Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 19 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ieºirea din þarã nu va mai trebui justificatã

• Senatul a modificat condiþiile de intrare în spaþiul Schengen • plenul a adoptat un amendament al senatorilor Gheorghe Funar (PRM) ºi ªerban Cezar Strãtilã (Alianþa D.A.) potrivit cãruia cetãþenilor români care au depãºit, în mod nejustificat, termenele de ºedere în statele pe teritoriul cãrora au cãlãtorit nu li se mai suspendã paºaportul •

Cetãþenilor români care doresc sã cãlãtoreascã în spaþiul Schengen nu le mai sînt necesare la ieºirea din þarã documentele care justificã scopul ºi condiþiile ºederii planificate, a hotãrît marþi plenul Senatului prin adoptarea unui amendament propus de senatorul PNL Norica Nicolai.
Respins într-o primã fazã de Comisia pentru administraþie publicã ºi organizarea teritoriului sesizatã pe fond pentru acest act normativ (proiect de lege pentru aprobarea OG 28/2005 pentru modificarea ºi completarea unor acte normative), amendamentul Noricãi Nicolai a fost susþinut de comisiile juridice ºi de apãrare. Plenul s-a exprimat în favoarea acestui amendament cu 60 de voturi pentru, 18 împotrivã ºi douã abþineri.
Senatorul liberal a explicat cã, potrivit acestui amendament, pentru plecarea în spaþiul Schengen a cetãþenilor români sînt necesare asigurarea medicalã, biletul de deplasare dus-întors ºi o sumã de bani stabilitã prin hotãrîre de guvern. De asemenea, Norica Nicolai a afirmat cã, în forma iniþialã a ordonanþei, se impuneau condiþii restrictive cetãþenilor români la ieºirea din þarã, condiþii care nu se regãseau în legislaþia spaþiului Schengen. Norica Nicolai ºi-a exprimat speranþa ca amendamentul sãu sã fie adoptat ºi în Camera Deputaþilor, for decizional în acest caz.
Preºedintele Comisiei de apãrare, senatorul PSD George Maior, a explicat cã articolul din ordonanþã care impunea cetãþenilor români la ieºirea din þarã documente justificative pentru scopul ºi condiþiile ºederii planificate restricþionau libera circulaþie a cetãþenilor.
Pe de altã parte, reprezentantul Guvernului, Mircea Alexandru, secretar de stat în Ministerul Administraþiei ºi Internelor, nu a fost de acord cu amendamentul senatorului liberal.
„Amendamentul pare corect, dar rãmîne riscul de a ne confrunta cu returnãri de cetãþeni“, a spus Mircea Alexandru. Secretarul de stat a menþionat cã, în anul 2004, 24.000 de cetãþeni români au fost returnaþi, din 13 milioane de ieºiri.
De asemenea, potrivit preºedintelui Comisiei pentru administraþie publicã ºi organizarea teritoriului, Dan Cîrlan, plenul a adoptat un amendament al senatorilor Gheorghe Funar (PRM) ºi ªerban Cezar Strãtilã (Alianþa D.A.) potrivit cãruia cetãþenilor români care au depãºit, în mod nejustificat, termenele de ºedere în statele pe teritoriul cãrora au cãlãtorit nu li se mai suspendã paºaportul.

Articol afisat de 1505 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective