Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bîlbîiala licitaþiilor pentru spaþii din Policlinicã

Bîlbîiala licitaþiilor pentru spaþii din Policlinicã

• în calitate de proprietar al clãdirilor ºi terenului Spitalului Judeþean Neamþ, CJ se implicã în licitaþiile organizate aici • preºedintele CJ, Dan Constantin, a iniþiat ieri un control la aceastã unitate sanitarã • conducerea spitalului a solicitat desemnarea unui reprezentant al CJ în comisia de licitaþie pentru un alt spaþiu din policlinicã, destinat unei farmacii •

Bîlbele legate de licitaþiile organizate, amînate din varii motive ºi repetate de cãtre Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, au atras atenþia Consiliului Judeþean (CJ) Neamþ, în calitate de proprietar al spaþiului ºi terenului aferent. Suspiciunile referitoare la eventuale nereguli care ar putea fi comise la licitaþia organizatã pentru închirierea unui spaþiu destinat înfiinþãrii unei farmacii în cadrul Ambulatoriului Spitalului Judeþean (Policlinica de Adulþi) l-au determinat pe Dan Vasile Constantin, preºedintele CJ Neamþ, sã iniþieze un control în cea mai mare unitare sanitarã din judeþ. „Am avut, de dimineaþã (ieri, 24 octombrie - n.r.) o discuþie cu directorul Spitalului Judeþean, doctorul Stelian Ghiþã. Licitaþia trebuie organizatã de cãtre administratorul temporar al spaþiului, adicã Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, chiar dacã proprietar este CJ. De aceea, încercarea de a da vina pe administraþia judeþeanã este puerilã. I-am cerut directorului Ghiþã sã treacã la organizarea licitaþiei, dar aceasta sã nu fie reluatã cu alþi participanþi. Din punctul de vedere al CJ, licitaþia a întrunit condiþiile legale. Cã acest spital nu are jurist, este altã problemã. Specialiºtii noºtri vor cerceta situaþia, pentru a vedea ce s-a întîmplat“, a subliniat preºedintele Constantin.
Reamintim cã licitaþia pentru înfiinþarea unei farmacii la parterul Policlinicii ar fi trebuit organizatã pe 20 octombrie, înscriindu-se 6 firme, din care s-au prezentat 4: Medica Bacãu, IassyFarm Iaºi, Romanita Farm SRL Piatra Neamþ ºi RamoFarm Tîrgu Neamþ. Dupã un debut greoi, în care o membrã a comisiei de licitaþie a dat citire condiþiilor în baza cãrora se poate desfãºura aceasta, consilierul juridic Petru Spiridon, care a semnat pentru legalitate în caietele de sarcini, a declarat cã licitaþia este nulã deoarece nu existã aprobarea Ministerului Sãnãtãþii. El a cerut amînarea, fapt care a provocat reacþii în rîndul participanþilor. Apoi, sub motivul cã nu îºi poate asuma rãspunderea, a anunþat cã nu mai face parte din comisie, motiv pentru care licitaþia a fost amînatã. El a declarat reporterului „Monitorul de Neamþ“ cã nu a fost timp suficient pentru anunþarea participanþilor cã licitaþia nu întruneºte condiþiile legale ºi cã lucreazã pe baza unui contract de voluntariat la spital ºi timpul îi este ocupat cu procesele. Pe de altã parte, cu o zi înainte de aceastã întîmplare, apãruserã zvonuri potrivit cãrora licitaþia urma sã fie amînatã pentru a putea fi favorizatã o anumitã firmã.

Sprijin pentru o altã licitaþie
Tot ieri, conducerea celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ a solicitat sprijin CJ în ceea ce priveºte licitaþia organizatã în vederea închirierii unui spaþiu din policlinicã, destinat înfiinþãrii unui laborator de investigaþii radiologice. ÃŽntrucît preºedintele comisiei de licitaþie, inginerul Petru Schmidt, nu s-a pronunþat în privinþa legalitãþii participãrii societãþii „Medical Art“, organizatã ca societate non-profit, din care fac parte mai mulþi medici care îºi desfãºoarã activitatea la Spitalul Judeþean, doctorul Stelian Ghiþã a solicitat CJ delegarea unei persoane din aparatul acestui organism, care sã facã parte din comisia de licitaþie. Licitaþia cu pricina a fost anunþatã ºi organizatã iniþial pe 30 septembrie, cînd singurul ofertant prezent a fost patronul societãþii „Micromedica“, Dorel Botez. Conform prevederilor legislative în vigoare, în aceste condiþii, licitaþia a fost anulatã, iar pe 14 octombrie a fost organizatã o alta. De data aceasta, în afarã de patronul „Micromedica“ s-a mai prezentat ºi doctorul Dan Vlad Filimon, ca reprezent al societãþii profesionale medicale „Medical Art“. Scopul licitaþiei nu a fost atins nici de acea datã, deoarece doctorul Victor Kirileanu, membru fondator ºi component al societãþii „Medical Art“ ºi totodatã preºedinte al comisiei a cerut înlocuirea sa. Un alt aspect care a suscitat controverse a fost compatibilitatea statutului de societate non-profit cu prezenþa la o licitaþie pentru înfiinþarea unui laborator radiologic unde sã se facã investigaþii medicale contra-cost. Ceea ce a ºocat ºi mai mult a fost invocarea unui contract de asociere cu „Medical Test“ Bacãu, suspectatã cã se foloseºte de „Medical Art“ pentru a pune mîna pe spaþiul cu pricina. Numit în locul doctorului Victor Kirileanu preºedinte al comisiei care trebuie sã delibereze în acest caz, inginerul Petru Schmidt a fost rezervat ºi nu s-a pronunþat dacã „Medical Art“ poate sau nu sã participe la licitaþie. Dacã poate, licitaþia se mai organizeazã o datã, dacã nu, este declaratã cîºtigãtoare „Micromedica“.

Articol afisat de 1698 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB, Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective