Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Medic adventist acuzat de erezie

Medic adventist acuzat de erezie

• doctorul Filip Panait, membru al Bisericii Adventiste de Ziua a ªaptea, a susþinut cã publicarea cãrþii „Decodarea Apocalipsei“ i-ar fi adus oprobiul respectivului cult • acesta a remis redacþiei Monitorul un „Avertisment cãtre conducerea Bisericii Creºtine Adventiste de Ziua a ªaptea Române“, dar ºi unul cãtre Biserica Ortodoxã Românã •

Doctorul Filip Panait, membru al Bisericii Adventiste de Ziua a ªaptea, a declarat cã publicarea cãrþii „Decodarea Apocalipsei“ i-ar fi atras ameninþarea de excludere din rîndurile acestei biserici, sub acuzaþia de erezie. „Toate evenimentele grave care se petrec pe pãmînt produc panicã ºi disperare în sufletele a milioane de oameni, motiv pentru care a gãsit de cuviinþã cã ar fi nevoie de o explicaþie ce depãºeºte sfera ºtiinþificã. Prin cartea pe care am scris-o am atras atenþia populaþiei cã Biserica Adventistã de Ziua a ªaptea deþine, de mai mulþi ani, informaþii despre aceste grave evenimente, dar conducerea acesteia ar refuza sã le facã publice. ÃŽn ultimii ani au apãrut noi documente care avertizau asupra iminentei produceri a unor dezastre la nivel planetar, care vor fi ireversibile ºi care vor duce la devastarea întregului Pãmînt. Conducerea bisericii pãstreazã, în opinia mea, o tãcere vinovatã asupra unor subiecte ca acestea, pentru a nu supãra, chipurile, pe nimeni. Personal m-am ocupat de astfel de fenomene ºi le-am notificat conducerii Bisericii Adventiste, încã din 2004, dar nu au fost luate în seamã. Ba, mai mult, reacþia bisericii nu numai cã a fost una de respingere totalã, ci ºi de interdicþie de a se prezenta aceste studii în public. ÃŽn luna mai 2005 am concentrat aceste descoperi ºi am tipãrit cartea sub numele de «Decodarea Apocalipsei», în care descriu, cu amãnunte ºi cu multe argumente, ce se va întîmpla pe pãmînt în perioada imediat urmãtoare. ÃŽn anul 2004 nu aveam de unde sã ºtiu ce se va petrece astãzi, decît din calculele efectuate de mine, pe baza unor coduri scrise în Biblie ºi descifrate de mine“, a spus Filip Panait. Acesta a remis redacþiei ziarului nostru un „Avertisment cãtre conducerea Bisericii Creºtine Adventiste de Ziua a ªaptea Române“, dar ºi unul cãtre Biserica Ortodoxã Românã în care dã explicaþii privind natura conflictului sãu cu biserica din care face parte. ÃŽn acest document, ca ºi în carte, autorul a susþinut ºi faptul cã în timpul actualului Papã se va distruge o mare parte din infrastructura energeticã mondialã ºi rezervele de hranã se vor diminua grav prin inundaþii, cutremure, boli ºi furtuni nemaiîntîlnite. Cartea doctorului Panait descrie o stare de haos generalizat ce va determina Grupul Þãrilor Puternic
Industrializate G-8, plus China ºi India, sã formeze un „Guvern Mondial“ ce ar urma sã fie alcãtuit din ºefii de state ai acestor þãri, în fruntea acestui Guvern urmînd a fi desemnat actualul Papã Benedict al XVI-lea, acesta fiind, ulterior, însãrcinat sã impunã o singurã religie. Autorul cãrþii amintite a mai spus cã, în aceste condiþii, Uniunea Europeanã ar urma sã disparã.

Oamenii cautã mîntuirea la vrãjitoare ºi astrologi
Semnatarul cãrþii a susþinut ºi cã persoanele din conducerea Bisericii Ortodoxe s-ar face vinovate de complicitate la toate aceste miºcãri politice. În acelaºi timp, Sfîntul Scaun este acuzat de autor de tergiversarea pedepsirii preoþilor implicaþi în abuzuri sexuale, dar ºi în amînarea pedepsirii celor vinovaþi de crime de rãzboi din Croaþia, care s-ar ascunde în mãnãstirile catolice.
„Este periculos ºi faptul cã mulþi dintre creºtinii ortodocºi au pãrãsit credinþa primitã de la strãbuni ºi se îndreaptã spre vrãjitoare ºi astrologi, sã-ºi rezolve problemele, ceea ce va avea repurcusiuni asupra pierderii identitãþii Bisericii Ortodoxe“, a mai spus Filip Panait. Acesta a mai criticat asupru faptul cã patriarhul României, preafericitul Teoctist, ar ieºi sã se roage pentru oprirea ploilor, purtînd pe cap mitra bãtutã în pietre preþioase ºi fiind îmbrãcat în haine strãlucitoare. „Biblia aratã cã, în vremuri de cumpãnã, poporul ºi conducãtorii umblau în haine modeste, cu sac în cap, în semn de smerenie, presãrîndu-ºi cenuºã în cap“, mai susþine autorul.
Doctorul Gheorghe Buburuzan, prezbiter (ºef) al Bisericii Adventiste de Ziua a ªaptea, care la Roman numãrã peste 180 de persoane, a declarat cã, din motive strict profesionale, nu ar dori sã intre în polemicã cu doctorul Filip Panait. „N-aº dori sã intru în polemicã cu doctorul Panait, din simplul motiv cã sîntem amîndoi medici. Pãrerea mea este, însã, cã aceastã carte, de care face vorbire autorul, nu aduce nici un fel de idei noi, în ceea ce priveºte doctrina bisericii. Nimeni nu interzice doctorului sã aibã pãreri personale. Nu existã nici un fel de conflict între capii bisericii ºi el, ci este vorba de un conflict artificial. Cert este cã nimeni nu l-a acuzat pe doctor de «erezie», ci doar nu i s-a permis sã predice, din cauza faptului cã acest lucru nu-l poate face decît pastorul, care are pregãtire teologicã“, a precizat Gheorghe Buburuzan.
Pastorul Liviu Avrãmia, la rîndul sãu acuzat de doctorul Filip Panait cã ar avea interese de ordin material, þinînd cont de faptul cã este remunerat, din acel venit de 10% pe care-l dau toþi adventiºtii la bisericã ºi cã acesta ar avea vreo patru comunitãþi pe care le conduce, a declarat cã lucrurile sînt prezentate, vãdit, deformat de doctor. „Noi nu l-am acuzat pe doctorul Panait de ideile cuprinse în cartea sa. Ceea ce vã pot spune este doar faptul cã responsabilitatea slujbelor o are doar preotul, în orice bisericã. Nu vãd motivele pentru care doctorul Panait ar acuza biserica de o atitudine ostilã faþã de el. Nu a fost ameninþat cu excluderea. Este membru al Bisericii noastre, dar nu ne putem ataºa pãrerilor sale, care ne pun în situaþie polemicã cu Vaticanul ºi Biserica Ortodoxã. Biserica Advetistã nu face politicã, iar lucrurile exprimate nu se gãsesc în Sfînta Scripturã, în forma în care acesta le-a exprimat în cartea sa“, a declarat Liviu Avrãmia. Acesta a mai spus cã prin conþinutul sãu, cartea doctorului Panait îndreaptã lucrurile spre un deznodãmînt dramatic al civilizaþiei umane, periculos a fi inoculat credincioºilor. „Noi privim spre revenirea Mîntuitorului ca spre speranþa creºtinilor ºi nu la un deznodãmînt dramatic, un holocaust ºi moarte pretutindeni, în ciuda fenomenelor la care asistãm: cutremure, inundaþii. Asocierea acestora ca evenimente cu politica nu este beneficã Bisericii Adventiste“, a mai spus Liviu Avrãmia. Pentru cã nu este prima stare conflictualã pe care o creeazã doctorul Panait, acesta urmeazã a fi pus în discuþia Comitetului Bisericii Adventiste. „Doctorul Panait a fost implicat în conflicte legate de Primãria Bîra, a fost implicat în politica PD, a intrat în conflict cu Casa Judeþeanã de Asigurãri de Sãnãtate, a avut, apoi, un alt conflict la ºcoala fiului sãu, conflicte care nu ne nu ne fac cinste“, a mai spus Liviu Avrãmia, care a confirmat „sfaturile“ ce i-ar fi fost date doctorului, în calitate de credincios.

Articol afisat de 2205 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective