Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 11 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Încã o fisurã în Alianþã

• dupã declaraþiile lui Bãsescu privind preºedinþii consiliilor judeþene, între PNL ºi PD au loc ciocniri

Liderii PNL ºi PD s-au certat, din nou, în ºedinþa de luni a Consiliului Naþional de Conducere (CNC) al Alianþei, în urma declaraþiilor preºedintelui Traian Bãsescu, care a spus cã nu este oportunã schimbarea preºedinþilor CJ pînã în 2008.
Potrivit unor surse din Alianþã, la întrunirea CNC, unii dintre liberali, respectiv Ludovic Orban, Gheorghe Flutur ºi Gheorghe ªtefan, s-au arãtat profund nemulþumiþi de afirmaþiile preºedintelui, cerîndu-le colegilor democraþi sã-i transmitã lui Bãsescu sã nu se mai implice în problemele Alianþei.
Orban a atras atenþia cã afirmaþiile preºedintelui sînt contrare înþelegerilor din Alianþã, referitoare la modificarea Legii administraþiei publice pentru schimbarea preºedinþilor de CJ care provin de la PSD.
„Este inacceptabilã aceastã poziþie a preºedintelui. Noi i-am sancþionat pe preºedinþii de CJ care au participat la întîlnirea de la Mamaia, unde au semnat un document alãturi de PSD, iar acum trebuie sã ne modificãm punctul de vedere“, a declarat liderul PNL Bucureºti, dupã ºedinþa CNC.
La întrunirea preºedinþilor de Consilii Judeþene de la Mamaia, la care au participat unii dintre reprezentanþii coaliþiei de guvernare alãturi de toþi cei ai PSD, s-a semnat un document prin care se cerea ca modificarea numãrului de voturi cu care sã fie schimbaþi preºedinþii de CJ sã intre in vigoare din 2008.
Purtãtorul de cuvînt al PNL, Eugen Nicolãescu, a precizat cã liderii PNL ºi PD au stabilit sã mai discute acest subiect în conducerile celor douã partide, iar sãptãmîna viitoare se se ia o decizie la CNC. „S-a decis ca dupã discuþia de la Poiana Braºov sã se mai analizeze subiectul vreo zece zile. Nu s-a pus problema adoptãrii pachetului de legi privind administraþia prin ordonanþã de urgenþã. Sã vedem ce formã conceptualã se va gãsi pentru finalizarea pachetului de legi ºi apoi stabilim sub ce formã va trece, prin Parlament“, a mai spus Nicolãescu.

Liberalii aratã cu degetul spre democraþi
În discuþia din CNC, liberalii le-au reproºat, însã, colegilor democraþi cã ºi-au schimbat poziþia dupã afirmaþiile lui Bãsescu.
Potrivit surselor citate, Vasile Blaga ar fi încercat sã susþinã declaraþia preºedintelui, spunînd cã nu s-a luat o decizie în Coaliþie pe tema schimbãrii preºedinþilor de CJ care nu aparþin actualei puteri. Liberalii i-au amintit însã deciziile Alianþei ºi pe cele ale Coaliþiei, pe aceastã temã ºi au adãugat cã ºi premierul Tãriceanu ar fi fost pus în faþa faptului împlinit, în urma declaraþiilor lui Bãsescu de la Poiana Braºov.
La finalul ºedinþei, preºedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat presei cã problema privind modificarea legislaþiei în domeniul administraþiei publice locale va fi discutatã sãptãmîna viitoare, în coaliþie. „Preºedintele a spus cã principiul schimbãrii preºedinþilor de CJ cu jumãtate plus unu din numãrul de voturi sã nu se aplice pînã în 2008. Sensul declaraþiei preºedintelui a fost ºi preocuparea noastrã, în Alianþã ºi în coaliþie. Urmeazã sã luãm o decizie în coaliþie“, a spus Videanu.
El susþine cã termenul de aplicare a acestei metode de schimbare a preºedinþilor de CJ a fost întotdeauna o temã de dezbatere în cadrul actualei puteri. „Vom decide pe acest subiect în funcþie de argumentele care se vor aduce pînã la momentul deciziei“, a mai spus liderul PD, adãugînd cã aceastã decizie poate avea rolul de a stimula rezolvarea mai rapidã a problemei Regulamentului la cele douã Camere.

Articol afisat de 1499 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective