Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 13 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gripa aviarã: alarmã falsã

Gripa aviarã: alarmã falsã

• în România nu existã, deocamdatã, virusul gripei aviare, conform rezultatelor testelor publicate miercuri de Comisia Europeanã • Uniunea Europeanã nu interzice, în consecinþã, importul de carne de pasãre din România •

Gripa aviarã nu pare sã fi afectat România, conform rezultatelor testelor publicate miercuri de Comisia Europeanã, care dau naºtere speranþelor cã aceastã boalã contagioasã nu a ajuns încã în Europa. Testele realizate în România în legãturã cu posibila prezenþã a virusului gripei aviare sînt pentru moment negative, a declarat miercuri, la Bruxelles, un purtãtor de cuvînt al Comisiei Europene, care, prin urmare, nu mai are în vedere mãsuri de embargou vizînd Bucureºtiul. „Pentru moment, toate testele fãcute în România sînt negative. Nu existã virusul gripei aviare în România, deocamdatã“, a declarat un purtãtor de cuvînt al comisarului european pentru sãnãtate ºi protecþia consumatorilor, Markos Kyprianou. „Nu prevedem propunerea de mãsuri împotriva României, cu excepþia cazului în care va fi detectatã prezenþa unui virus al gripei aviare foarte patogen“, a adãugat purtãtorul de cuvînt.
Experþii se tem cã virusul, care poate trece de la pãsãri la om, ar putea suferi mutaþii ºi ar putea începe sã se rãspîndeascã de la om la om, existînd riscul de a provoca moartea a milioane de persoane în întreaga lume.

Aprecieri pentru gestionarea crizei
Comisia Europeanã apreciazã „mãsurile de prevenire ferme luate cu promtitudine de autoritãþile române“ dupã depistarea unor cazuri suspecte de gripã aviarã în Delta Dunãrii, informeazã un comunicat de presã difuzat miercuri de Delegaþia Comisiei Europene la Bucureºti.
Reamintind faptul cã forurile comunitare sînt în permanentã legãturã cu autoritãþile române ºi urmãresc îndeaproape mãsurile luate în þara noastrã, Comisia îºi reitereazã susþinerea faþã de eforturile României de a gestiona aceastã situaþie care „ar putea reprezenta un serios risc pentru animale ºi, poate, chiar pentru sãnãtatea oamenilor“.
O echipã de experþi ai UE se aflã, începînd de luni, 10 octombrie, în România pentru a coopera cu autoritãþile locale în elucidarea suspiciunii de gripã aviarã. Cei trei specialiºti vor întocmi un raport ce va fi prezentat Comisiei Europene.

Tãriceanu este de acord
Informaþiile preliminare sosite miercuri indicã un rezultat negativ la testele efectuate pentru depistarea virusului gripei aviare, a declarat, la Roma, premierul Cãlin Popescu-Tãriceanu, în cadrul unei conferinþe de presã comune cu premierul italian Silvio Berlusconi. ªeful Executivului român a subliniat cã reacþia promptã ºi severã a autoritãþilor de la Bucureºti în momentul în care au existat indicii asupra posibilitãþii existenþei gripei aviare în România a fost apreciatã de Comisia Europeanã.
La rîndul sãu, premierul italian Silvio Berlusconi a afirmat cã nu existã motive ca þara lui sã ia decizia de a suspenda importurile de carne de pasãre din România, deoarece reprezentanþii Comisiei Europene au comunicat cã rezultatele testelor nu confirmã prezenþa virusului gripei aviare.

Articol afisat de 1487 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective