Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Aventuri în þara lui Habarnam

Aventuri în þara lui Habarnam

• o licitaþie pentru închirierea unui spaþiu în care ar urma sã se deschidã o farmacie a stîrnit nemulþumirile unora din participanþi • pentru lipsa unui aviz, licitaþia a fost amînatã • juristul unitãþii a hotãrît cã nu mai poate participa la licitaþie, a anunþat cã nu mai este membru al comisiei, dar a rãmas în salã ºi... a scris procesul verbal • se zvoneºte cã spaþiul ar trebui sã fie cîºtigat de „cine trebuie“ •

Visul oricãrui farmacist este sã prindã un spaþiu cît mai aproape de locul unde vin bolnavii la consultaþii, spitale sau policlinici. De aceea, în momentul în care s-a scos la licitaþie pentru închiriere un spaþiu pentru farmacie cu circuit deschis în Policlinica Piatra Neamþ (foto), mulþi ºi-au frecat mîinile cu gîndul la viitorul profit. Licitaþia trebuia sã aibã loc ieri la ora 9. S-au înscris 6 firme ºi s-au prezentat doar 4 : Medica Bacãu, IassyFarm Iaºi, Romanita Farm SRL Piatra Neamþ ºi RamoFarm Tîrgu Neamþ. La ora 9.30 se fãcea prezenþa ºi, cu chiu cu vai, o membrã a comisiei a dat citire condiþiilor în baza cãrora se poate desfãºura licitaþia: o hotãrîre a Consiliului Judeþean, o hotãrîre a CA al Spitalului Judeþean ºi a Consiliului Director. ÃŽn acel moment a intervenit protagonistul celei mai ciudate licitaþii din istoria instituþiei, consilierul juridic Spiridon Petru. Domnia sa, persoana care a semnat pentru legalitate în caietele de sarcini ale licitaþiei, a aruncat bomba: licitaþia ar fi nulã de drept pentru cã nu ar exista aprobarea Ministerului Sãnãtãþii, potrivit unei hotãrîri de guvern. De aceea, dînsul a propus amînarea licitaþiei. Participaþii din Iaºi ºi Bacãu au protestat, au protestat ºi ceilalþi membrii ai comisiei (!!!???), care au cerut ca licitaþia sã se desfãºoare pentru cã existã temeiul legal pentru asta. Preºedintele comisiei, doctorul Victor Kirileanu a avut o poziþie de bun simþ: „Domnule jurist, consemnaþi poziþia dvs ºi sã trecem la licitat“. Ceilalþi membrii au avut aceeaºi pãrere, dar dl. Spiridon, în inferioritate, a hotãrît cã nu mai poate participa la licitaþie, deoarece „nu-ºi poate asuma rãspunderea“. Hilarul situaþiei a continuat în momentul în care dînsul a anunþat cã nu mai este membru al comisiei, dar a rãmas în salã ºi... a scris procesul verbal. „Circ de cea mai joasã speþã“, „Vom cere daune“, „Domnule jurist, puneþi într-o situaþie penibilã instituþia, o sã vã cerem daune“, „Dacã ºtiaþi cã licitaþia nu se poate þine, de ce nu ne-aþi anunþat, e bãtaie de joc!“ -iatã doar cîteva dintre cuvintele celor care aºteptau ca licitaþia sã înceapã. ÃŽn faþa refuzului domnului Spiridon, membrii comisiei au trebuit sã anunþe amînarea licitaþiei pînã la formarea unei noi comisii.
În încercarea de a ne lãmuri de ce aceastã atitudine a domnului Spiridon am încercat un dialog :
Reporter: De ce aceastã atitudine intransigentã?
Spiridon Petru: Eu respect legea ºi de aceea m-am retras, nimeni nu mã poate obliga sã particip!
Rep.: Totuºi, de ce nu i-aþi anunþat pe participanþi de nereguli sau pe ceilalþi membrii ai comisiei?
S.P.: Eu am aflat abia ieri, nu aveam cum sã-i anunþ, eu lucrez pe bazã de voluntariat aici, am ºi procese, nu aveam cum.
Rep.: Nu vã simþiþi rãspunzãtor de toatã tevatura asta?
S.P.: Eu respect legea în spiritul ºi litera ei!
Rep.: Sã trecem la alt subiect, acum cîteva zile pe 17 octombrie trebuia sã se desfãºoare o licitaþie pentru lucrãri de reparaþii. Ea s-a amînat fãrã ca participanþii sã fie anunþaþi, cel puþin aºa ni s-a relatat. Ce ne puþeþi spune?
S.P.: Nu ºtiu nimic!
Rep: Dar nu eraþi membru în comisie? E vorba tot de respectarea legii! Eraþi membru sau nu?
S.P.: Probabil cã am fost trecut ca membru, dar nu ºtiu nimic!
Rep.: ªi aþi participat la licitaþie sau nu ?
S.P: Nu-mi amintesc!
Rep: Totuºi, cum sã nu vã amintiþi?
S.P.: Nu-mi amintesc!
Acesta este rãspunsul stupefiant al juristului Spitalului Judeþean Neamþ. Este omul care a ieºit dintr-o comisie pe motive de legalitate ºi nu-ºi aminteºte dacã a participat la o licitaþie (cu nereguli în desfãºurare) þinutã cu 3 zile înainte. Pînã la urmã, acest rãspuns dã nivelul de seriozitate al instituþiei pe care o reprezintã. care instituþie a avut probleme la aproape toate licitaþiile din ultimul timp.
P.S.: Multã lume se va întreba de ce un reporter de la Monitorul s-a dus la aceea licitaþie. Rãspunsul este simplu: cu o zi înainte am fost informaþi cã licitaþia se va amîna pentru a fi favorizatã o anumitã firmã. Restul lucrurilor sînt de-acum doar istorie. Ne bucurãm sincer pentru ceva: avem surse bune! Partea a doua a informaþiei o publicãm de pe acum ºi sperãm sã fie falsã: licitaþia se va þine în momentul în care va putea fi schimbat prin lege preºedintele Consiliului Judeþean. Oare de ce ºi pentru ce? Sau pentru cine, ar fi întrebarea corectã.

Articol afisat de 1571 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective