Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gripa aviarã provoacã neliniºte

• stocurile de vaccin antigripal s-au epuizat în Piatra Neamþ • cererea la produse din carne de pasãre a scãzut, deºi nu existã nici un pericol dacã sînt consumate •

Confirmarea existenþei gripei aviare în România pare sã-i fi bãgat în sperieþi pe unii dintre locuitorii judeþului Neamþ. ÃŽn farmacii cererea de vaccin antigripal a crescut, stocurile epuizîndu-se ieri la Piatra Neamþ, iar prin magazine cererea de carne de pasãre a scãzut, deºi nu existã nici un pericol. Majoritatea farmaciilor din Piatra Neamþ au epuizat vaccinul antigripal cu care se aprovizionaserã pentru luna octombrie. Dintre unitãþile farmaceutice situate în centrul oraºului, numai „Ardealul II“ avea ieri acest produs. O altã farmacie care avea vaccin antigripal ºi foarte multe persoane stãteau la rînd special pentru acesta era „Clinica“. Nici mãcar la farmaciile de cartier din oraº nu a fost de gãsit ieri vaccinul destinat imunizãrii populaþiei împotriva gripei. ÃŽn ciuda faptului cã preþul unui vaccin antigripal este situat între 160.000 ºi 250.000 de lei, de teamã sã nu se îmbolnãveascã, nemþenii au scos bani din buzunar ºi ºi-au procurat acest preparat, indiferent dacã era de producþie autohtonã sau de import.
„Deºi campania de imunizare începe de pe 15 octombrie, noi ne-am aprovizionat din timp cu vaccinul aferent ºi chiar am adus peste 150 de doze, de diverse tipuri, ca sã testãm piaþa ºi sã vedem care este mai cãutat. De vinerea trecutã, de cînd a apãrut spaima cu gripa aviarã, au început sã aparã solicitãri, iar de la o zi la alta cererea a fost tot mai mare. Cele mai multe dintre persoanele care au cumpãrat vaccinul au fost persoane tinere, în plinã activitate, care vor sã se asigure cã nu vor avea de suferit din cauza asta. Foarte multã lume a întrebat dacã pot fi vaccinaþi copiii de vîrstã preºcolarã. Noi ºtim cã se poate, dar este indicat ca înainte sã fie consultat medicul de familie“, a declarat o farmacistã din Piatra Neamþ. Cei mai mulþi dintre farmaciºtii pietreni au promis cã în cel mult douã zile se vor aproviziona cu acest preparat destinat imunizãrii împotriva gripei.
Vînzãrile la produsele obþinute din carne de pasãre au scãzut în ultimele zile, dar nu semnificativ. Mai bine zis, în rîndul cumpãrãtorilor s-a instalat teama cum cã, dacã s-ar consuma astfel de produse, ar existat riscul îmbolnãvirilor de gripã aviarã. Responsabilii de magazine sînt nemulþumiþi de faptul cã cetãþenii nu au fost mai bine informaþi ºi nu realizeazã cã nu este nici un pericol în a consuma produse provenite din unitãþi specializate ºi care au toate documentele sanitar-veterinare în regulã.

Articol afisat de 1542 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective