Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Deces dupã naºtere

• o femeie în vîrstã de 28 de ani, din Dãmuc, a murit vineri, 7 octombrie, la cinci ore dupã externarea din Maternitatea Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ • pe 24 septembrie, Maria Barb a nãscut, prin operaþie cezarianã, un bãiat sãnãtos • femeia era mama încã unui bãiat în vîrstã de 6 ani • familia victimei se declarã nemulþumitã de felul cum a fost tratatã •


Un nou scandal al lumii medicale nemþene este pe cale sã izbucneascã la Maternitatea Spitalului Judeþean de Urgenþã dupã ce vineri, 7 octombrie, o lehuzã a murit acasã la numai cinci ore dupã externare. Maria Barb, în vîrstã de 28 de ani, a nãscut sîmbãtã dimineaþã, 24 septembrie, un bãiat perfect sãnãtos, prin operaþie cezarianã. Femeia a fost internatã la Maternitatea celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ în seara precedentã, fiind adusã de la Spitalul Orãºenesc Bicaz cu maºina proprietate personalã a socrului sãu, Gheorghe Barb.
Potrivit declaraþiilor acestuia, care au la bazã cele scrise în biletul de ieºire din spital a pacientei, la ºase zile dupã operaþie starea acesteia s-a complicat, apãrînd o infecþie. Lehuzei i s-a administrat tratament cu antibiotice. Soacra Mariei Barb susþine cã pe parcursul discuþiilor telefonice purtate sãptãmîna trecutã cu nora sa, aceasta acuza dureri de burtã, se plîngea cã se sufocã ºi respira foarte greu. Dorina Barb, cumnata decedatei, afirmã cã aceasta se simþea atît de rãu în ziua externãrii din spital, încît nu a fost în stare sã urce cîteva trepte cãtre biroul de unde trebuia sã i se elibereze niºte documentele necesare obþinerii certificatului de naºtere al copilului. Socrii Mariei Barb susþin cã nora lor era o femeie în plinã putere, care nu se ºtia bolnavã de nimic, nu era cardiacã, nu avea probleme cu tensiunea arterialã. De asemenea, ei spun nora lor nu se simþea deloc bine cînd a ajuns acasã.
„Dupã ce a ajuns acasã, a ieºit afarã o datã, cã nu avea aer. I s-a fãcut rãu în timp ce se pregãtea sã îi dea piept copilului, a mai ieºit afarã o datã, a cãzut din picioare ºi a murit în braþele noastre. Foarte curios este faptul cã la ieºirea din spital nu i s-a dat nici o reþetã, nici un medicament, nimic altceva decît un bilet de ieºire pe care scria cã starea ei este bunã“, a declarat Gheorghe Barb, socrul decedatei. ÃŽn afarã de bãieþelul pe care l-a adus pe lume în urmã cu aproximativ douã sãptãmîni, femeia mai avea un bãiat în vîrstã de 6 ani.
Corpul neînsufleþit al Mariei Barb a fost transportat vineri searã de la domiciliul sãu la morga Spitalului Orãºenesc Bicaz, iar de acolo a fost adus la Serviciul Medicinã Legalã al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ. Necropsia se va face astãzi, în prezenþa medicilor ginecologi în îngrijirea cãrora s-a aflat pacienta.
„Aºteptãm sã vedem rezultatul necropsiei, ca sã aflãm care a fost cauza morþii Mariei, ºi nu o sã lãsãm lucrurile aºa. E adevãrat cã ei nu îi mai redã nimeni viaþa, dar doi copii au rãmas fãrã mamã, ºi cred cã trebuie sã ia cineva atitudine, cãci prea multe grozãvii se întîmplã“, a declarat Elena Barb, soacra decedatei.

Articol afisat de 1538 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective