Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 13 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Victime ale neatenþiei la locul de muncã

• în luna septembrie s-au produs 11 accidente de muncã, din care unul mortal ºi 10 soldate cu incapacitate temporarã de muncã • în primele zile ale lunii, un electrician de la Mittal Steel ºi o salariatã de la o fabricã de lemn au rãmas fãrã degete •

La agenþii economici de pe raza judeþului Neamþ s-au produs în luna septembrie, 11 accidente de muncã, din care unul mortal ºi 10 soldate cu incapacitate temporarã de muncã. Pe 30 septembrie, ora 11.30, s-a produs un grav accident de muncã în cadrul SC Rotherm Vînãtori. Pandele Dãnuþ, de 31 de ani, angajat al societãþii, transporta cu autobasculanta lemn de foc dintr-un depozit aflat în exploatarea SC Mizo SRL Reghin. În depozit, ºoferul a staþionat autobasculanta în apropierea unei stive de lemne ºi a sprijinit oblonul din spatele caroseriei de un pop din fag, ca sã rãmînã ridicat. În timp ce ºoferul ºi doi manipulanþi încãrcau lemnul de foc, lemnele din stivã s-au rostogolit ºi au lovit popul, care a cãzut antrenînd ºi oblonul. Acesta, în cãdere, l-a lovit în cap pe Pandele Dãnuþ, accidentîndu-l grav. Victima a fost transportatã la Spitalul de Neurochirurgie Iaºi. ªi pe 29 septembrie s-a produs un accident de muncã. Ciofu Constantin Gabriel, de 28 de ani, angajat la SC Romanceram SA Roman, transporta cu un cãruþ etajat obiecte sanitare. La un moment dat, de la etajul trei al cãruþului, adicã de la o înãlþime de aproximativ 1,7 metri de la sol, i-a cãzut în cap un vas WC, provocîndu-i un microtraumatism cranian.
„Se pot gãsi diverse explicaþii pentru numãrul ridicat al accidentelor de muncã produse luna trecutã. Legea spune cã vina aparþine în primul rînd angajatorilor, pentru cã n-au luat toate mãsurile pentru a preveni apariþia acestor evenimente neplãcute. ÃŽnsã este posibil ca în astfel de situaþii sã aparã ºi culpa celui în cauzã“, a declarat Vasile Apopei, inspector ºef adjunct pe domeniul evidenþa muncii ºi controlul relaþiilor de muncã.
ªi luna octombrie a pãºit cu stîngul. Pe 3 octombrie, ora 16.20, la SC Cotec Timber Izvoare s-a produs un accident de muncã în urma cãruia salariata Florea Maria Mirabela, în vîrstã de 23 de ani, a suferit o amputaþie a degetului mare de la mîna dreaptã. Victima executa repere din lemn de rãºinoase la o maºinã de prelucrat pe patru feþe, ºi în timp ce împingea semifabricatul cu mîna dreaptã a ajuns cu degetul mare în cuþit, accidentîndu-se. Un alt accident de muncã s-a produs pe 4 octombrie la SC Mittal Steel SA Roman. Potrivit raportului întocmit de inspectorii de muncã, victima, Calin Leonard, în vîrstã de 47 de ani, electrician, „a intervenit cu mîna stîngã pentru deblocarea unei pastile de textolid uzatã, montatã între flanºele cuplajului care realizeazã transmisia miºcãrii de rotaþie de la motorul electric la reductor. ÃŽn momentul în care a fost acþionat motorul din tabloul electric, degetele electricianului au fost prinse între capacul exterior al cuplajului ºi flanºa aflatã în miºcarea de rotaþie“. ÃŽn urma accidentului, Calin Leonard a suferit o amputaþie traumaticã la 2 degete.

Articol afisat de 1540 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective