Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Noi parcuri de joacã în Piatra Neamþ

Societatea Publiserv amenajeazã în prezent 6 noi parcuri de joacã pentru copii, investiþii care, în opinia autoritãþilor locale, sînt importante, avînd în vedere faptul cã multe dintre cele preluate de la vechea conducere a Primãriei Piatra Neamþ, aflate într-o avansatã stare de degradare, au fost închise.
Noile spaþii de joacã pentru copii sînt amplasate în zona Aurora, lîngã blocul C5, în cartierul Speranþa, pe Aleea Aurorei, pe strada Lãmîiþei (lîngã Centrala Termicã 47, la intersecþie cu varianta), pe Aleea Paltinilor (cartierul Mãrãþei, lîngã CT 14). De asemenea, autoritãþile se aflã în cãutarea unui al ºaptelea amplasament, în zona Precista, însã gãsirea unui loc potrivit este destul de dificilã pentru cã multe dintre terenurile pretabile la asemenea amenajãri au fost revendicate de foºtii proprietari. „Pentru cele 6 locuri de joacã aflate în lucru, Primãria a fãcut contract cu societatea Publiserv. La rîndul sãu, aceasta a încredinþat lucrãrile, în subantreprizã, unei firme din Piteºti. Aceasta se ocupã atît de furnizarea echipamentelor - tobogane, leagãne, tuneluri, scãri, balansoare - cît ºi de montarea acestora. Doar aceste echipamente costã cîte 200 milioane de lei, pentru fiecare loc de joacã. Acolo unde dispunem de mai mult teren, vor fi amenajate ºi terenuri de baschet, luminate corespunzãtor“, a declarat Dan Cîmpeanu, directorul Direcþiei Tehnice din cadrul Primãriei Piatra Neamþ. Potrivit aceleiaºi surse, lucrãrile ar urma sã fie finalizate pînã la sfîrºitul anului.
Reamintim cã un control efectuat de cãtre Oficiul Judeþean pentru Protecþia Consumatorilor Neamþ, la sfîrºitul lunii august, a scos la ivealã grave deficienþe, majoritatea locurilor de joacã pentru copii prezentînd un grad ridicat de risc, existînd un real pericol de producere a accidentelor. Reamintim cã reprezentanþii OJPC au descoperit cã, în toate cazurile, echipamentele de agrement instalate nu aveau inscripþionate denumirea, datele de identificare a producãtorului, anul de fabricaþie ºi caracteristicele tehnice. Nu fusese întocmitã o procedurã de inspecþie ºi întreþinere a echipamentelor instalate în spaþiile de joacã, nu fusese inscripþionat numele persoanei care trebuia sã se ocupe de acest aspect, astfel încît acestea nu mai corespundeau din punct de vedere al aspectului ºi funcþionãrii. Producãtorul care s-a ocupat de confecþionarea echipamentelor de agrement amplasate în spaþiile de joacã pentru copii nu urmase procedura pentru obþinerea certificatelor de conformitate, nu emisese declaraþiile de conformitate ºi instrucþiunile de instalare, exploatare ºi întreþinere a acestora. De asemenea, nu fusese efectuatã analiza de risc ºi, implicit, nu fusese obþinutã autorizaþia de funcþionare a echipamentelor.
În consecinþã, reprezentanþii Primãriei Piatra Neamþ au dispus închiderea a aproape jumãtate din spaþiile de joacã din municipiu. Din inventarierile fãcute a rezultat cã, în Piatra Neamþ, erau 107 spaþii de joacã, din care 58 - în stare bunã, iar unul - în stare foarte bunã, acestea necesitînd minime reparaþii. Restul, însã, aflate în stare avansatã de degradare, au fost închise.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective