Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Moºtenitor a douã miliarde de dolari, Nati Meir vrea sã-i cumpere pe þevari

Moºtenitor a douã miliarde de dolari, Nati Meir vrea sã-i cumpere pe þevari

• controversatul om de afaceri, de origine israelianã, a moºtenit recent peste douã miliarde de dolari • 86 milioane de dolari i-au intrat deja în cont • parlamentarul a declarat cã se gîndeºte sã cumpere echipa „Laminorul“ •

Deputatul independent Nati Meir, care s-a trezit peste noapte cel mai bogat român, a declarat, în exclusivitate pentru „Monitorul de Roman“, cã ar putea sã investeascã în echipa „Laminorul“ , în anumite condiþii, motivat de faptul cã tatãl sãu, Iulius Meir, s-a nãscut în satul Bucium (Valea Ursului) în 1917, dar a trãit în Roman pînã la plecarea în Israel. Arina Niþã, consilier pe probleme de imagine a deputatului, a declarat cã, fãrã discuþie, în ceea ce priveºte investiþiile din România, Romanul ºi Tulcea vor intra în atenþia sa, din motive pur sentimentale. Aceasta a þinut sã spunã cã, în ceea ce priveºte Romanul însã, Nati Meir ar avea de pus o serie de condiþii, legate de faptul cã are ceva rezerve legate de o experienþã neplãcutã privitoare la preluarea echipei de fotbal „Laminorul“, din cauza faptului cã, în timpul unei cãlãtorii de afaceri a acestuia, s-ar fi transferat, fãrã ºtirea sa, doi jucãtori cãtre Cluburile „Steaua“ ºi FCM Bacãu. „Este posibil ca una din investiþiile domnul Nati Meir în Roman sã fie preluarea, din nou, a echipei «Laminorul», dar în condiþiile în care ar primi sprijin din partea autoritãþilor publice locale, ce ar urma sã se implice ºi ele în aceastã susþinere. Apoi, domnul Meir ar condiþiona ca echipa amintitã sã fie scoasã de sub tutela «Mittal Steel». Deocamdatã, însã, abia a intrat în posesia banilor ºi ca orice om de afaceri va trebui sã-ºi facã o proiecþie a investiþiilor care trebuie calculate“, a precizat Arina Niþã. Aceasta a confirmat ºi faptul cã existã tatonãri în ceea ce priveºte investiþiile în media ºi în preluarea Clubului Steaua. Stelicã Samson, romaºcanul care l-a cunoscut pe Nati Meir, prin intermediul lui Ioan Costin Toma, ocazie cu care s-a negociat o posibilã susþinere a echipei de fotbal, a spus cã, din pãcate, negocierea nu a fost dusã la bun sfîrºit. „Faptul cã nu s-a reuºit promovarea în Divizia A l-a supãrat pe Nati Meir. Personal, mã bucur pentru domnul Meir ºi familia sa ºi-i urez sã stãpîneascã banii pe care i-a moºtenit ºi sã-i înmulþeascã“.

Moºtenire fabuloasã
Nati Meir are 50 de ani, a fost ofiþer ºi profesor de matematicã, absolvind Facultatea de Matematicã ºi Inginerie de maºini din Bereseva - Israel. În 1996 a ieºit pentru prima datã din Israel la vremea cînd avea 41 de ani, vizitînd pentru prima datã Germania ºi apoi România. Nati Meir, în prezent deputat independent în Parlamentul României, a fost anunþat, oficial, din SUA, cã, în urma dezbaterii unei moºteniri, care a durat ºapte ani, s-a dovedit a fi unicul moºtenitor al unei rude îndepãrtate, de la care a moºtenit bunuri în valoare de peste douã miliarde de dolari, acesta deþinînd un întreg lanþ hotelier în Nigeria. Deja în conturile sale ar fi intrat, de curînd, 86 de milioane de dolari. La venirea în România, Nati Meir avea deja o avere de 1,5 milioane de dolari, rezultaþi dintr-o afacere pe care a pus-o la cale în þarã: plasarea de forþã de muncã româneascã în strãinãtate.
Despre Nati Meir se mai ºtie cã în anii 1980 a dat faliment în comerþul cu produse electrocasnice. Odatã reîntors în þara natalã a pãrinþilor sãi a deschis douã firme: Orwalsam SRL ºi Defence Group SRL, una dintre acestea ocupîndu-se cu plasarea forþei de muncã, iar a doua fiind una de protecþie ºi pazã.
Dupã ce ºi-a luat cetãþenie românã s-a lansat, în 2000, ºi în politicã, devenind deputat pe listele Partidului România Mare ºi consilier pe politicã externã al lui Corneliu Vadim Tudor, încercînd, din rãsputeri, sã schimbe percepþia publicã despre acest partid, catalogat la nivel internaþional drept antisemit ºi extremist. Ruptura dintre el ºi Vadim s-a produs în februarie 2005, cînd Nati Meir, de la tribuna Parlamentului, l-a somat pe Vadim Tudor sã retracteze articolul din oficiosul „Tricolorul“, prin care se nega, vehement, existenþa Holocaustului evreiesc în România, în timpul celui de al doilea Rãzboi Mondial.
Conform declaraþiilor consilierului de imagine al lui Nati Meir, Arina Niþã, parlamentarul a depus, încã de miercuri, 13 octombrie, o cerere prin care anunþã cã nu va putea participa la lucrãrile Camerei Deputaþilor, pînã la orele 20, pentru cã, fiind de religie iudaicã, va þine post negru ºi se va ruga în întuneric pentru iertare de pãcate pe timpul sãrbãtorii „Yom Kippur“.
Conform declaraþiilor date presei centrale, prin intermediul avocatului Doru Ciugulea, cu care colaboreazã de 10 ani, cele 86 de milioane de dolari i-au intrat în cont printr-un transfer într-un depozit Lloyd Bank, din Anglia. Nati Meir s-a luptat mai bine de patru luni sã intre în posesia sumei moºtenite, din cauza faptului cã fiscul american a derulat verificãri, pentru a stabili provenienþa banilor, dacã suma este licitã ºi dacã nu provine, cumva, din activitãþi teroriste, verificãri întreprinse atît de americani, cît ºi de englezi. Depozitul de 86 de milioane de dolari s-a aflat, iniþial, în Banca Naþionalã a Nigeriei, dupã care a fost transferat într-o bancã din Anglia, unde a trebuit sã plãteascã asigurãri de 14.000 lire sterline, primind permisiunea de a face transferul bancar abia în 12 octombrie. Testamentul prin care Meir a intrat în posesia fabuloasei averi dateazã din 1999, de la moartea rudei sale. Nati Meir a declarat, de asemenea, cã va trece la recuperarea averii rudei sale în integralitate ºi cã, în opinia sa, ar mai avea de recuperat terenuri ºi hoteluri, din SUA, Nigeria ºi Africa de Sud.

Articol afisat de 4432 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective