Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 22 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Suedia a respins cererea de extrãdare a lui guru Bivolaru

Autoritãþile române au aflat din mass-media, vineri, cã instanþa suedezã a respins cererea de extrãdare a lui Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, Ministerul român al Justiþiei (MJ) neprimind nici o informare oficialã în acest sens, au declarat surse din MJ.
Gregorian Bivolaru a fost eliberat, joi, din arestul din Malmo - Suedia, unde a fost reþinut în ultimele luni. Instanþa suedezã a decis, ulterior, sã respingã cererea de extrãdare fãcutã de autoritãþile române, însã Ministerul Justiþiei de la Bucureºti nu primise, pînã vineri la prînz, nici o informaþie oficialã în acest sens.
Surse din cadrul Miºcãrii de Integrare Spiritualã în Absoluit (MISA) au declarat, vineri, cã Gregorian Bivolaru este liber începînd de joi ºi cã, dupã instanþa a decis asupra extrãdãrii, el aºteaptã ca autoritãþile suedeze sã se pronunþe ºi asupra cererii de a primi azil în aceastã þarã.
ÃŽn momentul de faþã, Bivolaru are calitatea de petent, el solicitînd azil politic în Suedia ºi susþinînd cã a fost persecutat în România, în cadrul anchetei în urma cãreia a fost acuzat. „Pînã vineri, autoritãþile suedeze nu se puteau pronunþa în privinþa azilului, ci aºteptau sã ia în calcul ºi sentinþa în privinþa cererii statului român de a-l extrãda. Din acest moment, autoritãþiel pentru imigrare din Suedia se pot pronunþa pe solicitarea liderului spiritual al MISA de a primi azil politic în aceastã þarã“, au mai spus sursele citate.
Mãdãlina Dumitru - presupusa victimã a lui Gregorian Bivolaru în dosarul de corupþie sexualã - a depus mãrturie, sãptãmîna trecutã, în sprijinul acestuia, în procesul în care cererea de extrãdare pe numele fostului guru este judecatã la Malmo, în Suedia. Depoziþia a fost fãcutã la ultima înfãþiºare în procesul în care autoritãþile judiciare suedeze urmau sã se pronunþe cu privire la cererea de extrãdare în România a liderului MISA.
În august 2004, procurorii de la Parchetul Curþii de Apel Bucureºti l-au trimis pe Bivolaru în judecatã pentru act sexual cu un minor, perversiune sexualã, corupþie sexualã, trafic de minori ºi tentativã de trecere frauduloasã a frontierei de stat a României. Au mai fost trimiºi în judecatã Mirona Farcaºi (pentru corupþie sexualã) ºi vameºul Farkaº Ferenc Szolt (prins o datã cu Bivolaru, la Nãdlac, acuzat de trafic de migranþi).
Potrivit materialului probator, în perioada 2002 - martie 2004, folosindu-se de calitãþile declarate de „profesor yoga“ ºi „mentor spiritual“, Gregorian Bivolaru ar fi recrutat-o, „prin abuz de autoritate ºi þinere în stare de aservire“, pe minora Mãdãlina Dumitru, cursantã yoga, pentru a o exploata sexual.
Bivolaru a fost eliberat ºi reþinut în aceeaºi zi - 1 aprilie 2004 - de mai multe ori, rãmînînd pînã la urmã liber, însã fiind cercetat în continuaer în acest dosar.
Deºi pe numele lui exista o interdicþie de a pãrãsi þara, Bivolaru a ieºit cumva din România, fiind reþinut la Malmo, în Suedia, în biroul unei autoritãþi publice unde a mers pentru a-ºi procura anumite documente.
Autoritãþile române au cerut extrãdarea fugarului, pentru ca acesta sã fie adus în þarã ºi judecat.

Articol afisat de 1551 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective