Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 7 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sezonul grevelor continuã cu funcþionarii din administraþia localã

Sezonul grevelor continuã cu funcþionarii din administraþia localã

Funcþionarii publici din administraþia localã vor organiza un miting în Capitalã, dupã 15 octombrie, urmat de o grevã de avertisment ºi o grevã generalã, ei cerînd creºterea salariilor cu 50 la sutã în 2006 ºi descentralizareea administraþiei publice locale.
Ringo Dãmureanu, preºedintele Federaþiei Naþionale a Sindicatelor din Administraþia Localã (FNSAL), a declarat, joi, într-o conferinþã de presã, cã descentralizarea administraþiei publice locale - necesarã în contextul integrãrii în Uniunea Europeanã - nu s-a realiza efectiv pînã în acest moment, mai exact nu au fost create euroregiunile.
ÃŽn ceea ce priveºte descentralizarea funcþiei publice, potrivit legii funcþionarilor publici, ar trebui ca, de la 1 ianuarie 2006, prefecþii sã devinã funcþionari publici. Pînã în momentul de faþã însã, nu a fost modificatã legea administraþiei publice locale ºi nici legea privind instituþia prefectului. „Considerãm cã situaþia de fapt este în mãsurã sã politizeze încã din faºã aceastã problemã a prefecþilor funcþionari publici“, spune liderul FNSAL.
Mai mult, autoritãþile locale nu pot finaliza anumite angajamente pe probleme europene atît timp cît cei care le semneazã - ºi anume prefecþii - nu sînt stabili în funcþie timp de patru ani, afirmã liderul sindical.
FNSAL mai cere crearea unei subcomisii de dialog social la nivelul prefecturilor, comisii care sã discute abuzurile la care sînt supuºi funcþionarii publici ºi personalul contractual, precum ºi modificarea legilor care privesc administraþia publicã. O altã cerere vizeazã modificarea legii 188/1999 privind statutul funcþionarilor publici astfel ca acesta sã poatã avansa pe propriul post nu pe un post vacant.
Funcþionarii din administraþia localã se tem de ºefi mai mult decît de lege, nu sînt perfecþionaþi în domeniu, nu sînt salarizaþi corespunzãtor ºi nu existã un cod de conduitã pentru aceºtia; ei sînt angajaþi de factorii politici care se schimbã din patru în patru ani“, a spus Ringo Dãmureanu.
Salariu mediu de bazã din administraþia localã este de 460 de lei (4.600.000 de lei vechi), fiind cel mai mic salariu mediu din tot sectorul bugetar. Sindicaliºtii cer o majorare a salariilor cu 50 la sutã în 2006, arãtînd cã îºi vor susþine în stradã aceste revendicãri, printr-un miting organizat dupã 15 octombrie. Protestul de stradã ar putea fi urmat de o grevã de avertisment, iar apoi de o grevã generalã.
Acþiunile de protest ale FNSAL vor fi organizate împreunã cu federaþiile naþionale sindicale din Finanþe ºi din direcþiile de muncã.

Articol afisat de 1909 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective