Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Culpa medicalã, exclusã în cazul lehuzei din Bicaz Chei

• cauza decesului a fost tromb-embolie pulmonarã • nu poate fi vorba despre culpã medicalã •

Necropsia efectuatã ieri Mariei Barb, lehuza în vîrstã de 27 de ani, din Bicaz Chei, care a decedat zilele trecute acasã, la numai cinci ore de la externarea din spital, a arãtat cã aceasta a suferit o tromb-embolie pulmonarã. Mai exact, un cheag de sînge i-a obturat artera pulmonarã, provocîndu-i stop cardio-respirator. „Cauzele care au determinat apariþia tromb-emboliei vor fi cunoscute în urma analizãrii probelor histo-patologice care au fost recoltate. Rezultatele acestor analize vor fi cunoscute peste aproximativ zece zile. Avînd în vedere cã plaga este perfect curatã ºi nu existã nici o urmã de infecþie, în acest caz este exclusã acuzaþia de culpã medicalã“, a declarat medicul legist Constantin Voichiþoiu, din cadrul Serviciului Medicinã Legalã Neamþ. La necropsie a participat medicul ginecolog Georgeta Vintea, care, fiind de gardã atunci cînd a fost internatã pacienta, a operat-o prin cezarianã, un procuror ºi un poliþist. La solicitarea rudelor decedatei, care aveau suspiciuni în privinþa corectitudinii medicilor nemþeni, a asistat la necropie ºi un medic legist din judeþul Mureº. La final, acesta a declarat cã împãrtãºeºte concluziile medicilor nemþeni legate de acest caz.
Cerîndu-i-se amãnunte despre evoluþia stãrii pacientei dupã operaþie, medicul Georgeta Vintea a declarat: „Pînã miercuri 28 septembrie, cînd eu am plecat în concediu de odihnã, starea post-operatorie a pacientei a fost bunã ºi nu au apãrut probleme de nici un fel. Ce a urmat dupã aceea am aflat din cele consemnate de cãtre colegii mei în foaia de observaþie a pacientei. Acolo s-a consemnat cã, dupã ºase zile de la operaþie, pacienta a avut febrã, ceea ce a indicat apariþia unei infecþii. A fost consultatã ºi i s-a administrat tratament cu antibiotice, la care a rãspuns. Din foaia de observaþie reiese cã în ziua în care a fost externatã, starea sa era bunã“. Rudele îndurerate ale decedatei acceptã cu greu acest rãspuns. „Tot ce pot sã mai spun este doar cã sper ca Dumnezeu sã facã dreptate. Nu ºtiu de ce a trebuit sã se întîmple aºa ºi de ce doi copii au rãmas fãrã mamã. Nu înþeleg cum un om tînãr, în plinã putere, sãnãtos, care nu a suferit niciodatã de nimic, poate sã moarã, mai ales dupã ce a fost internat în spital“, susþine Gheorghe Barb, socrul femeii decedate. Soþul Mariei Barb, care este plecat sã munceascã în Germania, a fost anunþat de cãtre pãrinþii lui despre tragedia care s-a abãtut aupra familiei ºi urma sã ajungã acasã ieri sau cel tîrziu astãzi. Maria Barb va fi înmormîntatã astãzi în cimitirul din Bicaz Chei. Reamintim cã femeia, în vîrstã de 28 de ani, a nãscut sîmbãtã dimineaþã, 24 septembrie, un bãiat perfect sãnãtos, prin operaþie cezarianã. Efectuarea operaþiei a fost impusã de starea pacientei, care, în dimineaþa de 24 septembrie, se precipitase. Socrii femeii spun cã pe parcursul spitalizãrii ea acuza dureri de burtã ºi stãri de sufocare. Vineri dupã-amiazã, la cinci ore de la externare, Mariei Barb i s-a fãcut rãu în timp ce se pregãtea sã îi dea piept copilului, a cãzut din picioare ºi a murit în braþele socrilor ºi cumnatei.

Articol afisat de 1702 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective