Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 15 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Festivalul de Teatru de la Piatra Neamþ: ultima orã

Aºa cum îndeobºte se întîmplã, ºi de astã datã, nu cu mult înaintea primului gong al Festivalului de Teatru de la Piatra Neamþ, lucrurile se mai schimbã.
ÃŽn primul rînd, cei care ar fi vrut sã vadã spectacolul propus de „Theatrum Mundi“ trebuie sã se resemneze. Asta pentru cã, aºa cum aflãm dintr-o scrisoare a conducerii teatrului bucureºtean, ghinionul a poposit pe strada Mihai Eminescu, unde-ºi are sediul instituþia teatralã.
ÃŽn epistola expediatã pe 13 octombrie (!) 2005, directorul teatrului, cunoscutul critic Ion Cocora, motiveazã: „Regretãm faptul cã împrejurãri nefavorabile ne-au împiedicat sã participãm, ceea ce cu siguranþã ne-ar fi onorat, la prestigiosul festival organizat cu devotament ºi exigenþã de dumneavoastrã.
Cum bine ºtiþi am depus eforturi ºi am cãutat soluþii pentru a fi prezenþi, dar parcã totul ne-a fost împotrivã, interpreta Mirela Comnoiu, din spectacolul «Rîul de bîlci», cu care am fost înscriºi pe afiº, ºi-a rupt piciorul, iar înlocuirea nu a fost posibilã deoarece teatrul nostru, aflîndu-se în reparaþii, nu am putut sã asigurãm condiþiile necesare pentru repetiþii. De asemenea, încercãrile de a înlocui «Rîul de bîlci» cu «Peþte cu mazãre» (interprete Olga Tudorache ºi Tamara Creþulescu) sau «Lecþia» (Horaþiu Mãlãiele în rolul principal) au fost ºi ele zadarnice. ÃŽn primul caz fiindcã d-na Tamara Creþulescu este bolnavã, obligatã fiind sã-ºi amîne ºi spectacolele de la Teatrul Naþional ºi în cel de-al doilea fiindcã interpreta Clara Vodã este în turneu în Italia cu Teatrul Bulandra.
ÃŽn consecinþã, prietene Cornel Nicoarã, îmi cer scuze pentru neplãcerile produse, asigurîndu-vã cã nici supãrarea noastrã nu este micã. Doresc succes festivalului ºi teatrului pe care îl conduceþi!“
ÃŽn consecinþã, conducerea Teatrului Tineretului s-a vãzut nevoitã sã suplineascã inopinata absenþã cu spectacolul „Totul e bine cînd se sfîrºeºte cu bine“, de William Shakespeare, în regia lui ªtefan Iordãnescu.
ªi tot ca un supliment de ultimã orã este ºi întîlnirea de joi, 27 octombrie 2005, ora 10, cu scriitorul, actorul ºi directorul de teatru Ion Lucian, în cadrul cãreia vor fi lansate douã volume de fabule ºi miniaturi: „Fantezii pe teme umoristice“ ºi „Steluþe de actor“. Cãrþile vor fi prezentate de prof. dr. Lucian Strochi ºi, aºa cum se obiºnuieºte, autorul va oferi autografe.
De asemenea, la Festival au fost invitate cîteva personalitãþi marcante ale vieþii teatrale ºi culturale româneºti, printre care actorul Paul Chiribuþã, actriþa Ilinca Tomoroveanu ºi regizorul de film Geo Saizescu.
Conducerea Teatrului Tineretului a þinut sã ne asigure cã problemele financiare au fost rezolvate aproape în totalitate, iar cererea de bilete se dovedeºte deja a fi foarte mare.
Iar optimismul afiºat de organizatori sperãm sã fie de bun augur.

Articol afisat de 1461 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective