Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Alegeri „cu cîntec“ la PD Roman

Alegeri „cu cîntec“ la PD Roman

• din luãrile de cuvînt ale unor candidaþi, s-a observat o stare de tensiune între participanþi • la solicitarea mai multor membri „cu state vechi“ în organizaþie, s-a trecut la strigarea „catalogului“ membrilor de partid, înainte de a le fi înmînate buletinele de vot •


Alegerile la Organizaþia Localã Roman a PD au fost doar în aparenþã calme. S-a putut însã observa o împãrþire a celor 104 delegaþi, prezenþi la adunare, în douã tabere: una luînd partea actualei conduceri ºi o a doua þinînd cu ex-preºedintele PD, Mihail Florea. Organizaþia judeþeanã a fost reprezentatã de preºedintele Vasile ªendrea ºi deputatul Marius Rogin. Raportul prezentat de preºedintele interimar, Valerian Percã, ca ºi o serie de luãri de cuvînt au þinut sã sublinieze „forþa organizaþiei“, „cãlitã în tranºeele Opoziþiei“, aflatã sub „tirul“ ºantajelor locale ale PSD. „Dupã cîºtigarea alegerilor ne-am propus sã facem, în plan local, un nou tip de politicã, aceea a unui partid aflat la guvernare, cu atît mai mult cu cît puterea noastrã constã în numãrul ºi calitatea membrilor de partid. Vrem sã imprimãm organizaþiei un spirit nou, bazat pe o creºtere organizaþionalã sãnãtoasã“, a spus Valerian Percã. Cele mai evidente critici privitoare la raport ºi la atmosfera din organizaþie au venit din partea lui Ioan Moisã, care a subliniat necesitatea recunoaºterii meritelor lui Mihail Florea. „Nimeni nu este bolnav sã aºtepte «coroniþã» pentru activitatea din partid, dar este moral ºi cinstit ca unui om sã i se recunoascã munca. ªi este cazul ca fostului preºedinte, Mihail Florea, sã i se recunoascã meritele. A avut greºelile lui, pentru care a plãtit. Unii s-au dovedit loiali partidului ºi au rãmas sã munceascã, alþii au dat bir cu fugiþii. Nu credea nimeni cã PD va ajunge la guvernare. Trãim într-o societate bolnavã, de sus pînã jos. Unii au plecat din cauza presiunilor locale ale PSD, alþii au spus cã din cauza lui Mihail Florea. Astãzi îi vãd în salã. Va fi foarte important cu cine votãm, cu atît mai mult cu cît pe buletin au fost trecute nume ale unor oameni care n-au trecut de douã ori pragul PD. Fiþi foarte atenþi cui daþi votul, pentru cã oamenii din aceastã categorie nu vã vor reprezenta niciodatã aºa cum vreþi. Politica trebuie fãcutã cu bun simþ“, a atras atenþia Vasile Moisã, fost membru al Biroului, unul din cei 17 candidaþi înscriºi pentru cele opt locuri de vicepreºedinþi. Acesta a sugerat cã mulþi dintre „fii risipitori“ de la Partidul Forþa Democratã, întorºi în PD, au venit din motive personale, ca la o „cloºcã“ sub aripile cãreia sã se ascundã. N-au lipsit nici reproºurile legate de faptul cã în Roman mai existã încã instituþii dominate de PSD. Despre timpurile grele prin care a trecut organizaþia localã a PD, alãturi de cea judeþeanã, a vorbit ºi preºedintele PD Neamþ, Vasile ªendrea, pomenind de situaþia grea în care s-a aflat, în 2001, cînd din organizaþie a plecat senatorul Sorin Vornicu. „S-a trecut la reconstruirea partidului. Rezultatele slabe ale PD se repercuteazã acum, cînd Alianþa a ajuns la putere, pentru cã de acestea a depins împãrþirea posturilor. Sperãm sã urmaþi exemplul deputatului Marius Rogin, care, prin perseverenþã, a ajuns în Parlament“, a spus Vasile ªendrea.
Þinînd cont de suspiciunile manifestate în legãturã cu calitatea de membru de partid a celor 104 delegaþi, s-a optat pentru strigarea „catalogului“ membrilor de partid, pentru ca atunci cînd îºi ridicã buletinul sã fie vãzuþi de cei din salã. A fost ales preºedinte al PD profesorul Valerian Percã, cu 79 de voturi pentru, 23 contra ºi un vot anulat. ÃŽn funcþia de trezorier al Biroului a fost aleasã economista Rodica Segneanu, fostã ºefã a Administraþiei Financiare Roman, pentru care s-au exprimat 94 de voturi pentru, opt contra, unul fiind anulat.
Cei opt vicepreºedinþi ai partidului sînt: Maria Rusu, Neculai Iftimie, Nicu Chirilã, Leonard Achiriloaei, Daniela Nazaretian, Vasile Beþeanu, Vasile Dumitrache, Iulia Cojocea. Alþi zece membri de partid au fost aleºi în funcþia de secretari executivi. De remarcat cã „densitatea“ de funcþii este foarte mare, þinînd cont cã organizaþia municipalã numãrã doar 420 de membri.

Articol afisat de 2018 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.R.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective