Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 19 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pamflet facultativ

Pamflet facultativ

Dom' Bãsescu a scos porumbelul cu ºpaga într-un moment nepotrivit, începe noul an universitar ºi de la cazare pînã la blatul de la cantinã, de la restanþieri ºi pînã la „cunoaºterea“ cadrelor…se dã en-gros!

Sîntem parcã loviþi de orbul gãinilor ºi nu vedem cã nimica nu mai e cum a fost, cã acuma fie unul cît de prost... e deºtept cînd e pe post, cã posturile se ocupã cu bani ºi nu cu diplome universitare. Odatã cumpãratã bucãþica de putere pe care i-o conferã postul, momîrlanul începe sã facã totul sã nu scape care cumva scãunelul aducãtor de privilegii. De asta se ºi apucã, acuma la bãtrîneþe, sã o facã pe studenþaºul, dupã ce la tinereþe a bãtut barbunca ºi nu s-a omorît cu munca, în schimb a fãcut avere. E atît de cretin încît crede cã astfel recupereazã anii pierduþi. Scoate banul, e student, deºi nu va tremura niciodatã cu adevãrat la un examen, deºi nu va avea habar niciodatã ce înseamnã cu adevãrat viaþa de student, deºi nu va înþelege niciodatã ce înseamnã spiritul universitar, deºi nu va avea niciodatã parte de un chef studenþesc. Teoretic da, dar practic nu va fi niciodatã student. El nu-ºi face probleme, de fapt vrea ºi obþine doar petecul acela nenorocit de hîrtie, care (crede el) atestã cã e tot atît de deºtept ca alþii. E perfect satisfãcut în orgoliul lui de miliardar, a fãcut încã o demonstraþie a puterii sale, ºi-a cumpãrat ºi deºteptãciunea!
Boala cu facultatea la bãtrîneþe i-a pocnit ºi pe funcþionarii publici, în special pe aleºii noºtri. Nu vreau sã fiu rãutãcios, am prieteni primari ºi viceprimari ce sînt oameni de toatã isprava, demni de toatã lauda pentru ce au fãcut ºi fac la viaþa lor. De asta i-am ºi votat, considerînd cã pentru ceea ce au de fãcut în comunitate nu conteazã aºa mult studiile superioare. N-am înþeles niciodatã de ce era nevoie sã împînzeascã facultãþile mãrginaºe, de ce trebuie sã mimeze învãþatul ºi studiul intens, cînd e la mintea cocoºului cã totul e de faþadã, cã n-au timp de aºa ceva chiar sã vrea. Doamne fereºte sã le publice presa vreo lucrare, notele, sau sã fie filmaþi la vreun examen, cã nu mai pupã un mandat în viaþa lor. Nu terminarea facultãþii îi ridicã în ochii noºtri ci terminarea ºoselelor, a locuinþelor, a investiþiilor!
Putem sã spunem cã damblaua demnitarilor este un moft bãtrînesc, anunþãtor de sclerozã, cã oamenii aceºtia maturi nu vor profesa niciodatã ceea ce scrie în diplome, aºa cã nu prea o sã încurce ei bunul mers al societãþii.
Dar ce ne facem cu tineretul debil, atras ca musca la rahat de cãtre o groazã de facultãþi ºi institute de învãþãmînt superior particulare? Fie cît de tãntãlãu, fie cît de analfabet, este împins din spate de dolarii babacilor ºi purtat prin ºcoalã ca gîsca prin apã, o terminã pînã la urmã, ia chiar licenþa ºi nu ºtie nimica despre nimic. Apoi bate cu pumnul în masã cã n-are loc de muncã, el care e „telectual al þãrii“, el care „ºi-a ros coatele 'enºpe ani“ pe bãncile ºcolii. Boul apis dã ºi interviuri, se plînge ºi la strãini, moare convins cã lumea asta nenorocitã nu-l meritã.
Mai sînt ºi studenþi adevãraþi, din fericire, mai sînt copii extraordinari de dotaþi, care le fac strãinilor mucii hãþuri pe la toate olimpiadele ºi confruntãrile internaþionale. Mai sînt studenþi care aleg bine facultatea unde studiazã cu adevãrat, pe bune. Muncã pe brînci, cu încleºtare, conºtient cã de asta depinde viitorul lui, dacã va sãri sau nu din groapa în care ne bãlãcim cu toþii. Aceºtia ar trebui sã constituie speranþa de viitor a þãrii, ar trebui luaþi pe sus ºi duºi într-o rezervaþie, pentru cã sînt pe cale de dispariþie. Pe ei pun ochii tot felul de trepãduºi de pe afarã, îi momesc, îi zãpãcesc încã de prin ultimii ani, îi conving sã semneze contracte înrobitoare, îi iau cu japca imediat ce terminã facultatea ºi-i înhamã la muncã în strãinãtate. Noi le-am dat lapte ºi corn, noi i-am þinut în liceu ºi facultate, iar hoþii de creiere ni-i iau de-a gata!
Anunþ important: La începerea noului an universitar ministerul învãþãmîntului face cunoscutã redeschiderea „Universitãþii ªtefan Gheorghiu - Democratul“, unitate de prestigiu ºi adevãratã pepinierã de cadre. Aici vor studia toþi demnitarii cu case puþine ºu punga plinã. Sã nu-i mai acuze presa cã „nu sînt în toate facultãþile“!!! Puteþi opta pentu urmãtoarele secþii:
Institutul de Manipulogie Politicã; Facultatea de Limbi de Masã Lemnoasã; ªcoala Superioarã de Înºelatehnicã Electoralã;
Facultatea de Ordonanþologie Urgentoasã; Institutul de Manevre, Manele ºi Minciunele; Colegiul Superior de ªmecherologie Comunitarã.

Articol afisat de 1792 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Mihai ILIESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective