Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 14 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Datornicii la întreþinere sînt „executaþi“

Dupã ce a abordat toate metodele posibile pentru recuperarea debitelor de la cetãþenii din Piatra Neamþ, conducerea Aqua Calor s-a vãzut nevoitã sã treacã la procedee drastice. Societatea producãtoare ºi furnizoare de agent termic ºi apã caldã menajerã avea de recuperat de la rãu-platnici peste 3,8 miliarde de lei, în aceastã categorie intrînd atît proprietari de apartamente, cît ºi chiriaºi. De la începutul anului, au fost înaintate în instanþã 148 de dosare, procesele aflîndu-se în diverse stadii. Cert este cã, prin aceastã metodã, pînã acum au fost recuperaþi 939,58 milioane de lei. Chiriaºii daþi în judecatã datorau, pentru utilitãþile de care au beneficiat, 588,41 milioane de lei, reuºindu-se recuperarea a 282,81 milioane de lei. A fost abordatã ºi calea cesionãrii datoriilor, debitorii avînd posibilitatea sã ºi le plãteascã eºalonat. În anul 2004, au intrat în lucru 1.404 dosare de cesionare, datoriile fiind achitate în 510 din cazuri, iar în 2005 - 631, reuºindu-se recuperarea debitelor de la 68 de pietreni.
La rîndul sãu, ºi societatea Locato, care se ocupã de administrarea a 51 de blocuri din Piatra Neamþ, a trecut la represalii. Luni, se va trece la procedura de executare silitã la blocurile K0 (de pe strada 1 Decembrie 1918) ºi 85 (de pe strada Constantin Mãtasã). „La blocul K0 avem un proprietar care acumulase datorii de 40 milioane de lei. L-am dat în judecatã, reuºind sã recuperãm o parte importantã a debitului. ÃŽnsã, a rãmas cu 6 milioane de lei pe care nu i-a mai plãtit. Mai mult, debitul sãu la întreþinere a început sã creascã. Sîntem nevoiþi sã trecem la executare silitã. ÃŽn cel de-al doilea caz, de la blocul 85, este vorba despre o societate comercialã. ÃŽn cîteva zile, urmeazã sã primim confirmarea pentru începerea executãrii silite în alte 18 cazuri. Mai avem încã 160 de dosare în instanþã“, a declarat Vasile Nistor, directorul Locato. ªeful societãþii de interes local a subliniat cã preferã sã abordeze aceastã metodã pentru cã datoriile acumulate de unii dintre proprietari, ori chiriaºi au ca rezultat sistarea furnizãrii apei ºi cãldurii, situaþie care afecteazã un numãr cu mult mai mare de cetãþeni. „Este necesar ca lumea sã înþeleagã cã trebuie sã plãteascã pentru utilitãþile de care beneficiazã. Acumulînd prea multe datorii la întreþinere, oamenii nu mai au de unde sã plãteascã, iar situaþia poate scãpa de sub control“, a subliniat directorul Nistor.

Articol afisat de 1809 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective