Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Media One ºi ªcoala Elena Cuza, în sprijinul ºomerilor

Compania „Media One“, în parteneriat cu ªcoala „Elena Cuza“ din Piatra Neamþ, au finalizat un proiect destinat dezvoltãrii abilitãþilor de utilizare a tehnologiilor informaþionale ºi de comunicare, finanþat de Uniunea Europeanã ºi Guvernul României, în cadrul Programului PHARE - Coeziune Economicã ºi Socialã, Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul a urmãrit formarea profesionalã a persoanelor neangajate, aflate în cãutarea unui loc de muncã, prin programe de iniþiere - furnizare a unui minimum de cunoºtinþe ºi abilitãþi, organizarea unor cursuri gratuite de instruire cu un program electronic de predare, instruire în tehnici de cãutare a unui loc de muncã/cluburi ale locurilor de muncã, mediere electronicã a forþei de muncã.
Compania „Media One“ a ales ca loc de desfãºurare a proiectului municipiul Piatra Neamþ din cauza ratei ridicate a ºomajului în zonã, peste media naþionalã, datoritã migrãrii forþei de muncã specializate în oraºe mai mari sau în strãinãtate ºi pentru cã abilitãþile de operare PC sînt solicitate de peste 75% din angajatori. Cursurile s-au derulat într-o salã pusã la dispoziþie de ªcoala „Elena Cuza“ pentru douã grupe a cîte 25 de cursanþi, selectaþi din rîndul ºomerilor tineri între 15 ºi 25 de ani, a femeilor aflate în ºomaj, a persoanelor afectate de ºomajul de lungã duratã ºi a cãror calificare este potentatã de cunoaºterea operãrii pe PC, a persoanelor cu handicap afectate de ºomaj. Cursurile, gratuite, au fost structurate în trei module: (1) utilizare MS Office ºi Internet, pentru dobîndirea cunoºtinþelor fundamentale de operare în Word, Excel, Power Point, navigare ºi utilizare de tehnici de cãutare pe Internet, e-mail; (2) limbã englezã, nivel începãtori; (3) prezentare personalã în vederea angajãrii: întocmirea unui CV ºi a unei scrisori de intenþie, susþinerea unui interviu, º.a.
Proiectul s-a finalizat cu rezultate remarcabile: 50 de persoane au dobîndit cunoºtinþe ºi abilitãþi pentru operarea PC, iar 20% dintre cursanþi ºi-au gãsit un loc de muncã la scurt timp dupã absolvirea cursurilor. ÃŽn continuare, 500 de instituþii ºi persoane fizice vor beneficia de cursuri demonstrative de utilizare a programelor Windows, Excel ºi Power Point, pe suport electronic. Echipa educaþionalã, alcãtuitã din doi profesori de IT, un profesor de englezã ºi un expert în marketing ºi comunicare, a fost coordonatã de Petru Bârsan, director adjunct în cadrul proiectului „Crearea abilitãþilor de utilizare a tehnologiilor informaþionale ºi de comunicare“.

Articol afisat de 1813 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective