþii în afaceri imobiliare.

Portret de hoþ
Hoþul împuºcat mortal de soþul Româniþei Iovan, în noaptea de miercuri spre joi, avea la activ mai multe condamnãri pentru furt, el fiind eliberat ultima oarã din arest în urmã aproape patru luni. Tînãrul avea la activ mai multe condamnãri. Prima datã, în anul 1995, el a fost internat la o ºcoalã de corecþie, pentru un furt. Un an mai tîrziu, Iancu a fost condamnat la un an de închisoare, tot pentru furt, iar în acelaºi an a fost condamnat la patru ani pentru aceeaºi infracþiune.
În 1998, Iancu a fost condamnat la cinci ani de închisoare ºi interzicerea unor drepturi pentru comiterea unei tîlhãrii, în 1999 a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru furt calificat, în 2002 a suferit o altã condamnare pentru furt, de trei ani.
În acest an, Bogdan Florin Iancu a fost arestat la 18 mai, fiind acuzat de furt calificat ºi a fost eliberat la 15 iunie.

Articol afisat de 3731 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective