Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Inspectorul Drexler, „transparenþã“ pe alese

Inspectorul Drexler, „transparenþã“ pe alese

• inspectorul ºef Dorina Drexler susþine cã a dat dovadã de transprenþã în ceea ce priveºte evaluarea directorilor de ºcoli, chiar dacã acþiunile îi contrazic declaraþiile • liderii PSD Neamþ au acuzat-o de politizarea învãþãmîntului • inspectorul Drexler infirmã toate acuzaþiile aduse •

Deranjatã peste poate de reacþia presei locale la felul în care a „comunicat“ inspectorul general Dorina Drexler (foto) rezultatele evaluãrilor directorilor de unitãþi de învãþãmînt, ºefa Inspectoratului ªcolar a cerut voie prefectului sã se adreseze mass-mediei în conferinþa de presã a reprezentantului guvernului în teritoriu. Ieri, inspectorul amintit a þinut sã precizeze cã reacþiile din presã au apãrut ca urmare a „transparenþei“ de care a dat dovadã. „Comentariile din presã sînt tocmai ca urmare a faptului cã evaluarea a fost transparentã“, a declarat Dorina Drexler. Numai cã, aceste susþineri nu sînt tocmai reale. Sãptãmîna trecutã inspectorul general care a refuzat accesul reporterului „Monitorului de Neamþ“ la una dintre ºedinþele Consiliului de Administraþie ºi în acelaºi timp nu a dorit nici sã furnizeze informaþii cu privire la calificativele acordate directorilor. Asta dupã ce ºefa inspectoratului aprobase ca un post de televiziune sã înregistreze o ºedinþã a Consiliului de Administraþie. Redacþia Monitorul refuzã sã creadã cã rãspunsul negativ dat reporterului a fost motivat de faptul cã ne puteam informa despre evaluãri urmãrind materialul realizat de postul local de televiziune. O explicaþie logicã a faptului cã un singur post TV a putut înregistra ºi transmite discuþiile din CA al IªJ ar putea fi legatã de faptul cã pînã nu de mult timp, Dorina Drexler modera o emisiune la postul respectiv, motiv pentru care se poate vorbi ºi de afinitãþi. ÃŽntrebatã cum a lãsat un singur post TV sã participe la ºedinþã, profesorul Dorina Drexler a rãspuns cã au fost singurii care au solicitat iar decizia de a fi înregistratã ºedinþa a fost aprobatã în Consiliul de Administraþie. „Nu mi-a mai solicitat nimeni din presã sã participe la aceastã ºedinþã“, susþine Dorina Drexler. ÃŽi reamintim cã la urmãtoarea ºedinþã i-a transmis un nu hotãrît, din uºa întredeschisã a secretariatului, reporterului „Monitorului de Neamþ“. Lucru care se petrecea joia trecutã.

„Nesatisfãcãtor“ doar pentru directorii din PSD
Tot ieri, în cadrul unei conferinþe de presã susþinutã de liderii PSD, dar ºi în cadrul ºedinþei de Consiliu Judeþean, inspectorul Drexler a fost criticatã repetat pentru unele dintre acþiunile sau afirmaþiile sale. Primul aspect pe care l-au criticat social democraþii a fost cel legat de politizarea numirilor directorilor la ºcoli în urma evaluãrilor. „Credeþi cã poate un profesor care are o vechime de 20 de ani în învãþãmînt sã obþinã la o astfel de evaluare calificativul nesatisfãcãtor, în timp ce un tînãr suplinitor sã obþinã foarte bine? Eu nu cred“, a declarat Ioan Munteanu, vicepreºedintele PSD Neamþ. Dan Vasile Constantin, preºedintele Consiliului Judeþean a afirmat cã la o întrunire în care trebuiau stabilite ºi gãsite surse de finanþare pentru întreþinerea ºcolilor, bani care pot veni de la guvern, prin consiliile judeþene, Dorina Drexler s-a arãtat nemulþumitã de faptul cã banii vin prin CJ ºi nu direct. „ÃŽn loc sã se preocupe de gãsirea altor surse de finanþare, a avut nemulþumiri asupra hotãrîrii de guvern în care se spune cã banii vin prin CJ. Probabil numai pentru faptul cã eu sînt membru PSD. Astea se întîmplã în cazul în care la Roman sînt probleme foarte mari ºi mai multe ºcoli ar putea fi închise din lipsa banilor pentru întreþinere, stare care s-ar putea rãsfrînge în aproape tot judeþul cît de curînd. ÃŽn ce priveºte politizarea practicatã pot spune cã ºtiu o ºcoalã în Piatra Neamþ unde directorul este membru al PSD ºi din acest motiv a primit calificativul nesatisfãcãtor“, a declarat Dan Vasile Constantin.
Un alt atac a venit din partea consilierului judeþean Cristian Livescu, preºedintele Comisiei pentru Învãþãmînt din CJ. Acesta a afirmat cã inspectorul general a fost invitat la o ºedinþã a acestei comisii, formate din aleºi locali, iar profesorul Drexler a spus cã va fi prezentã, dar nu a venit.
Dorina Drexler, inspectorul general al IªJ Neamþ a afirmat referitor la politizarea învãþãmîntului cã nu este nimic adevãrat: „Nu am nimic cu directorii PSD care au ºi rãmas pe funcþii pentru cã sînt directori foarte buni. Au rãmas aproape toþi acolo unde erau. ÃŽn ceea ce priveºte solicitarea de prezenþã la ºedinþa cu consilierii am fost sunatã ºi mi s-a spus cã va avea loc, iar eu am explicat cã vineri la orele 11 particip la o dezbatere publicã pe care am organizat-o. ªedinþa era la orele 11, iar dezbaterea s-a încheiat dupã orele 12, astfel nu am putut fi prezentã. Referitor la modul de finanþare prin Consiliul Judeþean nu mi se pare corect sã se desfãºoare aºa, mai ales dacã avem în vedere modificãrile care vor apãrea în curînd în aceste consilii“.

Articol afisat de 1717 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective