Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ore politice de... matematicã

• Inspectoratul ºcolar Neamþ a revenit asupra unei decizii emise în 2001 de fostul inspector general Emil Creangã • profesorul Constantin ªtefanovici ar fi rãmas atunci fãrã 6 ore care au fost atribuite directorului ºcolii, profesorul Constantin Stahie •

Conducerea Inspectoratului ªcolar al judeþului Neamþ a anulat un ordin de titularizare pentru directorul ªcolii Brusturi, profesorul Constantin Stahie, în urma unei reclamaþii depusã în primãvarã de un cadru didactic din aceeaºi unitate. Profesorul de matematicã Constantin ªtefanovici a adus la cunoºtinþa ISJ Neamþ, încã din aprilie 2005, o manevrã prin care i-ar fi fost luate abuziv 6 ore pentru completarea catedrei celuilalt profesor de matematicã, devenit ulterior directorul ºcolii ºi, apoi, titularizarea acestuia. Rãmas doar cu 12 ore, profesorul ªtefanovici ar fi trebuit, teoretic, sã intre în restrîngere parþialã de activitate ºi sã îºi caute în alte ºcoli ore pentru completarea normei. Practic, acest lucru nu s-a întîmplat, dar dascãlul ar fi stat încã mult timp cu „sabia lui Damocles“ asupra capului în cazul în care s-ar fi redus numãrul de norme din unitate. ÃŽn douã rînduri, profesorul Constantin ªtefanovici ajunge cu jalba în proþap la instituþia care a emis ordinul de titularizare, dar tot de atîtea ori situaþia rãmîne nerezolvatã, fiindu-i oferite rãspunsuri evazive în legãturã cu problema reclamatã.
„Acum, nu mã intereseazã decît rãspunsul la reclamaþia mea ºi rezolvarea problemei mele, pentru celelalte aspecte nu am competenþe sã mã pronunþ. Necazul s-a petrecut în 2001, cînd fostul inspector general Emil Creangã a emis un ordin de titularizare a profesorului Constantin Stahie, actualul director, ocazie cu care mi s-au luat, în mod abuziv, 6 ore, iar eu am rãmas cu norma incompletã. Nu ºtiu exact de ce s-a petrecut acest lucru, dar s-ar putea sã aibã legãturã cu metodologia de numire a directorilor, valabilã în acel an, prin care se prevedea obligativitatea ca directorul ºcolii sã fie titular. Considerîndu-mã nedreptãþit, am fãcut, în douã rînduri, reclamaþii la inspectorat, în anii 2001 ºi 2002, dar cei doi foºti inspectori de matematicã trimiºi sã verifice situaþia mi-au oferit rãspunsuri în doi peri care nu aveau legãturã cu problema mea. Cum atunci nu puteai sã faci prea multã gãlãgie, am renunþat sã mai fac petiþii pînã în aprilie 2005, dupã instalarea noii conduceri a inspectoratului. Nu mã mai intereseazã dacã a fost fals sau uz de fals, mã intereseazã sã îmi rezolv problema ºi sã-mi primesc orele înapoi“, a declarat profesor Constantin ªtefanovici de la ºcoala Brusturi.

Jocurile politice îºi fac loc ºi în lumea dascãlilor
Rãspunsul Inspectoratului ªcolar Neamþ a venit, totuºi, cu o întîrziere de peste 6 luni dupã depunerea plîngerii, deºi legea obligã autoritãþile sã ofere rãspunsurile la petiþii în cel mult 30 de zile.
„Am avut nevoie de verificãri în teren, motiv pentru care a durat ceva timp sã-i dãm rãspunsul profesorului ªtefanovici. Decizia din 2001 va fi anulatã, dat fiind cã propunerea pentru atribuirea acelor ore directorului nu era justificatã. ÃŽn faza urmãtoare, i-am transmis directorului ºcolii Brusturi invitaþia de a se prezenta la Serviciul Juridic al inspectoratului pentru a intra în legalitate. Mai departe, va trebui sã stabilim responsabilitãþile pentru toate celelalte persoane implicate, fie ele din ºcoalã sau din cadrul inspectoratului. Practic, profesorul ªtefanovici nu a fost afectat de restrîngere, dar putea fi oricînd în situaþia de a-ºi cãuta în alte ºcoli ore pentru completarea normei“, a declarat profesor Dorina Drexler, inspector general al Inspectoratului ªcolar al judeþului Neamþ.
Directorul Constantin Stahie a devenit, la alegerile locale din 2004, consilier PSD în comuna Brusturi pentru ca, dupã alegerile generale, sã intre în rîndurile Partidului Democrat, înclinînd în favoarea alianþei balanþa voturilor din consiliul local. Nici profesorul Constantin ªtefanovici nu s-a lãsat mai prejos ºi a devenit, recent, membru al Partidului Naþional Liberal, dar susþine cã nu existã nici o legãturã între aceastã opþiune personalã ºi faptul cã va primi, în sfîrºit, rãspuns la reclamaþia depusã astã varã.
„Eu nu mã consider vinovat, pentru cã nu am comis nici un fals ºi am respectat statutul personalului didactic, legea învãþãmîntului ºi metodologia de miºcare a personalului didactic. Dacã profesorul ªtefanovici a considerat cã a fost nedreptãþit, de ce a stat pînã în 2005. Putea sã deschidã acþiune în instanþa contenciosului administrativ ºi putea sã mã reclame ºi la minister. De ce nu a fãcut-o?“, a declarat profesorul Constantin Stahie, directorul ºcolii Brusturi.

Articol afisat de 1509 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective