Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 24 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Atentate în Irak soldate cu numeroase victime

Patru persoane, între care doi poliþiºti, au fost ucise iar alte 13 au fost rãnite într-un atentat produs duminicã dimineaþa în centrul Bagdadului asupra unei patrule de poliþie - a informat o sursã din cadrul poliþiei irakiene. „Este vorba despre un atentat cu maºinã capcanã“, a afirmat sursa citatã, precizînd cã printre cei patru morþi se aflã ºi un colonel de poliþie. Treisprezece persoane, atît civili cît ºi poliþiºti, au fost rãniþi în atentat, a adãugat sursa menþionatã. Atentatul, care s-a produs pe un pod la Tahrir, una dintre zonele cel mai circulate din capitala irakianã, a provocat un incendiu la magazinele învecinate care a fost însã stins imediat.
Mai înainte, o bombã a explodat la trecerea unei patrule americane în apropierea unei pieþe în cartierul Moustansariyah (centrul Bagdadului). Un purtãtor de cuvînt al armatei americane a confirmat atacul, însã nu a putut sã precizeze dacã au existat victime în rîndul soldaþilor americani.
În acelaºi timp, doi civili au fost uciºi, iar alþi 13 rãniþi într-un atentat sinucigaº cu maºinã capcanã, care a vizat o patrulã a armatei americane la Kirkuk (nord), a afirmat colonelul Ahmad Mahmoud, precizînd cã numeroase maºini au fost distruse în explozie.
La Tikrit, 130 km nord de Bagdad, o bombã a explodat la trecerea unei maºini în care se afla un colonel de poliþie împreunã cu cei patru copii ai sãi. Toþi pasagerii din maºinã ºi-au pierdut viaþa în explozie.

Patru antreprenori americani uciºi
Armata americanã a confirmat duminicã uciderea a patru antreprenori americani ºi rãnirea altor doi la 20 septembrie, cînd convoiul în care circulau a fost atacat de rebeli. Convoiul era protejat de autovehicule militare Humvee, dar militarii din ele nu au putut riposta imediat deoarece, se pare, chepengurile turelelor erau închise. Convoiul s-a rãtãcit în oraºul majoritar sunit Duluiya ºi insurgenþii au deschis focul imediat cu automate ºi lansatoare de grenade. Militarii i-au ajutat pe cei doi civili rãniþi ºi au evacuat cele patru cadavre.
Acest atac a fost descris pentru prima datã de ziarul britanic Daily Telegraph sîmbãtã. Nu este clar de ce armata SUA nu a menþionat incidentul mai devreme, dar doi purtãtori de cuvînt militari au indicat cã ea se bazeazã pe comunicatele guvernului SUA în raportarea deceselor de civili ºi de antreprenori în Irak. Victimele lucrau pentru Kellogg Brown & Root, o filialã a companiei Halliburton, cel mai mare antreprenor american din Irak.
Ziarul britanic a afirmat cã doi din civili, care nu au fost uciºi în atacul iniþial, au fost scoºi în viaþã din vehicul, dupã care au fost împuºcaþi. Unul din ei a fost udat cu benzinã ºi incendiat de viu. Copii, urlînd de plãcere, au aruncat cu paie pe sãrmana torþã vie. Apoi, cadavrele au fost tîrîte pe stradã de mulþime, care scanda slogane anti-americane.
Armata americanã nu a putut sã confirme aspectele sordide ale incidentului, care reaminteºte de atacul din martie 2004, cînd mulþimea din Fallujah a ucis patru angajaþi civili americani din domeniul securitãþii, dupã care le-a mutilat cadavrele ºi le-a spînzurat.

Articol afisat de 1376 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective