Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 20 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Legea spitalelor stîrneºte nemulþumiri

Legea spitalelor stîrneºte nemulþumiri

• aceastã lege este fãcutã pentru a-i înlãtura pe cei incomozi pentru actuala guvernare, este de pãrere directorul Spitalului de Urgenþe Oftalmologice

Ministrul sãnãtãþii, Eugen Nicolãescu, a prezentat pachetul de legi pentru reforma sistemului sanitar. Una dintre cele 14 legi, cea a spitalelor, a stîrnit nemulþumirea actualilor directori de spitale. Potrivit noului proiect directorii de spitale nu mai pot ocupa nici o altã funcþie remuneratã.
Proiectul legii spitalelor prevede cã directorii vor fi numiþi de Ministerul Sãnãtãþii ºi ei vor fi cei care vor lua toate deciziile privind buna funcþionare a spitalului, rolul consiliilor de administraþie devenind unul consultativ.
De asemenea, legea prevede ca directorii de spitale sã nu mai poatã ocupa nici o altã funcþie. Astfel, aceºtia nu vor mai putea fi parlamentari, medici practicanþi sau chiar profesori universitari.
Virgil Pãunescu, secretar de stat în Ministerul Sãnãtãþii explicã de ce a fost consideratã necesarã aceastã prevedere. „Existã obiceiul ca directorul de spital, care pe deasupra este cadru didactic sau continuã sã profeseze în activitatea medicalã, sã stea în biroul de director o orã pe zi“, spune Virgil Pãunescu, secretar de stat în Ministerul Sãnãtãþii.
Preºedintele Asociaþiei directorilor de spitale, Gabriel Ionescu, spune însã cã regula nu pare fi aceeaºi pentru toatã lumea. „Conform unui alt nou proiect de lege, preºedintele Casei Naþionale de Asigurãri de Sãnãtate poate desfãºura activitate universitarã. Cine trebuie sã aloce mai mult timp activitãþii de conducere, preºedintele Casei Naþionale de Asigurãri sau un director de spital?“, se întreabã Ionescu.
Unul dintre directorii de spital care ar putea fi afectaþi de noua prevedere legalã este ºi doctorul Monica Pop, care conduce Spitalul de Urgenþe Oftalmologice. Monica Pop se declarã revoltatã de posibila incompatibilitate între activitatea de medic ºi cea de manager. „O adevãratã incompatibilitate este deþinerea unei clinici private în acelaºi domeniu. Este clar cã aceastã lege este fãcutã pentru a înlãtura un anumit sau cîþiva directori de spitale care ºi-au permis sã spunã niºte adevãruri ºi sã contrazicã pãrerile celor care ne guverneazã în momentul de faþã“.
Legea spitalelor ºi celelalte legi privind reforma sistemului sanitar vor fi supuse timp de o lunã dezbaterii publice. Guvernu intenþioneazã sã îºi asume rãspunderea pentru acest pachet de legi.

Articol afisat de 1526 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective