Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 13 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Asigurarea locuinþelor va deveni obligatorie

Cetãþenii vor fi obligaþi sã-ºi asigure locuinþele ºi vor scoate din buzunar pentru acest lucru minim 700.000 de lei pe an, începînd de anul viitor. Dacã pînã acum era vorba doar de o iniþiativã, încep sã se contureze ºi prevederile unei viitoare legi a asigurãrilor obligatorii. Ministerul Administraþiei ºi Internelor are deja în lucru un proiect în acest sens, proiect realizat cu consultarea Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor.
Secretarul general al Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, Mihail Tecãu, susþine cã în discuþiile cu reprezentanþii Ministerului de Interne s-a stabilit ca asigurarea sã fie fãcutã pentru o valoare maximã de 15.000 de euro pe casã. „Nu se va face o asigurare la valoarea realã a locuinþei respective, de exemplu, dacã o casã costã 100.000 de euro, asigurarea obligatorie nu poate sã fie la nivelul de 100.000 de euro, fiindcã este foarte mult. Se face o asigurare la un minim necesar, ºi atunci s-a ales suma de 15.000 de euro. La aceastã sumã asiguratã, în funcþie de rezultatele care se vor realiza la nivelul întregii þãri, cu expunerea maximã pe care o avem noi ca pierdere, în cazul unui cutremur de intensitate ridicatã sau al unei furtuni, sau alunecãri de teren, în mai multe zone, se va stabili o primã de asigurare, iar prima de asigurare, din calculele pe care le-am fãcut la ora actualã, ar însemna sã fie, orientativ, de circa 20 de euro“, a precizat Mihail Tecãu.
ÃŽn baza acestei sume maxime stabilite ºi proprietarii unei cocioabe ºi cei ai unei vile urmeazã sã plãteascã drept primã de asigurare aceeaºi sumã ºi sã primeascã apoi despãgubiri în aceeaºi limitã de 15.000 de euro. „Aceastã asigurare obligatorie noi o vedem ca pe o protecþie minimã necesarã. Nu pot sã vin sã impun o asigurare la o valoare foarte mare, cãci atunci obiectivul de asigurare obligatorie ºi protecþie dispare. O sã zicã toatã lumea -«vreþi sã faceþi asigurãri foarte scumpe, ca sã beneficieze sistermul de asigurãri de pe urma noastrã». Nu. Noi vrem sã creãm un sistem care sã fie la îndemîna proprietarilor de locuinþe ºi care sã asigure minimum necesar, adicã o sumã care sã le dea posibilitatea sã-ºi reia activitatea pe care au avut-o înainte“.
În România, potrivit ultimului recensãmînt sînt aproximativ 8 milioane de locuinþe, iar cei care au case mai bune ºi au ºi posibilitatea de a plãti mai mult, pot sã-ºi facã asigurãri facultative.
Însã rãmîne de vãzut ce se va întîmpla cu cei care nu au nici un fel de venit.

Articol afisat de 1342 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective